Zdravim, prosim Vas o pomoc pri vybere zrkadlovky. Momentalne vlastnim Sony A200 a chcem prejst na nieco lepsie. Chcel by som si kupit nejaku kvalitnejsiu zrkadlovku a kedze ma bavi aj tocit videa, mala by mat FullHD rozlisenie a snimat 60fps. Pri mojom vybere ale rozhoduje aj cena, kedze som len student. Rozmyslal som napr nad Canonom 550d(aj ked moc sa mi do Canonu nechce ist kedze mam vsetko na Sony) ale celkom zaujimavo vyzeraju aj tie nove zrkadlovky Sony, odradzaju ma od nich akurat recenzie ako idelne ako rodinny fotoaparat. Budem vdacny za kazde rady alebo vlastne skusenosti.
tak podla toho co chces fotit, a podla toho jak vazne sa tomu chces venovat ta 550 by mozno bolo dobrym riesenim a mozno aj 600D co je predchodca 550. urcite by som bral canon ked chces aj natacat ma lepsie video. ked uz nieco viac chces tak je to 60D akebo 7D co je uz ale v cenovej hranici okolo 1000 eur. maju rychlejsiu uzavierku ovela viac fukncii by som povedal ze sa radia uz do poloprefesionalych. canon. 550,600,60,7D na videu je na tom tak isto take iste rozlisenia 720p,1080p-60(respektive 50),25 a 24.
Tem o novych zrkadlovkach tu uz bolo neurekom, tak neviem ci ti to nezamknu - v kazdom pripade - v com sa ti javi terajsia zrkadlovka ako nekvalitna? A co ta odradza v recenziach aktualnych modelov sony? A vobec, preco s obmedzenym rozpoctom pozeras na najnovsie modely
Ze ma canon 60p je pekne, ale odporucam vyskusat ako sa s nim toci video a ako sa toci video napr. so Sony A57. Kym si to nevyskusas, nerozhoduj sa na 100%. S SLT SOny sa video snima najpohodlnejsie a kvalita vobec nie je zla. Je dost mozne, ze novy Canon EOS 650D sa pohodlnostou snimania priblizi Sony, ale to este nikto nevie. Zatial sa testuju len predprodukcne vzorky.
Pozeral som prednedavnom video kde porovnavali zaostrovanie pocas videa na Canon 550d a Sony a55. Sony a55 bolo jednoznacne lepsie ale chyba mi tam tych 60p. Neviete mi poradit ci je uz aj nejaka zrkadlovka sony co dokaze robit 60p?
Nizsie triedy nie? ... videl som jednu recenziu na A35 a tam bolo napisane tiez 60p ale na niektorych inych strankach je napisane 60i ... mohli by ste mi niekto vysvetlit rozdiel lebo som to velmi nepochopil
Nizsie triedy nie? ... videl som jednu recenziu na A35 a tam bolo napisane tiez 60p ale na niektorych inych strankach je napisane 60i ... mohli by ste mi niekto vysvetlit rozdiel lebo som to velmi nepochopil
60p ale je to take ze kazdy frame sa strieda z tym dalsim tak ze hned sa prepne a 60i tak ze sa tie dve frame prelinu alebo take nieco toto je dost ako polopate alebo neviem ci je to spravne ale takto som to pocul, neviem ako to prestne funguje ale tak 60p budes mat ostrejsie jednotlive framy a natcat 60p je vyhodnejsie na sport a rychle pohyby
inak s canon Mark II 5D sa tocila jedna seria z Dr.Housa asi 5. bud to vravi za vsetko a producenti nemali dovod siahnut po riadnej kamere ale dali na kvalitu zrkladlovky, alebo to bola tak neuspesna seria ze na tu kameru prosto nemali
Pozeral som prednedavnom video kde porovnavali zaostrovanie pocas videa na Canon 550d a Sony a55. Sony a55 bolo jednoznacne lepsie ale chyba mi tam tych 60p. Neviete mi poradit ci je uz aj nejaka zrkadlovka sony co dokaze robit 60p?
lol, ze "zaostrovanie" pri videu na DSLR Na to mozes rovno zabudnut. Pokial nechces natacat ako lezia na zemi kamene a podobne akcne sceny. Na vsetko co i len trochu rychlejsie je autofocus nepouzitelny. Pocitaj s tym, ze ostrit budes manualne - a je to absolutne jedno aku DSLR si vyberies.
lol, ze "zaostrovanie" pri videu na DSLR Na to mozes rovno zabudnut. Pokial nechces natacat ako lezia na zemi kamene a podobne akcne sceny. Na vsetko co i len trochu rychlejsie je autofocus nepouzitelny. Pocitaj s tym, ze ostrit budes manualne - a je to absolutne jedno aku DSLR si vyberies.
prečo by mala so sony ostriť pri videu manuálne???
S tymto uplne suhlasit nemozem, pri novych zrkadlovkach je zaostrovanie pocas videa fakt paradne...
Zdravim, prosim Vas o pomoc pri vybere zrkadlovky. Momentalne vlastnim Sony A200 a chcem prejst na nieco lepsie. Chcel by som si kupit nejaku kvalitnejsiu zrkadlovku a kedze ma bavi aj tocit videa, mala by mat FullHD rozlisenie a snimat 60fps. Pri mojom vybere ale rozhoduje aj cena, kedze som len student. Rozmyslal som napr nad Canonom 550d(aj ked moc sa mi do Canonu nechce ist kedze mam vsetko na Sony) ale celkom zaujimavo vyzeraju aj tie nove zrkadlovky Sony, odradzaju ma od nich akurat recenzie ako idelne ako rodinny fotoaparat. Budem vdacny za kazde rady alebo vlastne skusenosti.
Počkan na sony alpha 99 http://thenewcamera.com/?tag=sony-a99
z lacnejších.. Canon: 550D,500D,600D.. prípadne počkaj na novú 650D Nikon: D3100,D3200,D5100, možno D7000 ale to už je mimo rozpočet.. a Sony tak to asi len A35, lebo iné som zatial moc nepozeral
Zrkadlovka
Budem vdacny za kazde rady alebo vlastne skusenosti.
Na to mozes rovno zabudnut. Pokial nechces natacat ako lezia na zemi kamene a podobne akcne sceny. Na vsetko co i len trochu rychlejsie je autofocus nepouzitelny.
Pocitaj s tym, ze ostrit budes manualne - a je to absolutne jedno aku DSLR si vyberies.
Na to mozes rovno zabudnut. Pokial nechces natacat ako lezia na zemi kamene a podobne akcne sceny. Na vsetko co i len trochu rychlejsie je autofocus nepouzitelny.
Pocitaj s tym, ze ostrit budes manualne - a je to absolutne jedno aku DSLR si vyberies.
Budem vdacny za kazde rady alebo vlastne skusenosti.
http://thenewcamera.com/?tag=sony-a99
http://thenewcamera.com/?tag=sony-a99
Nikon: D3100,D3200,D5100, možno D7000 ale to už je mimo rozpočet..
a Sony tak to asi len A35, lebo iné som zatial moc nepozeral
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa