ahojte, potrebujem poradit, chcem si kupit zrkadlovku nikon a neviem sa rozhodnut medzi d5100 a d90. Prechadzam z kompaktu na zrkadlovku, teda som zaciatocnik, volakedy strasne davno som fotievala zrkadlovkou na kinofilm, tusim olympus. Objektiv pre zaciatok uvazujem 18-105 af-s dx vr. Fotak budem pouzivat ciste ako amater, fotim velmi rada ako portrety, tak aj krajiny...
ked som mal d5000 tak som chcel tokinu 11-16, ta starsia verzia nemala motor cize by mi neostrila, teraz sa uz ten objektiv vyraba aj s motorcekom, takze som namiesto toho kupil sigmu 10-20 a mal som backfocus jak svina... to som inac tiez hovoril ze sak stare objektivy kupovat asi nebudem a mam 85 1.8D a 80-200 2.8D, takze je to dobra rada kupit radsej telo s motorom, tiez by som bral viac d90 ako 5100
ked som mal d5000 tak som chcel tokinu 11-16, ta starsia verzia nemala motor cize by mi neostrila, teraz sa uz ten objektiv vyraba aj s motorcekom, takze som namiesto toho kupil sigmu 10-20 a mal som backfocus jak svina... to som inac tiez hovoril ze sak stare objektivy kupovat asi nebudem a mam 85 1.8D a 80-200 2.8D, takze je to dobra rada kupit radsej telo s motorom, tiez by som bral viac d90 ako 5100
Vidis vidis, na 80-200 si robim zalusk aj ja - casom. Jeden nikdy nevie, aky objektiv mu pride do ruky a lutovat potom, ze ma telo bez motorceka....je neskoro
nikon d5100 alebo d90?
to som inac tiez hovoril ze sak stare objektivy kupovat asi nebudem
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie