ahojte chcel by som poradit s vyberom sirokaca pre 5D MKII, ropzmyslam nad, ja viem ze zacinaju cca na rovnakom ohnisku ale koniec je kazdy niekde inde, chcem fotit akcie (diskoteky) v horsich svetelnych podmienkach, ktory by bol najidealnejsi? samozrejme akceptujem aj ine navrhydakujem
ja fotim diskoteky, mam 24-70 no na party je to nepouzitelne ak je plnka. tam musim mat 71-40. ak je to napr velka halova akcia, tam nosim dokonca 70-200. neviem o aku stiesnenu akciu ide a kolko je tam ludi.
moja zostava je 5D mk III, 17-40, 24-70, 70-200 a blesky
no to este neviem kolko ludi tam bude ale mam pozicanu 16-35 f2,8 ale to je pre mna moooooc financne i ked je to pan objektiv len na tu 16-35 sa bojim ze to bude zase kratke, ano 24-105 f4 pardon
ja fotim diskoteky, mam 24-70 no na party je to nepouzitelne ak je plnka. tam musim mat 71-40. ak je to napr velka halova akcia, tam nosim dokonca 70-200. neviem o aku stiesnenu akciu ide a kolko je tam ludi.
24-105 2.8 neexistuje
Suhlas,podobny set musi vyborne sluzit kazdemu fotografovi,mam podobny sortiment a som plne obsluzeny,samozrejme nekto potrebuje este specialne objektivy,pevne extremne svetelne,extendery atd....
pomôž si sám aj Boh ti pomôže; nečakaj, že z tohto tu zmúdrieš, každý má to, čo mu vyhovuje, čo fotí; budeš fotiť podľa objektívu alebo chceš fotiť (ty vieš čo) a k tomu si zoženieš objektívy ?
Ja neviem chalani, ale ked vidim nase fotky z vianocneho vecierka tak som zhrozeny a nie len ja, ludia su na fotkach na rohoch uplne roztahany. Su akcie, ako bola aj ta nasa, kde sa da fotit v pohode aj na 40mm. Ale fotograf si to odzumoje na 17mm a nacapi sa na ludi aj ked by mohol kludne zazumovat a trochu odstupit a tak to potom vyzera.Podla mojho nazoru fotit akcie s ohniskom pod 24mm nie je dobre riesenie...
kubrak diskoteky? ved tam mam niekedy problem aj s 17mm. a fish by sa ties hodil, ved to je party. pozri si fotky napr na techno.cz alebo rave.cz ci partyzona
Ja neviem chalani, ale ked vidim nase fotky z vianocneho vecierka tak som zhrozeny a nie len ja, ludia su na fotkach na rohoch uplne roztahany. Su akcie, ako bola aj ta nasa, kde sa da fotit v pohode aj na 40mm. Ale fotograf si to odzumoje na 17mm a nacapi sa na ludi aj ked by mohol kludne zazumovat a trochu odstupit a tak to potom vyzera.Podla mojho nazoru fotit akcie s ohniskom pod 24mm nie je dobre riesenie...
to akokeby si niekomu tvrdil naco ti auto, ktore ide dvestodvadsat, ked na slovensku je maximalka 130km/h
ked sa nemam kde uhnut a nemam miesto, tak 17mm mi treba, ak mam kde uhnut, tak si dam tych 24mm a viac a si odstupim, to uz je na fotografovi ako to vyuzije, komponuje atd...
ahojte chcel by som poradit s vyberom sirokaca pre 5D MKII, ropzmyslam nad, ja viem ze zacinaju cca na rovnakom ohnisku ale koniec je kazdy niekde inde, chcem fotit akcie (diskoteky) v horsich svetelnych podmienkach, ktory by bol najidealnejsi? samozrejme akceptujem aj ine navrhydakujem
pomôž si sám aj Boh ti pomôže; nečakaj, že z tohto tu zmúdrieš, každý má to, čo mu vyhovuje, čo fotí; budeš fotiť podľa objektívu alebo chceš fotiť (ty vieš čo) a k tomu si zoženieš objektívy ?
zdrzim sa komentara na toto radsej ... ale dakujem za fantasticku radu fakt mi pomohla ale ak je toto tvoj styl pomoci potom spanom bohom
ja mam momentalne 70-200 f4l ale ta je dlha, potom mam 85 f1,8 ale ta je tiez dlaha ale fantasticke potretove sklo a teraz som potreboval poradit akoze od odbornikov a skusenych fotografov ze ktore ohnisko je najlepsie (cena/vykon) , ze ci ist do kratsieho zoomu alebo univerzalnejsieho skla ...
zdrzim sa komentara na toto radsej ... ale dakujem za fantasticku radu fakt mi pomohla ale ak je toto tvoj styl pomoci potom spanom bohom
a čo to je ak nie rada, aby si sa držal zdravého rozumu a vlastnej hlavy ? kto to vie ak nie ty čo fotíš a aký uhol záberu potrebuješ; a keď ponúkaš fotenie svadieb (asi nie zadarmo) tak je tvoja otázka sa ti zdá, že je na mieste; naopak, ja by som čakal, že pomôžeš ty mne
So širším ohniskom (17mm) ti to síce ľudí po stranách zdeformuje, ale je to úplne iná perspektíva keď si s tým bližšie a atmosféra ako s 24mm alebo 40mm kedy spravíš viacmenej portrét hláv prípadne aj s vrchnou časťou tela a na pozadí budeš mať len svetlo. Tatko potom vôbec nemusí byť jasné kde si to fotil a zadávateľ tiež nemusí byť spokojný, že to vôbec nevyzerá ako reklama pre ten podnik, pretože si to mohol nafotiť niekde inde a nevidno jeho klub.
to akokeby si niekomu tvrdil naco ti auto, ktore ide dvestodvadsat, ked na slovensku je maximalka 130km/h
ked sa nemam kde uhnut a nemam miesto, tak 17mm mi treba, ak mam kde uhnut, tak si dam tych 24mm a viac a si odstupim, to uz je na fotografovi ako to vyuzije, komponuje atd...
vyber sirokouhleho objektivu pre 5D MK II
chcel by som poradit s vyberom sirokaca pre 5D MKII, ropzmyslam nad, ja viem ze zacinaju cca na rovnakom ohnisku ale koniec je kazdy niekde inde, chcem fotit akcie (diskoteky) v horsich svetelnych podmienkach, ktory by bol najidealnejsi? samozrejme akceptujem aj ine navrhydakujem
canon 24-70 F2,8
canon 24-105 F2,8
tokina 16-28 F2,8
24-105 2.8 neexistuje
ja nostim stale sirokouhly objektiv a zakladak. inac sa nepohnes.
na crop zase pouzivame tamron 17-50 a tokinu 11-16. ak sa podnik naplni skoncil si a budes fotti iba hlavy
24-105 2.8 neexistuje
chcel by som poradit s vyberom sirokaca pre 5D MKII, ropzmyslam nad, ja viem ze zacinaju cca na rovnakom ohnisku ale koniec je kazdy niekde inde, chcem fotit akcie (diskoteky) v horsich svetelnych podmienkach, ktory by bol najidealnejsi? samozrejme akceptujem aj ine navrhydakujem
canon 24-70 F2,8
canon 24-105 F2,8
tokina 16-28 F2,8
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa