caute, mam otazku ohladom ohnisk.vzdial. na Fullframe aky by ste odporucili co s najmensou OV nieco na typ tokiny 11-16 len samozrejme na FF
Pisal som vestici Zane aby mi prezradila na aky fotak by si ho chcel nasrobovat. Kym mi odpise tak na Nikon mas (napriklad) nasledovne moznosti : - 14-24/2.8 - 17-35/2.8 - 16-35/4 - 17-35/3.5-5.6
Pisal som vestici Zane aby mi prezradila na aky fotak by si ho chcel nasrobovat. Kym mi odpise tak na Nikon mas (napriklad) nasledovne moznosti : - 14-24/2.8 - 17-35/2.8 - 16-35/4 - 17-35/3.5-5.6
... vsetko Nikkor
Dakujem Huups sorry moja chyba .. este spim Nikon D800 no najcastejsie na forach a roznych clankoch som nasiel tu 14-24 na mensie som nenatrafil existuje este nieco mensie alebo toto je to jedine co sa da dostat ? popripade nejaku rybacinu nevies poradit ?
Samyang 14mm f/2.8 Osobne ale pouzivam fisheye Canon a Sigma robi 15mm fisheye pre fullframe a Nikon ma na fullframe 16mm fisheye. Canon a Tokina robia aj fisheye zoom.
Dakujem Huups sorry moja chyba .. este spim Nikon D800 no najcastejsie na forach a roznych clankoch som nasiel tu 14-24 na mensie som nenatrafil existuje este nieco mensie alebo toto je to jedine co sa da dostat ? popripade nejaku rybacinu nevies poradit ?
14-24/2.8 je kral sirokacov. Montuju si ho cez redukcie aj bratia kanonisti ... len s nim treba vediet robit. 14mm je pomerne narocne ohnisko na kompoziciu. Ak rybka na FF tak Nikkor 16/2.8
14-24/2.8 je kral sirokacov. Montuju si ho cez redukcie aj bratia kanonisti ... len s nim treba vediet robit. 14mm je pomerne narocne ohnisko na kompoziciu. Ak rybka na FF tak Nikkor 16/2.8
pravda nenasiel som ziadne negativa na tu 14-24/2,8 okey idem prestudovat aj tu rybku 16-ku Diky moc
Samyang 14mm f/2.8 Osobne ale pouzivam fisheye Canon a Sigma robi 15mm fisheye pre fullframe a Nikon ma na fullframe 16mm fisheye. Canon a Tokina robia aj fisheye zoom.
aha ahaa . .. idem teda pokukat co to je zac fakt diky ..
ma "negativa" : - rozmer a hmotnost - nemoznost pouzit filtre - cena
rozmer a hmotnost su podla mna negativa len pre luxnusnych ludi no toto som sa nahodou nedocital ... nepotesilo to veru ale da sa prezit aj bez toho iked za tu cenu by tam filtre mohli ist + nejake zdarma ale za tu obraz kvalitu + D800 to musi byt tip top a urcite sa teda oplati ...
rozmer a hmotnost su podla mna negativa len pre luxnusnych ludi no toto som sa nahodou nedocital ... nepotesilo to veru ale da sa prezit aj bez toho iked za tu cenu by tam filtre mohli ist + nejake zdarma ale za tu obraz kvalitu + D800 to musi byt tip top a urcite sa teda oplati ...
Nie soim luxusny som lenivy. 14-24 je tak specifikce sklo ze ho beriem len ked naozaj viem ze mam pren robotu. Vlacit ho cely den nadarmo ... potreboval by som caddyho
resp. vyriesil som to inak ... 7-14 na m43 je spratnejsie ...
Inac zavinac co s tym chces fotit ked 14mm na FF sa ti zda dlhe? A dalsi zavinac : je as 14mm /2.8. Je kompaktnejsi, lahsi a lacnejsi ako 14-24
no 360° ale vyuzit ho aj na normalne fotenie preto sa neviem rozhodnut medzi fisheye alebo nejaky sirkoac normalny ten effekt rybaciny nieje stale dobry no tak komplikovane rozhodovanie
Nie soim luxusny som lenivy. 14-24 je tak specifikce sklo ze ho beriem len ked naozaj viem ze mam pren robotu. Vlacit ho cely den nadarmo ... potreboval by som caddyho
no tak zase zalezi na cloveku ja osobne by som nemal problem niest ho ale to mozno hovorim len teraz lebo ho este nemam .. ale vyriesil si si to dobre veru
Ja som zvolil k D800 16-35 F4 lebo: je o dost lacnejsi, vaha v tejto kombinacii uz hra rolu, aj toto kombo je dost tazke, ma pre mna viac vyuzitelny rozsah - 16mm oproti 14 mm na najsirsom ohnisku u mna nehra rolu, 24mm uz teraz viem, ze by bolo niekedy kratko. Dalej na 14-24 existuje od LEE drziak aj prechodaky ale je to strasne drahe, ND nerobia vobec. Mas sice F4 oproti 2,8 ale zasa VR. Ostrost riesit nemusis, oba su vyborne. Ak si z BA, mozeme sa stretnut a mozes si vyskusat.
Ja som zvolil k D800 16-35 F4 lebo: je o dost lacnejsi, vaha v tejto kombinacii uz hra rolu, aj toto kombo je dost tazke, ma pre mna viac vyuzitelny rozsah - 16mm oproti 14 mm na najsirsom ohnisku u mna nehra rolu, 24mm uz teraz viem, ze by bolo niekedy kratko. Dalej na 14-24 existuje od LEE drziak aj prechodaky ale je to strasne drahe, ND nerobia vobec. Mas sice F4 oproti 2,8 ale zasa VR. Ostrost riesit nemusis, oba su vyborne. Ak si z BA, mozeme sa stretnut a mozes si vyskusat.
no to je sice pravda ze 24 je niekedy kratko ... ale to by som vyuzival len malo kedy viacej by som fical na 14 ak nie racej na tej rybacine a svetelnost potrebujem co najvecsiu na 360° v interieri ... fuha niesom veru odtialto ale Dakujem za ochotu pomoct ... ak by bolo treba nahodou napisme ti diky moc ...
najmensia ohniskova vzdialenost na FF
mam otazku ohladom ohnisk.vzdial. na Fullframe
aky by ste odporucili co s najmensou OV nieco na typ tokiny 11-16 len samozrejme na FF
mam otazku ohladom ohnisk.vzdial. na Fullframe
aky by ste odporucili co s najmensou OV nieco na typ tokiny 11-16 len samozrejme na FF
- 14-24/2.8
- 17-35/2.8
- 16-35/4
- 17-35/3.5-5.6
... vsetko Nikkor
- 14-24/2.8
- 17-35/2.8
- 16-35/4
- 17-35/3.5-5.6
... vsetko Nikkor
Huups sorry moja chyba .. este spim
Nikon D800
no najcastejsie na forach a roznych clankoch som nasiel tu 14-24
na mensie som nenatrafil existuje este nieco mensie alebo toto je to jedine co sa da dostat ?
popripade nejaku rybacinu nevies poradit ?
Osobne ale pouzivam fisheye Canon a Sigma robi 15mm fisheye pre fullframe a Nikon ma na fullframe 16mm fisheye.
Canon a Tokina robia aj fisheye zoom.
Huups sorry moja chyba .. este spim
Nikon D800
no najcastejsie na forach a roznych clankoch som nasiel tu 14-24
na mensie som nenatrafil existuje este nieco mensie alebo toto je to jedine co sa da dostat ?
popripade nejaku rybacinu nevies poradit ?
... len s nim treba vediet robit. 14mm je pomerne narocne ohnisko na kompoziciu.
Ak rybka na FF tak Nikkor 16/2.8
A dalsi zavinac : je as 14mm /2.8. Je kompaktnejsi, lahsi a lacnejsi ako 14-24
... len s nim treba vediet robit. 14mm je pomerne narocne ohnisko na kompoziciu.
Ak rybka na FF tak Nikkor 16/2.8
okey idem prestudovat aj tu rybku 16-ku
Diky moc
okey idem prestudovat aj tu rybku 16-ku
Diky moc
- rozmer a hmotnost
- nemoznost pouzit filtre
- cena
Osobne ale pouzivam fisheye Canon a Sigma robi 15mm fisheye pre fullframe a Nikon ma na fullframe 16mm fisheye.
Canon a Tokina robia aj fisheye zoom.
idem teda pokukat co to je zac
fakt diky ..
- rozmer a hmotnost
- nemoznost pouzit filtre
- cena
no toto som sa nahodou nedocital ... nepotesilo to veru ale da sa prezit aj bez toho iked za tu cenu by tam filtre mohli ist + nejake zdarma
ale za tu obraz kvalitu + D800 to musi byt tip top a urcite sa teda oplati ...
no toto som sa nahodou nedocital ... nepotesilo to veru ale da sa prezit aj bez toho iked za tu cenu by tam filtre mohli ist + nejake zdarma
ale za tu obraz kvalitu + D800 to musi byt tip top a urcite sa teda oplati ...
A dalsi zavinac : je as 14mm /2.8. Je kompaktnejsi, lahsi a lacnejsi ako 14-24
ale vyriesil si si to dobre veru
a svetelnost potrebujem co najvecsiu na 360° v interieri ...
fuha niesom veru odtialto ale Dakujem za ochotu pomoct ... ak by bolo treba nahodou napisme ti
diky moc ...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa