Pjekny den , rozmyslam nad touto srandou, ak by mal niekto realne skusenosti a podelil by sa bol by som rad.Rychlost ostrenia,presnost ostrenia,ostrost na f4 vs. ostrsot na 70-200 2,8 na F4,alebo jednoducho nejake dalsie pre a proti.
Je to hlúpa otázka, ako si už iste postrehol podľa reakcií kolegov. Ak nemáš obmedzený rozpočet tak tú 70-200 f/4 určite ber, je to skvelý teleobjektív a som si istý že D7000 ho naplno využije. Je to FX sklo, čiže keď o rok o dva kúpiš D600 budeš len rád, že máš 70-200 f/4 a nie 70-300 VR, z ktorej potom môžeš vybyť sklá a používať ako vázu na kvety. A keď chceš vedieť či rozoznáš rozdiel medzi fotkou fotenou so 70-200 f/4 alebo 70-300 VR, tak na základe toho akú otázku si tu položil usudzujem že nerozoznáš.... Áno, to znamená, že ti úplne bude postačovať aj 70-300 VR. Amen
Som rád , že po novom pápežovi sa prihlásil aj nový Boh . ( AMEN ) . Ak si niekto všimol , tak VADER sa pýta , chce poradiť , chce informáciu . Každý sa nenarodil fotograf ako DenisBede . Preferujem pevné ská , ale prešiel som si vlastným ( pokus / omyl ) . A bolo to veľmi bolestivé ( € ) . Myslím že tiež viem niečo k tomu povedať , ale pasovať sa do tej polohy ako TY ?! Nemôžeme byť všetci rovnaký - je mi to jasné - závidím mladým hoc neskúseným alebo začínajúcim sebavedomie možno aj zdravú drzosť ale AMEN - tak končí kňaz kázeň . Skutočne sme počuli slovo božie ? Trocha pokory prosím . A možno k veci - 4 alebo 2,8 .
Som rád , že po novom pápežovi sa prihlásil aj nový Boh . ( AMEN ) . Ak si niekto všimol , tak VADER sa pýta , chce poradiť , chce informáciu . Každý sa nenarodil fotograf ako DenisBede . Preferujem pevné ská , ale prešiel som si vlastným ( pokus / omyl ) . A bolo to veľmi bolestivé ( € ) . Myslím že tiež viem niečo k tomu povedať , ale pasovať sa do tej polohy ako TY ?! Nemôžeme byť všetci rovnaký - je mi to jasné - závidím mladým hoc neskúseným alebo začínajúcim sebavedomie možno aj zdravú drzosť ale AMEN - tak končí kňaz kázeň . Skutočne sme počuli slovo božie ? Trocha pokory prosím . A možno k veci - 4 alebo 2,8 .
Nechcel som sa stavať na pozíciu na ktorú si ma postavil. Nemám bohaté skúsenosti s technikou ale čítam toto fórum a snažím sa niečo pochytiť. VADER sa pýtal, mnohí mu svojími výsmešnými komentármi odpovedali. Tak to tu chodí dokola a dokola. Ja som to nejak zhrnul. Len som chcel, že otázka bola ZBYTOČNÁ, obrazne: Vždy stačí aj Felícia, lebo odvezie. Tak načo sa pýtať či kúpiť A4 alebo bude stačiť Felícia? Myslím že nejak takto argumentoval už ja niekto nadomnou. A na margo AMEN len toľko, požičal som si výraz, pretože ho používajú kňazi na konci PREJAVU. Ale nebuď smiešny... slovo Božie? Možno som sebavedomý či drzý, keď aj nezdravo ale slovo Božie? To ako naozaj?
Len tak pre poriadok... neodpovedal som VADERovi (ktorý založil tému už dávno pradávno a pravdepodobne sa teraz teší novému prírastku) ale na Mikonovu podľa MÔJHO názoru zbytočnú otázku. ...Ale to je tak, keď niekto miesto toho, aby jednoducho odpovedal radšej hodnotí cudzie odpovede...
Len tak pre poriadok... neodpovedal som VADERovi (ktorý založil tému už dávno pradávno a pravdepodobne sa teraz teší novému prírastku) ale na Mikonovu podľa MÔJHO názoru zbytočnú otázku. ...Ale to je tak, keď niekto miesto toho, aby jednoducho odpovedal radšej hodnotí cudzie odpovede...
Klamal by som že očakávam inú odpoveď . Neprekvapuje ma to .
Neviem sa rozhodnúť medzi 70-200 f4 a pevnou 300 f4. Čo ma odradzuje že ta pevná nemá stabilizátor a nechce sa mi všade nosiť statív. Aký ja váš názor?
Neviem sa rozhodnúť medzi 70-200 f4 a pevnou 300 f4. Čo ma odradzuje že ta pevná nemá stabilizátor a nechce sa mi všade nosiť statív. Aký ja váš názor?
nevsimaj si tento prispevok neviem ako sa da zmazat, iba editovat ;/
dost odlisne skla v ramci pouzitia nemyslis? Co by si s tym chcel fotit?
Nie tak uplne k teme alee aby som nezakladal zbytocne podobnu temu. Vlastnim nikon d7000 a chcel by som k nemu nejake tele 70-200-vku skor alebo hlavne pouzivanu na portrety a chcem mat nejake kvalitnejsie sklo ked neskor prejdem na FF. Pozeram po Sigma 70-200 os, nikon 70-200 f4 alebo pouzivana 70-200 VR1? Hlavne ma zaujima rozdiel v obrazovej kvalita a celkovo kvalita objektivu kedze cenovo su na priblizne porovnatelnej urovni. Popripade nejake plusy/minusy ked niekto mal moznost vyskusat viac viacej ako jeden z tejto ponuky
Odpoviem si trosku sam a mozno aj pomozem s tym nikonom 70-200 f4, po prestudovani par zaujimavych for ked neberiem do uvahy Nikon 70-200 f2.8 je 70-200 f4 jasna volba
Kto sa nudi najde tu zaujimave citanie : http://www.modelmayhem.com/po.php?thread_id=871977 http://www.btobey.com/nikon/nikon-70-200mm-f4-review.php
Nie tak uplne k teme alee aby som nezakladal zbytocne podobnu temu. Vlastnim nikon d7000 a chcel by som k nemu nejake tele 70-200-vku skor alebo hlavne pouzivanu na portrety a chcem mat nejake kvalitnejsie sklo ked neskor prejdem na FF. Pozeram po Sigma 70-200 os, nikon 70-200 f4 alebo pouzivana 70-200 VR1? Hlavne ma zaujima rozdiel v obrazovej kvalita a celkovo kvalita objektivu kedze cenovo su na priblizne porovnatelnej urovni. Popripade nejake plusy/minusy ked niekto mal moznost vyskusat viac viacej ako jeden z tejto ponuky
osobne mam sigmu 50-150 2.8 OS, aj Nikkor 85mm 1.8, musim priznat ze Sigma si kvalitou z roku 2012 pekne polepsila, vacsinou fotim clona 2.8 /len modelky/ a kvalita je skutocne Top, v celom rozsahu, jedina nevyhoda je ak planujes prechod na FF objejtiv je len DX, 85MM 1:8 ostra ako britva,od clony 1.8, doporucujem, v spojeni D7100,neskutocne rychle a presne ostrenie, na D7000 skusana aj Nikonacka 70-200 2.8 vr II, je to top objektiv, doporucujem,jedina nevyhoda je cena
osobne mam sigmu 50-150 2.8 OS, aj Nikkor 85mm 1.8, musim priznat ze Sigma si kvalitou z roku 2012 pekne polepsila, vacsinou fotim clona 2.8 /len modelky/ a kvalita je skutocne Top, v celom rozsahu, jedina nevyhoda je ak planujes prechod na FF objejtiv je len DX, 85MM 1:8 ostra ako britva,od clony 1.8, doporucujem, v spojeni D7100,neskutocne rychle a presne ostrenie, na D7000 skusana aj Nikonacka 70-200 2.8 vr II, je to top objektiv, doporucujem,jedina nevyhoda je cena
Dik O tej sigme co spominas som pocul, ze je krasne ostra aj od f2.8, ostrejsia ako 70-200os od sigmy, len pri prechode na FF by som musel menit sklo a to sa mi velmi nechce ked uz radsej investujem FF sklai. Co sa tyka 70-200 VR2 vsetko je na nom krasnee len ta cenaaa Planujem investoval 1000-1200e a VR2 sa pohybuje o dost vyssie no :/
Dik O tej sigme co spominas som pocul, ze je krasne ostra aj od f2.8, ostrejsia ako 70-200os od sigmy, len pri prechode na FF by som musel menit sklo a to sa mi velmi nechce ked uz radsej investujem FF sklai. Co sa tyka 70-200 VR2 vsetko je na nom krasnee len ta cenaaa Planujem investoval 1000-1200e a VR2 sa pohybuje o dost vyssie no :/
som so Sigmou na 100% spokojny,bokeh a ostrost vynikajuca,kedze osobne neplanujem prechod na FF dufam ze posluzi este dlho,ked chces fotit napr modelky -portrety doporucil by som hlavne pevne skla,ich kvalita je skvela, napr 85mm 1.8G, 105mm 1.8 VR a pod, nevyhodou pevneho skla je ze sa vela nabehas, v bazaroch najdes za 1100-1200eu aj 70-200 VR I, je to tiez vynikajuci objektiv a rozdiel v kvalite foto oproti VR II nepoznas
Nikon 70-200 F4
EDIT: BINGO
EDIT: BINGO
Alebo od posledného editu? To by bolo rozumnejšie.
http://makofoto.cz/nikon/objektivy/nik_70_200f4/Nikkor_70_200_F4VR.htm
neviem ako sa da zmazat, iba editovat ;/
Kto sa nudi najde tu zaujimave citanie :
http://www.modelmayhem.com/po.php?thread_id=871977
http://www.btobey.com/nikon/nikon-70-200mm-f4-review.php
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky