Fórum » Objektívy a filtre

vystavny kus-nazor

Medison
2013-01-16 02:53:06+01
Ahojte, mam taku otazku....idem.si kupit nikon 50mm/1,8f.G....ale v obchode maju len vystavny kus....a teda ten, ktory bol vystaveny v sklennej skrinke....co vy na to? moze byt vobec nieco znehodnotene na nom?( napriklad prah a tak....?).....dakujem za odpovede...

dynnamic
2013-01-16 04:33:52+01
robil som v elektre a ked ti mam pravdu povedat , nikdy by som si nekupil nic co je alebo bolo vystavene

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2013-01-16 06:50:19+01
Je uplne bezne, ze fotoobchod ma mnoho objektivov len po jedinom kuse a tie su vystavene v skrinkach. Predal som stovky solo objektivov aj fotakov priamo z vitriny. Ak ti to robi psychicky problem, tak si u nich objednaj druhy kus a pockaj si nan.

viking81
2013-01-16 06:58:11+01
príspevok od: dynnamic
robil som v elektre a ked ti mam pravdu povedat , nikdy by som si nekupil nic co je alebo bolo vystavene
to sa tyka televizora ktory bezal 2.5 roka na ploche a teraz sa s vypalenymi bodmi predava vo vypredaji ! tiez som robil v elektre a viem ze co je vystavene v skrinke za sklom je ako nove !

viking81
2013-01-16 07:00:26+01
príspevok od: Medison
Ahojte, mam taku otazku....idem.si kupit nikon 50mm/1,8f.G....ale v obchode maju len vystavny kus....a teda ten, ktory bol vystaveny v sklennej skrinke....co vy na to? moze byt vobec nieco znehodnotene na nom?( napriklad prah a tak....?).....dakujem za odpovede...
ak by bol na nom prah....tak by som ho nekupoval....kedze prah je zvadsa dreveny....velky a celkom tazky....ale ak myslis prach....tak to sa ti zaprasi aj doma....ofuknes to alebo utries handrickou....a ak by aj bol vo vnutri objektivu, tak je mimo HO a na fotkach sa nijako neprejavi ! a tak ci onak mas dva roky zaruku na ten vyrobok....takze nevahaj a veselo kupuj....

b.a.f.o.a.r.t.
2013-01-16 07:31:13+01
tam je viac faktorov ale prvorada je cena o kolko nizsia ako novy kus a sposob vystavenia kedze je to skrinka tak je to ok

pacho7
2013-01-16 08:07:13+01
Tiez som kupil vystaveny nikon d50 a slapal ako hodinky. Ak ho mas moznost pozriet tak v tom nevidim problem.

Medison
2013-01-16 08:08:39+01
Dakujem...islo...respektive ide mi len o to.aby som predisla zbytocnym....nazvem to komplikaciam....mala som rovnaku mienku. ale istota je gulomet...v podstate je to cisto fotoobchod a vsetko maju v skrinkach...tak preto som chcela vediet ci nie je lepsi original baleny a neotvoreny. ale uistili ste ma ....dakujem

Pentaxfan
2013-01-16 08:38:40+01
príspevok od: viking81
ak by bol na nom prah....tak by som ho nekupoval....kedze prah je zvadsa dreveny....velky a celkom tazky....ale ak myslis prach....tak to sa ti zaprasi aj doma....ofuknes to alebo utries handrickou....a ak by aj bol vo vnutri objektivu, tak je mimo HO a na fotkach sa nijako neprejavi ! a tak ci onak mas dva roky zaruku na ten vyrobok....takze nevahaj a veselo kupuj....
Nerozumiem celkom tomu, čo si napísal, keď si opravoval chybičku tuto u pisateľa, že prah je zvädša drevený. Ale keby si napísal, že prah je ZVÄČŠA drevený, to už by bola iná káva!

Shooter
2013-01-16 08:39:15+01
Zisti si, či daný obchod neponúka aj možnosť prenajať si techniku. Ak áno, môže sa stať, že požičiavajú práve výstavné kusy. Takto som si raz požičiaval ja 50/f1.4 z Megafoto a predavač mi dal práve výstavný kus z vitríny.

viking81
2013-01-16 11:30:09+01
príspevok od: Pentaxfan
Nerozumiem celkom tomu, čo si napísal, keď si opravoval chybičku tuto u pisateľa, že prah je zvädša drevený. Ale keby si napísal, že prah je ZVÄČŠA drevený, to už by bola iná káva!
no vidis to...opravujem a sam robim chyby bohuzial sme len ludia a hlavne za to moze absencia funkcie edituj a este jedna vec ako vyhovorka....c je hned vedla d....takze som sa utukol

sofy
2013-01-16 12:11:56+01
Vystaveny objektiv je v pohode, tam sa nema co opotrebovat. Fotak je vec ina, ked ho na predajni skusobne vycvaka 200 ludi.

S3030150
2013-01-16 13:50:30+01
príspevok od: Karol Srnec
Je uplne bezne, ze fotoobchod ma mnoho objektivov len po jedinom kuse a tie su vystavene v skrinkach. Predal som stovky solo objektivov aj fotakov priamo z vitriny. Ak ti to robi psychicky problem, tak si u nich objednaj druhy kus a pockaj si nan.
preco by mal hned mat psychicky problem a preco nan poukazovat ?

S3030150
2013-01-16 13:52:30+01
príspevok od: Medison
Dakujem...islo...respektive ide mi len o to.aby som predisla zbytocnym....nazvem to komplikaciam....mala som rovnaku mienku. ale istota je gulomet...v podstate je to cisto fotoobchod a vsetko maju v skrinkach...tak preto som chcela vediet ci nie je lepsi original baleny a neotvoreny. ale uistili ste ma ....dakujem
vystavena fototechnika ma oproti vystavenemu televizoru vyhodu: ludia ho odskusaju, ale neopotrebuju. ja by som to bral, ale zlavu by som necakal, kedze ide o novy kus, ktory svojim vystavenim na kvalite neutrpel

Strhak
2013-01-16 15:13:40+01
príspevok od: dynnamic
aj ja som robil a neviem ako vy ale mi sme do objektívov nekopali ani nič iné nerobili takže tvoj názor v tomto prípade je irelevantný a neadekvátny. Možno u vás v obchode ste sa správali k tovaru ako k bordelu ale v slušných predajniach majú k tovaru a obzvlášť k tomuto typu veľký rešpekt lebo sklá sa skladom nedržia nikdy po 5 kusoch a v 99% ani po dvoch.
Medison kludne si ho kúp, objektívy nikde nemajú na slovensku v obchodoch viacero skladom a keď kupuješ v kamennej predajni tak využi jej najväčšie výhody a daný kus si vyskúšaj a daj si poradiť predajcom

Marcel Rebro
2013-01-16 15:20:25+01
príspevok od: Shooter
Zisti si, či daný obchod neponúka aj možnosť prenajať si techniku. Ak áno, môže sa stať, že požičiavajú práve výstavné kusy. Takto som si raz požičiaval ja 50/f1.4 z Megafoto a predavač mi dal práve výstavný kus z vitríny.
Co zial nesvedci o seriozonosti obchodu. Prenajimany produkt musi byt zaradeny v majetku prenajimatela, kdezto tovar vo vitrine je spravidla "tovar na sklade".

DBandyk
2013-01-16 15:32:46+01
príspevok od: sofy
Vystaveny objektiv je v pohode, tam sa nema co opotrebovat. Fotak je vec ina, ked ho na predajni skusobne vycvaka 200 ludi.
V elektre pracujem už nejaký ten rok a ešte sme tam nemali foťák, ktorý si "vycvakalo" 200 ľudí. Ak niekomu predvádzam foťák, tak len ak vidím, že má o neho naozaj záujem. Zriedkavo sa mi stane, že foťák zapnem kvôli zákazníkovi a on si ho nakoniec nezoberie. Fotoapáraty stejne ako objektívy sú len vybraté s krabice a položené v skrinke. Žiadne predvádzačky sa na nich nekonajú. Iný prípad môže byť ak sú fotoaparáty volne vystavené. Tam už isté riziko je.

tomatito
ocenenie redakciou 2013-01-16 15:58:52+01
príspevok od: S3030150
vystavena fototechnika ma oproti vystavenemu televizoru vyhodu: ludia ho odskusaju, ale neopotrebuju. ja by som to bral, ale zlavu by som necakal, kedze ide o novy kus, ktory svojim vystavenim na kvalite neutrpel
to nie je pravda...tym ze je vystaveny je vystaveny slnecnemu ziareniu cize v 40 stupnoch v lete to nie je nic moc mat vystavene...ale zase ide o to ci je to vo vnutri obchodu alebo regal ktory prezentuje obchod..a aj keby bol vystaveny vo vnutri obchodu tak by som si vypytal apson malu zlavu uz len preto ze je to prezentativny objektiv ktory si hocikto skusa...proste to uz nie je uplne nove...

viking81
2013-01-16 16:46:58+01
príspevok od: tomatito
to nie je pravda...tym ze je vystaveny je vystaveny slnecnemu ziareniu cize v 40 stupnoch v lete to nie je nic moc mat vystavene...ale zase ide o to ci je to vo vnutri obchodu alebo regal ktory prezentuje obchod..a aj keby bol vystaveny vo vnutri obchodu tak by som si vypytal apson malu zlavu uz len preto ze je to prezentativny objektiv ktory si hocikto skusa...proste to uz nie je uplne nove...
akemu slnecnemu ziareniu vo vnutri predajne ? a co spravi 40 stupnov so sklom ? a preco zas zlavu ? je v skrinke za sklom...aku zlavu chces ? nejaky rozumny dovod ? kebyze ich maju schovane v krabiciach a nedovolili by skusat tak by ludia frflali ze sa nedaju vyskusat....ak uz sa vyskusat daju tak chcu zlavu...jak u debilov....opakujem sa...ma na ten tovar 2 slovom dva roky zaruku....ak by mu cokolvek bolo moze hned reklamov...

JohnNewton
2013-01-16 17:06:56+01
príspevok od: viking81
akemu slnecnemu ziareniu vo vnutri predajne ? a co spravi 40 stupnov so sklom ? a preco zas zlavu ? je v skrinke za sklom...aku zlavu chces ? nejaky rozumny dovod ? kebyze ich maju schovane v krabiciach a nedovolili by skusat tak by ludia frflali ze sa nedaju vyskusat....ak uz sa vyskusat daju tak chcu zlavu...jak u debilov....opakujem sa...ma na ten tovar 2 slovom dva roky zaruku....ak by mu cokolvek bolo moze hned reklamov...
To by predajciovia aut museli dávať sakra zľavy, veď každý kus stojí na dvore pár týždňov či mesiacov

Strana 1 z 5

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()