Zdravim, chcem poradit medzi tymyto dvoma objektivmi.
Su v podstate v takej istej cenovej kategorii, sigma je o 10 euro drahsia. Neviem sa rozhodnut, obe maju taku istu svetelnost, len sigma je dlhsia kusok...
Su v podstate v takej istej cenovej kategorii, sigma je o 10 euro drahsia. Neviem sa rozhodnut, obe maju taku istu svetelnost, len sigma je dlhsia kusok...
Poradte prosim, díky
no ale dlhsia aj na zaciatku....ak mas APS-C tak tamron....ak mas FF tak sigmu
V profile máš fotky motošportu a uvedený k nim objektív Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III, Takže k tomu ohnisku by som ti poradila toho Tamrona, je super aj do interiéru a ako svetelná náhrada za seťák 18-55 , ktorý máš v profile tiež uvedený. Spolu s uvedenou 50 mm 1,8 budeš mať slušnú výbavu a seťák 18-55 potom môžeš predať, lebo už ho nebudeš potrebovať
Poradte prosim, díky
sigme by som sa vyhol... ked uz, tak 24-70, ale ta je drahsia
ja som čítal aj zlé hodnotenia na tamrona, hlavne čo sa týka životnosti (niektorým sa dokonca rozpadol časom), ale sám som si ho kúpil pred 2 dňami a zatiaľ spokojnosť, klop klop v porovananí s podobným modelom ad canona je to tretinová cena, takže pomer výkon/cena skvelý. do sigmy by som osobne nešiel
V profile máš fotky motošportu a uvedený k nim objektív Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III, Takže k tomu ohnisku by som ti poradila toho Tamrona, je super aj do interiéru a ako svetelná náhrada za seťák 18-55 , ktorý máš v profile tiež uvedený. Spolu s uvedenou 50 mm 1,8 budeš mať slušnú výbavu a seťák 18-55 potom môžeš predať, lebo už ho nebudeš potrebovať
dovolim si oponovat chapem ze ten setak nie je britva ale nie je po zacloneni na zahodenie radsej menit 75-300 III dosetrit dost a kupit bazarovu 70-200/4 prip 70-300/4-5.6 is usm co vyuzije jak v motosporte v portrete krajinke atd. a urcite oceni rychlost ostrenia .Kde vo svetelnosti pokulhava setak ma stale tu 50/1.8. Neskor by som zas uvazoval znova nie nad zakladnym zoom objektivom ktory uz ma a na to co foti kludne moze zo stativu clonit, ale skor nad sirokym ohniskom typu canon 10-22 tokina 12-24 prip 11-16 (ale tam je limitujuci rozsah ale f2.8 bude bonus pre indoor) ktore vyuzije aj pri motosporte (staticke zabery sirokacom su fajn) v krajine architekture atd atd ... ak autorovi temy ta 75-300 plne vyhovuje beriem slova spet a smelo do toho tamronu
Boris fotografuje : Architektúra Divočina / Príroda Humor / Zábava Krajina / Cestovanie Portréty / Ľudia Street fotografia Šport / Akcia Technika
sigme by som sa vyhol... ked uz, tak 24-70, ale ta je drahsia
Nuž, ja osobne som si pred 2 mesiacmi kúpil Sigmu 17-70 2,8-4 OS HSM na Nikon D80 ako bežný walkaround objektív a som maximálne spokojný. Je pravda, že po všetkých prečítaných fórach som sa obával FF/BF ale nakoniec som to riskol a neľutujem. Zvažoval som aj Tamrona 17-50 ale tá Sigma mi viac padla do oka aj do ruky ako sa hovorí...
nepočul som zlé slovo na toho tamrona, sám som ho mal a môžem len odporúčiť, sigma je terno, buď dostaneš dobrý kus alebo úplne na ...
pomaly ale isto sa rozpadavajuca konstrukci a zalostne pomale ostrenie na krajinky a low light ok...ale na nejaku akciu a drsnejsie zaobchadzanie nepouzitelne
Nuž, ja osobne som si pred 2 mesiacmi kúpil Sigmu 17-70 2,8-4 OS HSM na Nikon D80 ako bežný walkaround objektív a som maximálne spokojný. Je pravda, že po všetkých prečítaných fórach som sa obával FF/BF ale nakoniec som to riskol a neľutujem. Zvažoval som aj Tamrona 17-50 ale tá Sigma mi viac padla do oka aj do ruky ako sa hovorí...
o 17-70 nebola rec...sam mam sigmu 50-150 hsm, ale tu 28-70 som mal a stala za hovno, na 28mm frontfocus, na 70 backfocus, jedine kde to bolo akotak pouzitelne bolo nieco okolo 50mm.. Na kalibraciu v servise som nemal nervy
mal som sigmu 28-70 a s nou sa nedalo fotit uplne nahovno objektiv .... jednoznacne by som asi brat tamrona alebo tamron 28-75 na ten som pocul len chvalu alebo sigmu 24-70 ta je v pohode
TAMRON 17-50mm alebo Sigma 28-70 mm
Poradte prosim, díky
Poradte prosim, díky
Poradte prosim, díky
do sigmy by som osobne nešiel
Boris fotografuje :
Architektúra
Divočina / Príroda
Humor / Zábava
Krajina / Cestovanie
Portréty / Ľudia
Street fotografia
Šport / Akcia
Technika
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom