Fórum » Objektívy a filtre

Objektív pre zátišie, kvety, detaily

helico1
2012-09-04 10:33:01+02
Vedeli by ste mi poradiť, ktorý objektív je vhodnejší pre fotenie zátišia, kvetov a detailov. Rozhodujem sa medzi Nikkor 35mm 1.8f alebo Nikkor 50mm 1.xf (ktorý je vhodný aj na portréty čiastočne bez degradácie tváre). Samozrejme ide o objektívy pre DSLR s crop 1,5. Možno sú vhodnejšie iné objektívy, a rozhodujem sa medzi týmito 2 (3), kedže by som chcel pevné sklo. Za odpovede ďakujem.

helico1
2012-09-04 10:40:40+02
ide mi hlavne o ohniskovú vzdialenosť, ktorá je v hodnejšia, či 35mm (52 pre kinoflim) alebo 50mm (75 pre kinofilm)... kupujem ako dar, takže neviem zistiť, ktoré ohnisko viac používa daná osoba...

morseee1
2012-09-04 10:48:35+02
uprimne..... ked to nevies, tak radsej sa dotycneho spytaj .. je to dost vela penazi na to aby sa to valalo potom nevyuzite. Lepsie prezradeny dar, ktory sa pouzije ako vyhodene peniaze ...

Shooter
2012-09-04 10:54:02+02
kvety a detaily.... v tomto prípade by som zvažoval kúpu makro objektívu. 35mm je na detaily prikrátky a má aj relatívne malé zväčšenie. Ale asi by som nejako nenápadne snažil zistiť, čo dotyčný(á) skutočne potrebuje.

shop.ephoto.sk/katalog/objektivy/makro/nikon-af-s-micro-nikkor-40-mm-f-2-8.html

helico1
2012-09-04 10:59:32+02
dotýčná bohužiaľ nevie, je začiatočník, zrkadlovku má 1 rok a nevie moc narábať ani s hĺbkou ostrosti, má len klasický seťák 18-55, preto jej chcem kúpiť svetelný objektív, kde by som ju a sama sa mohla naučíť práve pracovať s hĺbkou ostrosti, a aby mala nejaký pevný objektív k tomu setovému (inak by som jej kúpil lepší seťák 16-85 ale to je až mnoho peňazí)... Z fotografií ktoré mi posielala boli väčšinou práve zátišia, niečo na stole, okenice a podobné... preto keď budem kupovať základný objektív, tak radšej aby mal využitie práve pre takéto veci... mikro objektív nepotrebuje, do takých detajlov sa moc nepúšťa...

dynnamic
2012-09-04 11:04:03+02
príspevok od: helico1
dotýčná bohužiaľ nevie, je začiatočník, zrkadlovku má 1 rok a nevie moc narábať ani s hĺbkou ostrosti, má len klasický seťák 18-55, preto jej chcem kúpiť svetelný objektív, kde by som ju a sama sa mohla naučíť práve pracovať s hĺbkou ostrosti, a aby mala nejaký pevný objektív k tomu setovému (inak by som jej kúpil lepší seťák 16-85 ale to je až mnoho peňazí)... Z fotografií ktoré mi posielala boli väčšinou práve zátišia, niečo na stole, okenice a podobné... preto keď budem kupovať základný objektív, tak radšej aby mal využitie práve pre takéto veci... mikro objektív nepotrebuje, do takých detajlov sa moc nepúšťa...
50mm 1.8g uplne staci podla mna

martin9113
2012-09-04 14:16:46+02
nikkor 40mm micro a ma vystarane aj na makro

01pralinka
2012-09-04 14:18:33+02
Vedeli by ste mi poradiť, ktorý objektív je vhodnejší pre fotenie zátišia, kvetov a detailov. Rozhodujem sa medzi Nikkor 35mm 1.8f alebo Nikkor 50mm 1.xf (ktorý je vhodný aj na portréty čiastočne bez degradácie tváre). Samozrejme ide o objektívy pre DSLR s crop 1,5. Možno sú vhodnejšie iné objektívy, a rozhodujem sa medzi týmito 2 (3), kedže by som chcel pevné sklo. Za odpovede ďakujem.
mozno by stalo spomenut nikkor 60mm macro. na detail ci kvety je ako stvoreny, zatisie urcite zvladne tiez, len bude treba odstupit viac dozadu.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()