Fórum » Vyberáme fotoaparát

Vyber profi kompaktu

aNarkii
2012-06-12 20:35:58+02
Pekny vecer. Uz dlhsiu dobu sledujem toto forum a fotografovanie patri medzi moje najvacsie hoby. V najblizsiej dobe sa chystam do kupy mojho prveho fotoaparatu ktory bude na ako takej urovni. Zameriavam sa na prirodu, kvety, zivocichy, hory, ale aj nocne fotografie. Najviac ma zaujali:

1. Olympus XZ-1
2. Canon G12
3. Sony NEX 5n /drahsia varianta /
4. Nejaku zrkadlovku okolo 500e s kvalitnym zakladnym objektivom (som nazoru radsej profi kompakt ako lacnu zrkadlovku, ale necham si poradit aj tu)

Z mojich studii mozem povedat, ze pomer cena/vykon je na tom najlepsie OLY, G12 ma hladacik a ma asi aj najviac moznosti v danej cene, asi sa budem rozhodovat medzi tymito dvoma, mozte mi prosim bez vacsich emocnych vylevou o studii fora poradit?

Vopred dakujem, a hodne zdaru pri foteni

Marcel Rebro
2012-06-12 20:45:02+02
Olympus XZ-1 + VF3

PS : definuj pojem "emocia"

aNarkii
2012-06-12 21:00:03+02
Dakujem za strucnu odpoved. A tym PSkom si ma nemalo zaskocil Nie, ze by som nenachadzal slov, ale pod slovo emocia spada toho strasne vela a prave preto je ho tazke definovat.

www.ephoto.sk/uzivatel/mrco/fotografie/72743/moj-maly-emocny-chaos/ - Ako vidim ty by si ten pojem vedel definovat dokonale

Urcitu emociu prezivam po prezerani uz starsich, rodinnych fotiek .. Ale aj miest ktore pre mna znamenaju vela..

keko
2012-06-12 21:01:24+02
Z tych troch Olympus. Ale Sony nepoznam.

majster333
2012-06-12 21:06:00+02
to čo chceš dáš to zo všetkými..., ale na nočnú fotografiu by som kúpil niečo s viacnásobnou expozíciou, s dobre nastaviteľným expozičným bracketingom = v rozsah +-5EV, viac ako 3 by mal zvládať. A najlepšie by sa mala(nie musela) dať celá séria odfotiť na jedno stlačenie spúšte. nieviem ktorý to znich má ale sony bude mať na asi najlepší čip- najmä v noci to bude poznať

majster333
2012-06-12 21:07:29+02
viac ako 3 zábery v sérií expozičného bracketingu

wlad
2012-06-12 21:09:33+02
pokial ti nejde vyslovene o rozmery, potom nazor "lepsi profi kompakt, ako lacna zrkadlovka" je NESPRAVNY.

Powershot G12 mozes zo zoznamu rovno vyskrtnut. To si rovno kup radsej iPhone 4s.

Marcel Rebro
2012-06-12 21:12:49+02
príspevok od: aNarkii
Dakujem za strucnu odpoved. A tym PSkom si ma nemalo zaskocil Nie, ze by som nenachadzal slov, ale pod slovo emocia spada toho strasne vela a prave preto je ho tazke definovat.

www.ephoto.sk/uzivatel/mrco/fotografie/72743/moj-maly-emocny-chaos/ - Ako vidim ty by si ten pojem vedel definovat dokonale

Urcitu emociu prezivam po prezerani uz starsich, rodinnych fotiek .. Ale aj miest ktore pre mna znamenaju vela..
... touche

aNarkii
2012-06-12 21:16:29+02
Dik hosi za rady, silno premyslam aj o tom NEXe .. to je pecka a obzeram ho kazdy den niekolko hodin je nan aj kopa prislusenstva a nie je obmedzeny moznostami ako XZ-1 aj ked ta cena je rozhodne vacsia, ale OLY robi perfektne fotky aj zo vstavanym objektivom.

Uhm s tym G12 si ma celkom prekvapil, cakal som ze to je top vo svojej triede, imo vlastnim Samsung Galaxy SII ten toho tiez zvladne dost v porovnani zo 4s

Marcel Rebro
2012-06-12 21:19:48+02
Dik hosi za rady, silno premyslam aj o tom NEXe .. to je pecka a obzeram ho kazdy den niekolko hodin je nan aj kopa prislusenstva a nie je obmedzeny moznostami ako XZ-1 aj ked ta cena je rozhodne vacsia, ale OLY robi perfektne fotky aj zo vstavanym objektivom.

Uhm s tym G12 si ma celkom prekvapil, cakal som ze to je top vo svojej triede, imo vlastnim Samsung Galaxy SII ten toho tiez zvladne dost v porovnani zo 4s
Ke premyslal v cenovych hladinach NEX-u pozri sa aj po Olympus OM-D E-M5

zmizik
2012-06-12 21:22:44+02
Sony Cyber-Shot DSC-RX100

bacil2
2012-06-12 21:25:57+02
príspevok od: majster333
to čo chceš dáš to zo všetkými..., ale na nočnú fotografiu by som kúpil niečo s viacnásobnou expozíciou, s dobre nastaviteľným expozičným bracketingom = v rozsah +-5EV, viac ako 3 by mal zvládať. A najlepšie by sa mala(nie musela) dať celá séria odfotiť na jedno stlačenie spúšte. nieviem ktorý to znich má ale sony bude mať na asi najlepší čip- najmä v noci to bude poznať
...Nikon P7100!

wlad
2012-06-12 21:26:13+02

Ta G12 ma malicky senzor - sumi to rovnako ako kompakty za 150 eur - to za co si pri G12 priplacas je len masivne kovove telo a mnozstvo tlacidiel a ovladacich prvkov ktore ale v konecnom dosledku nevyuzijes, lebo fotak bude stale fotit rovnako naprd.

XZ-1 ma aspon svetelny objektiv, ale treba zvazit ci to je jedina vec ktora ta zaujima.

Na tvojom mieste by som sa bud pozeral po entry level zrkadlovkach, alebo - ak chces nieco mensie - po micro 4/3 fotakoch. Na zasumene kompakty zabudni. Aj ked o sebe tvrdia ze su "profikompakty".

markato1
2012-06-12 21:33:16+02
Pekny vecer. Uz dlhsiu dobu sledujem toto forum a fotografovanie patri medzi moje najvacsie hoby. V najblizsiej dobe sa chystam do kupy mojho prveho fotoaparatu ktory bude na ako takej urovni. Zameriavam sa na prirodu, kvety, zivocichy, hory, ale aj nocne fotografie. Najviac ma zaujali:

1. Olympus XZ-1
2. Canon G12
3. Sony NEX 5n /drahsia varianta /
4. Nejaku zrkadlovku okolo 500e s kvalitnym zakladnym objektivom (som nazoru radsej profi kompakt ako lacnu zrkadlovku, ale necham si poradit aj tu)

Z mojich studii mozem povedat, ze pomer cena/vykon je na tom najlepsie OLY, G12 ma hladacik a ma asi aj najviac moznosti v danej cene, asi sa budem rozhodovat medzi tymito dvoma, mozte mi prosim bez vacsich emocnych vylevou o studii fora poradit?

Vopred dakujem, a hodne zdaru pri foteni
skus sa popozerat aj po G1X ma to senzor vo velkosti ako zrkadlovka..momentalne asi nic lepsie nieje na trhu cena je vsak okolo 700 eur,ale nemusis uz dokupovat objektivy :http://www.prolaika.sk/e-shop/canon-powershot-g1x/

ANDYM
2012-06-12 21:38:50+02
Pred casom som riesil podobny problem. Na temu ci radsej profi kompakt alebo amaterske zrkadlo by sa dalo diskutovat dlhe hodiny. Ak mas fotenie ako hoby, tak je dobre mat v prvom rade na to aj prachy. Lebo moze za stat, ze kupis drahy kompakt, ale neskor zistis, ze ti to nestaci a budes chciet viac. Na druhej strane kupis lacnejsiu amatersku zrkadlovku so zakladnym objektivom, zase neskor zistis, ze ti to nestaci a budes chciet viac. A ked na to nemas, tak jedine na co neskor dojdes, je ze, to co ta obmedzuje su vlastne prachy. A ked mas prachy tak si bez obmedzeni...Prajem dobry vyber a pekne fotky.

aNarkii
2012-06-12 21:49:36+02
Canon PowerShot G1X
Olympus OM-D E-M5
Sony DSC-RX100

Super tipy chalani, tie prve dva budem musiet este nejaku tu noc studovat, pozeral som zbezne recenzie a testovacie fotky a vyzeraju fatalne. To RX100 sa pokial viem zatial nepredava, aj ked ocakavania su od neho velke.

to "ANDYM uplne som sa v tebe nasiel, jedina vec na ktoru teraz pracujem je fotoaparat, fotka je jedna z veci ktora mi dokaze spravit radost. Po dnesnych tipoch to vidim, ze fotak bude az na dalsi mesiac

Este raz dik a vela svetla a motivacie pri fotkach

Marcel Rebro
2012-06-12 21:52:40+02
Canon PowerShot G1X
Olympus OM-D E-M5
Sony DSC-RX100

Super tipy chalani, tie prve dva budem musiet este nejaku tu noc studovat, pozeral som zbezne recenzie a testovacie fotky a vyzeraju fatalne. To RX100 sa pokial viem zatial nepredava, aj ked ocakavania su od neho velke.

to "ANDYM uplne som sa v tebe nasiel, jedina vec na ktoru teraz pracujem je fotoaparat, fotka je jedna z veci ktora mi dokaze spravit radost. Po dnesnych tipoch to vidim, ze fotak bude az na dalsi mesiac

Este raz dik a vela svetla a motivacie pri fotkach
- G1X je fotak ... kupis a skoncil si ... co sa tyka rozvoja aj investicii
- OM-D E-M5 je sucast systemu ... kupis a zacal si ... co sa tyka rozvoja aj investicii

bacil2
2012-06-12 21:52:59+02
...

keko
2012-06-12 21:55:14+02
príspevok od: Marcel Rebro
- G1X je fotak ... kupis a skoncil si ... co sa tyka rozvoja aj investicii
- OM-D E-M5 je sucast systemu ... kupis a zacal si ... co sa tyka rozvoja aj investicii
A to jevyhoda, ale aj nie je... Pre mna OM-D parada

Marcel Rebro
2012-06-12 21:59:26+02
príspevok od: keko
A to jevyhoda, ale aj nie je... Pre mna OM-D parada
... pre mna to nie je ani vyhoda ani nevyhoda ... vnimam a to ako vlastnost ... aj ked inglišske "fíčr" je pre to asi vhodnejsie ...

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()