Zdravim, ma niekto skusenosti s touto skladackou? Nikon AF-S 300mm f/2.8D (1.verzia) + telekonvertor TC-17E II. Zaujima ma hlavne aka clona sa da nastavit, resp. musi byt kedze svetelnost sa znizi o 1.5 a objektiv ma clony: 2.8, 4, 5.6 atd. Vychadza mi cislo 4.2 ale taku clonu objektiv nepozna. Bude to vobec kompatibilne? Nepokazim nic s tym? Mam nechat objektiv na clonovej automatike, alebo volit clonu manualne na objektive? Pripadne este druha otazka: radsej TC-17E II alebo TC-20E II ? Dakujem.
Uzatváranie clony je plynulé a teda objektív pozná akúkoľvek hodnotu clony medzi najväčšou a najmenšou. Tie známe "clonové hodnoty" sú len vytypované čísla z tohto radu. V akejkoľvek konfigurácii a pracovnom režime by Ti to malo fungovať. Ja mám 300/2,8 VR I + TC-17EII a mne to vždy fungovalo.
teraz bez TC mi v hociktorom rezime neponuka ani automaticky nenastavuje ine clony ako tie ktore su aj na clonovom kruzku. Ine objektivy typu G funguju s plynulejsim nastavenim, no tento objektiv je typ D a ine clony mi nedava... Preto mam obavy co sa stane ked kupim a dam tam TC-17
ak si z BA/okolia, mozeme sa stretnut a mozes odskusat ako ostrost, tak rychlost a podobne. mam TC-17EII a pouzivam s 80-200/2.8 AF-S napis mi pripadne na karol@achberger.info - sem nechodim kazdy den
Zdravim, ma niekto skusenosti s touto skladackou? Nikon AF-S 300mm f/2.8D (1.verzia) + telekonvertor TC-17E II. Zaujima ma hlavne aka clona sa da nastavit, resp. musi byt kedze svetelnost sa znizi o 1.5 a objektiv ma clony: 2.8, 4, 5.6 atd. Vychadza mi cislo 4.2 ale taku clonu objektiv nepozna. Bude to vobec kompatibilne? Nepokazim nic s tym? Mam nechat objektiv na clonovej automatike, alebo volit clonu manualne na objektive? Pripadne este druha otazka: radsej TC-17E II alebo TC-20E II ? Dakujem.
myslim ze ti spravi minimalne clonove cislo 4.0, ale kompaibilitou nie som isty. k druhej otazke, asi si mal na mysli TC-20E III, nie? teraz by som do druhej generacie 20E nesiel, urcite radsej do tretej, vseobecne, ci radsej 1.7 alebo 2.0: treba zvazit, ze najlepsi obraz ziskas pri zacloneni min. o jedno clonove cislo. pri 1.7 tak zaclonis z 4.0 na 5.6 a mas superkvalitny vystup, ked tam prdnes 2.0, vyjde ti minimalne clon. cislo 5.6, ktore by si mal zaclonit na 8.0, co je uz hranica pouzitelnosti autofokusu.
Skusal som najnovsi 2x TC s najnovsou 400/2,8 a na plnu dieru to nebolo nic moc, obraz bol celkovo neostry. S 70-200VR II mi TC funguje bez problemov, s kvalitou som spokojny.
myslim ze ti spravi minimalne clonove cislo 4.0, ale kompaibilitou nie som isty. k druhej otazke, asi si mal na mysli TC-20E III, nie? teraz by som do druhej generacie 20E nesiel, urcite radsej do tretej, vseobecne, ci radsej 1.7 alebo 2.0: treba zvazit, ze najlepsi obraz ziskas pri zacloneni min. o jedno clonove cislo. pri 1.7 tak zaclonis z 4.0 na 5.6 a mas superkvalitny vystup, ked tam prdnes 2.0, vyjde ti minimalne clon. cislo 5.6, ktore by si mal zaclonit na 8.0, co je uz hranica pouzitelnosti autofokusu.
Co ma prosim AF spolocne s navolenou clonou? Meranie aj ostrenie vzdy pouziva max clonu, cize prinajhorsom 5.6 s cim vie ostrit aj D70. Vseobecne sa pri pouzivani TC nemeni clona pouzivana cez telo alebo na clonovom kruzku (nastavim 2.8, 4, 5.6, 22 tak isto ako bez TC, len vysledna clona sa meni)
atariak - myslel som 2generaciu - chcem kupit bazarove a 3.gen este nikto neponuka. Zatial ale som sa dopatral len k tomu, ze radsej mat 510mm s TC-17 a kvalitnejsi obraz ako 600mm s TC-20. Je tak?
Inak dávnejšie som mal v rukách všetky tri telekonvertory NIKON druhej generácie a testoval som to s NIKON 70-200/2,8 VR na kvalitu obrazu. Vyšlo mi, že TC14 nerozoznateľne mení kvalitu, TC17 už badať, ale len ak o tom vieš, že bol použitý alebo porovnávaš. TC20 už znateľne zhoršilo kresbu a naviac už hodne posúvalo svetelnosť. Nechal som si nakoniec len TC17 a v skutočnosti ani ten takmer nepoužívam. Môžem požičať na otestovanie, ak si z okolia BB.
Inak dávnejšie som mal v rukách všetky tri telekonvertory NIKON druhej generácie a testoval som to s NIKON 70-200/2,8 VR na kvalitu obrazu. Vyšlo mi, že TC14 nerozoznateľne mení kvalitu, TC17 už badať, ale len ak o tom vieš, že bol použitý alebo porovnávaš. TC20 už znateľne zhoršilo kresbu a naviac už hodne posúvalo svetelnosť. Nechal som si nakoniec len TC17 a v skutočnosti ani ten takmer nepoužívam. Môžem požičať na otestovanie, ak si z okolia BB.
tusim sa nakoniec rozhodnem pre TC-17 po zajtrajsom vyskusani /vyuzijem ponuku od afkaa.i/... Len potom este najst ten spravny bazarovy kusok. Som z BA, no do BB by nebol pre mna problem dojst. Nepredavate ho inak, kedze nevyuzivate?
Co ma prosim AF spolocne s navolenou clonou? Meranie aj ostrenie vzdy pouziva max clonu, cize prinajhorsom 5.6 s cim vie ostrit aj D70. Vseobecne sa pri pouzivani TC nemeni clona pouzivana cez telo alebo na clonovom kruzku (nastavim 2.8, 4, 5.6, 22 tak isto ako bez TC, len vysledna clona sa meni)
5.6 je minimalna clona, pri ktorej je garantovane spravne fungovanie autofocusu. je to uz na hrane. ze sa autofocus *dost* spomali snad netreba extra zdoraznovat. a este viac pri nedostatku svetla. zle som sa vyjadril v poslednej casti, clona 8 uz nemusi postacovat kvoli dlzke expozicneho casu, nie AF.
atariak - myslel som 2generaciu - chcem kupit bazarove a 3.gen este nikto neponuka. Zatial ale som sa dopatral len k tomu, ze radsej mat 510mm s TC-17 a kvalitnejsi obraz ako 600mm s TC-20. Je tak?
ano, tak. druha generacia 2.0 nebola zvlast podarena, tretia generacia je o svetelne roky lepsia (dokonca tak, ze sa da uvazovat o preskoceni 1.7 II v prospech 2.0 III). skus pozriet photographylife.com (byvaly mansurovs.com), dost sa tymito vecami zaobera...
este doplnim: http://photographylife.com/reviews/nikon-300mm-f2-8g-vr-ii obsahuje porovnanie 1.4 II, 1.7 II a 2.0 III na tej 300vke. ako ista referencia by to mozno pomohlo...
Zdravicko, tak dakujem zatial vsetky zucastnenym aj za zapocicanie techniky. Vysledok je takyto: TC-20E II clona funguje od 5.6 (1krok zaclonit je az 8), AF je pomalsie no stale v norme. TC-17E II clona zacina pri 4.8 (1krok zaclonit je 5.6), AF je rychlejsie ako TC-20, no stale je citit spomalenie. Doma pozrem fotky a skusim mozno aj sem hodit nieco na porovnanie, lebo zatial som rozdiel v kresbe nevidel. Mam pocit, ze sa rozhodovat budem asi nakoniec podla ceny... ci?
Mozete este prosim vyjadrit svoj nazor na moje nepodarene vyrezy? Fotene je to s inymi parametrami a v iny den. Referencne tabulky som nefotil... Fotky sa daju aj zozoomovat a pripadne pozret aj podrobnejsie info. Ja totiz stale vaham do coho ist. Niekedy to vyzera, ze TC-17 ma lepsiu kresbu, no potom TC-20 zrazu prekvapi... A to je fotene stale na plnu dieru. Dik. Foto som bacol sem: https://picasaweb.google.com/116191294727764201813/TC20EIIVsTC17EII#
Mozete este prosim vyjadrit svoj nazor na moje nepodarene vyrezy? Fotene je to s inymi parametrami a v iny den. Referencne tabulky som nefotil... Fotky sa daju aj zozoomovat a pripadne pozret aj podrobnejsie info. Ja totiz stale vaham do coho ist. Niekedy to vyzera, ze TC-17 ma lepsiu kresbu, no potom TC-20 zrazu prekvapi... A to je fotene stale na plnu dieru. Dik. Foto som bacol sem: https://picasaweb.google.com/116191294727764201813/TC20EIIVsTC17EII#
na obrazku 16 mam pocit, ze je obrazok neostry, inak sa tazko rozhoduje, nakolko vsetko vyzera uplne ok zaostrene a pouzitelne.
No sak toto... ze obe verzie vyzeraju dost pouzitelne a to ma brzdi v rozhodovani. Vyhoda pre TC-20E je ze vidim dalej, vyhody pre TC-17E: clona 4.8 (nie 5.6), trosku rychlejsie AF, vaha a velkost, no a recenzie na webe.... Inak v detailoch naozaj nevidim velky rozdiel, na to v akych podmienkach som fotil...
Konvertor TC-17E II + nikon AF-S 300mm 2.8D
Pripadne este druha otazka: radsej TC-17E II alebo TC-20E II ? Dakujem.
napis mi pripadne na karol@achberger.info - sem nechodim kazdy den
Pripadne este druha otazka: radsej TC-17E II alebo TC-20E II ? Dakujem.
Vseobecne sa pri pouzivani TC nemeni clona pouzivana cez telo alebo na clonovom kruzku (nastavim 2.8, 4, 5.6, 22 tak isto ako bez TC, len vysledna clona sa meni)
Vseobecne sa pri pouzivani TC nemeni clona pouzivana cez telo alebo na clonovom kruzku (nastavim 2.8, 4, 5.6, 22 tak isto ako bez TC, len vysledna clona sa meni)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa