chcel by som vas poprosit o pomoc pri pochopeni ostrosti objektivu (objektivov). Ide mi o udaj zo stranky Dxomark. Prikladam aj link https://www.dxomark.com/Lenses/Tamron/Tamron-SP-90mm-F28-Di-MACRO-11-VC-USD-Nikon-mounted-on-Nikon-D500__1061 Napr. Nikon D500 ma 20.9Mpx snimac ale udaj Sharpness je pri objektive Tamron SP 90mm F/2.8 Di MACRO 1:1 VC USD Nikon a D500 len 12 P-Mpx. Je to vlastne percento px ktore dokaze dany objektiv na snimac preniest? Cize vysledna fotka bude mat kvalitu len 12 Mpx? Alebo ako to vlastne je? Dakujem vopred za rady.
Chcem by som robit tak ostre fotky ako su v kalendaroch nastennych format A2 a pod. Napr. https://www.helma365.sk/p/kalendar-tatry?gclid=Cj0KCQiA2KitBhCIARIsAPPMEhLdD8UI-gwoypehL4av15Ygbq_sJ6-PIyTB6YwxTxLXQdG6UQUNchIaApJxEALw_wcB
Otázka len pre istotu: Vieš, že sú to skladané fotky s posunom roviny zaostrenia?
Otázka len pre istotu: Vieš, že sú to skladané fotky s posunom roviny zaostrenia?
Nedramatizoval by som to. Stačí prostredný záber zaostriť a prepnúť na manuál ostrenie. A potom fotiť. Clona na 11-16, statív. Ohnisko 35-50mm. To, čo si písal sa dá využiť pri inom type fotiek. Toto používa Jarmila V. Veľmi talentovaná fotografka, ktorú odtiaľto posmeškami vystrnadil ten náš známy chrobák Truhlík. Podstata je taká, že sa fotia zábery nie ako panoráma, ale s preostrením roviny ostrosti na niektoré dominantné prvky v priestore na otvorenej clone bez panorámy. A tieto sa potom dajú do vrstiev a cez maskovanie a priepustnosť vrstvy sa odkrývajú časti,ktoré majú byť ostré, alebo rozostrené. Výsledok je veľmi plastický a priestorový. Aj keď nič skoro nebráni použiť túto metódu aj na panorámu. Len výkonný počítač a kopec času. Ale nemyslím si, že tá námaha stojí za výsledok. Dá sa to dosiahnuť jednoduchšie.
Tak si zapis co som napisal, konecne budes aspon nieco vediet.. doslo ti uz ake bludy si tu za tie roky popisal blbe?
Myslím si, že u teba je to veľmi jednoduché. Stačí zájsť na fórum, prečítať si tvoje rady, na ktoré mnoho jedincov doplatilo, keď si niečo objednalo, alebo kúpilo a ty si sa odrazu tváril, že si muzikant a je to jeho chyba, pričom si ho neváhal okoreniť slovníkom IV. cenovej skupiny... Potom zájsť na tvoje portfólio a nemusím nikoho presviedčať. Každý si urobí obraz sám. Gypso, gypso...a to som si už myslel, že si už konečne zmúdrel. Nech sa páči, môžeš sa realizovať. O Nikon objektívoch nemáš ani šajnu, tak som zvedavý, čo zas vypotíš za blbosť.
Myslím si, že u teba je to veľmi jednoduché. Stačí zájsť na fórum, prečítať si tvoje rady, na ktoré mnoho jedincov doplatilo, keď si niečo objednalo, alebo kúpilo a ty si sa odrazu tváril, že si muzikant a je to jeho chyba, pričom si ho neváhal okoreniť slovníkom IV. cenovej skupiny... Potom zájsť na tvoje portfólio a nemusím nikoho presviedčať. Každý si urobí obraz sám. Gypso, gypso...a to som si už myslel, že si už konečne zmúdrel. Nech sa páči, môžeš sa realizovať. O Nikon objektívoch nemáš ani šajnu, tak som zvedavý, čo zas vypotíš za blbosť.
Trpák mne staci jeden objektiv a fotim, to iste radim vsetkym. Ty tu odporucis kupit 10 objektivov, na kazdy po 3 filtre.. staci pozriet na to tvoje posledne čudo co si sem dal. Ako bonus k tomu napises, ze ty nie si blby lebo mas IQ 37🧨
Trpák mne staci jeden objektiv a fotim, to iste radim vsetkym. Ty tu odporucis kupit 10 objektivov, na kazdy po 3 filtre.. staci pozriet na to tvoje posledne čudo co si sem dal. Ako bonus k tomu napises, ze ty nie si blby lebo mas IQ 37🧨
Z teba by psychiatri mali radosť. Vyjdeš sám so sebou?
Ja neviem.... je to take tazke pochopit, ze cim clovek druhych viac zosmiesnuje a uraza, tym viac sam seba strapni ? Vsetci sme tu pomerne inteligentni ludia ... a ti by mali drzat spolu... a bavit sa na urovni a zabavat sa ... Uz len preto, ze skutocnych blbov je na svete dost.
jozef84 dakujem za objasnenie. Takze ta Tokina 11-16 je porovnatelne ostra. Asi by to bol dobry kompromis v pripade ak si chcem nechat D3400., lebo to pevne ohnisko, mozno aj napriek lepsej cene ako pises, je dost obmedzujuce. Co sa tyka FF, je top podobne ako pri HIFI predpokladam Dobra aparatura je sice draha a da sa kupit, ale len nepartne lepsi zvuk, uz musis ist exponencialne hore s cenou. Ale ako my potvrdil gytheio, starsie sa budu este dlho dat kupit.Tak to zvazim.
Záleží od tvojej šikovnosti a či dokážeš vytrieskať aj z toho čo máš viac. A dá sa. Keď som mal len Nikon D40X s rozlíšením 10MPix - tak som aj makro robil takto- so makrosánkami(rastlina na výšku). Len to bude časovo náročnejšie na fotenie(statív) a aj na záverečnú fotku(vedomosti z postprocesu) Tú fotku čo si dal - kalendár - zvýšiš rozlíšenie panorámou na výšku. Zvyšok môžeš orezať a budeš mať ostré všetko. Tam by som použil objektív 35mm, alebo 50mm - oba sú veľmi dobré. Máš zooímový objektív, tak si pozri obe ohniská aký uhol ti dajú, aby si si na to zvykol. Ja by som volil 35mm. A panorámu by som fotil bez filtra.
S filtrom suhlasim, inac to robi take flaky na oblohe. S tym orezanim to je dobry napad. Ta 12 -28 dava dobry uhol pri 12 tich. Takze touto tvojou metodou by som urobil 2 fotky na 28 ostrejsie, orezal a spojil
Tie kalendare sa fotia inac ako si myslis. Mam kamarata co sa tymto zaobera, obcas krajinkou obcas interier historickych budov... sice foti Canonom, ma viac objektivov, ale tebe na toto staci jeden. Zainvestuj do jedneho kvalitneho objektivu, som Canonak a nemam potuchy ake objektivy co sa kvality tyka ma Nikon. Ale na Canon by som pouzil 16-35 f2,8, to na FF... ja by som si na tvojom mieste zadovazil FF, hoci aj 10 rocny a k nemu kvalitny objektiv, ako si uz pisal, zrkadlovky sa daju kupit za babku. To je polovica uspechu, ta druha polovica je technika fotenia a PP. Vysledny obraz budes mat velmi kvalitny ked to odfotis ako panoramu, cim viac spojenych obrazov tym kvalitnejsie, zaklad je fotit zo stativu. Tie kalendare fotia ludia ktori maju techniku fotenia aj upravu v malicku. Pri tomto je najdolezitejsie vedomosti aj z techniky fotenia aj uprava fotografii. Na tvojom mieste by som skor ako riesit objektiv riesil ako take fotografie vznikaju. Mozes mat najlepsiu techniku, ked neovladas techniku samotneho fotenia a PP, nikdy take fotografie nebudes robit.
Dakujem aj tebe. Takze som si darmo lamal hlavu ako mozu spravit tak ostre fotky nejakym objektivom Kvalita oboch japoncov Canon a Nikon bude asi podobna v cenovej kategorii. S tym spajanim mam skusenost v adobe bridge ked oznacim 2-3 fotky, mozem to v camera raw spojit do panoramy. Dobre, tak mozno si necham objektivy zatial, a pojdem touto photoshop cestou
Predsa sa este opytam, mirrorles typu Panasonic DC-S5 , FUJI XH2 a podobne 2023 modely. Na video su jednoznacne super, hlavne na stabilne zabery a fotky mozno aj bez stativu, nizsi sum. Ale pokial sa zameriavam na tieto kalendare, velmi by som ziskal co sa tyka ostrosti? Je tam ta ostrost/pripadne nedokonalosti objektivov su tam uz aj nejako softwarovo vylepsovane pri foteni? SKor by som povedal ze je to podobne, sklo ako sklo pri podobnej cene objektivu, a tiez treba sediet radsej pri photoshope a vylepsovat?
Dakujem aj tebe. Takze som si darmo lamal hlavu ako mozu spravit tak ostre fotky nejakym objektivom Kvalita oboch japoncov Canon a Nikon bude asi podobna v cenovej kategorii. S tym spajanim mam skusenost v adobe bridge ked oznacim 2-3 fotky, mozem to v camera raw spojit do panoramy. Dobre, tak mozno si necham objektivy zatial, a pojdem touto photoshop cestou
Predsa sa este opytam, mirrorles typu Panasonic DC-S5 , FUJI XH2 a podobne 2023 modely. Na video su jednoznacne super, hlavne na stabilne zabery a fotky mozno aj bez stativu, nizsi sum. Ale pokial sa zameriavam na tieto kalendare, velmi by som ziskal co sa tyka ostrosti? Je tam ta ostrost/pripadne nedokonalosti objektivov su tam uz aj nejako softwarovo vylepsovane pri foteni? SKor by som povedal ze je to podobne, sklo ako sklo pri podobnej cene objektivu, a tiez treba sediet radsej pri photoshope a vylepsovat?
Ked chces robit spickove ostre fotografie, zabudni na fotenie z ruky. Stativ pri takychto fotografiach je 90% uspechu, ak ti naozaj zalezi na kvalite nechaj si poradit. Tiez zabudni na siroke objektivy, ja som mal Tokinu 11-16, ten objektiv ukazkovo deformuje priestor, panorama z toho objektivu bude vzdy zdeformovana. Panasonic - Fuji... je to na tebe ale ja by som bral iba Canon, ma najkvalitnejsi a najvernejsi vystup, ked chces fotit kalendare zabudni na Panasonic... ale je to vzdy na tebe, na tom ako vazne beries to co chces robit. Gro takych fotografii tvori stativ a photoshop, nie 3 zabery ale minimalne 10 zaberov, kazdy ostry a poskladat to v photoshope. Musis si vybrat objektiv ktory nedeformuje, sirokacom to nikdy nebude na kalendar.
jozef84 dakujem za objasnenie. Takze ta Tokina 11-16 je porovnatelne ostra. Asi by to bol dobry kompromis v pripade ak si chcem nechat D3400., lebo to pevne ohnisko, mozno aj napriek lepsej cene ako pises, je dost obmedzujuce. Co sa tyka FF, je top podobne ako pri HIFI predpokladam Dobra aparatura je sice draha a da sa kupit, ale len nepartne lepsi zvuk, uz musis ist exponencialne hore s cenou. Ale ako my potvrdil gytheio, starsie sa budu este dlho dat kupit.Tak to zvazim.
Tokinu som si nechal. Je pekne ostrá. Má svoje muchy, ale nie je to nič, s čím by sa nedalo vysporiadať. Dokonca vyrobíš aj peknú hviezdičku pri priclonení na 16. Len musíš fotiť napríklad cez konárik(trochu zablokovať svetlo). Peknú hviezdičku ti tam veru hodí. Druhá záležitosť - treba sa naučiť využívať deformáciu priestoru. Do popredia vypichnúť strom, zaujímavý kameň, atď. Ja som fotil skoro všetko na ohnisku 11mm. Ty máš 12-24mm Tokinu, tak tam by som asi dosť uvažoval, či predať a kúpiť 11-16mm tokinu. Predsa len je to univerzálnejšie, aj keď aj 1mm smerom dole urobí dosť. U FF ti to vysvetlím takto... či vôbec potrebuješ takú kvalitu, či to stojí za tie peniaze, či je aj reálne využiješ a hlavne či to chceš aj nosiť... Ideál zostava u Nikon zrkadlovky - Nikony 14-24mm, 24-70mm, 70-200mm všetko so svetelnosťou 2,8. Perfektné sklá, ešte aj teraz cez bazoš pekne drahé a hlavne ťažké. 14-24mm vypuklá a zraniteľná predná šošovka... Takže zlatá stredná cesta ... akceptovať horšiu svetelnosť kde ju nepotrebuješ, aberáciu a skreslenie opravím dvoma klikmi a cena prijateľná. A kúpiť pár ľahkých, ostrých pevných objektívov - ideálne s rovnakým filtrovým závitom. Staršie zostavy budú ešte véééľmi dlho na bazári a je široká ponuka. A keď budeš trpezlivý, tak narazíš na pekné kúsky a za veľmi dobré ceny. Ak sa chceš ešte viac dozvedieť, tak mne veľmi pomohlo ku rozhodovaniu stránka www. juzaphoto.com , kde máš parametre, recenzie, porovnania a reálne fotky. Ty si limitovaný tým, že nemáš motorček v tele foťáku, takže dosť objektívov máš mimo hry. Ale dá sa tam vybrať.
S filtrom suhlasim, inac to robi take flaky na oblohe. S tym orezanim to je dobry napad. Ta 12 -28 dava dobry uhol pri 12 tich. Takze touto tvojou metodou by som urobil 2 fotky na 28 ostrejsie, orezal a spojil
Otoč si foťák o 90 stupňov a vyfoť tri fotky horizontálne s prekrytím cca 15%, na 28mm, clona 11-16, uzamknuté ostrenie a zo statívu. Nie je to moc vhodné na dlhšie časy a keď je vietor.
Tokinu som si nechal. Je pekne ostrá. Má svoje muchy, ale nie je to nič, s čím by sa nedalo vysporiadať. Dokonca vyrobíš aj peknú hviezdičku pri priclonení na 16. Len musíš fotiť napríklad cez konárik(trochu zablokovať svetlo). Peknú hviezdičku ti tam veru hodí. Druhá záležitosť - treba sa naučiť využívať deformáciu priestoru. Do popredia vypichnúť strom, zaujímavý kameň, atď. Ja som fotil skoro všetko na ohnisku 11mm. Ty máš 12-24mm Tokinu, tak tam by som asi dosť uvažoval, či predať a kúpiť 11-16mm tokinu. Predsa len je to univerzálnejšie, aj keď aj 1mm smerom dole urobí dosť. U FF ti to vysvetlím takto... či vôbec potrebuješ takú kvalitu, či to stojí za tie peniaze, či je aj reálne využiješ a hlavne či to chceš aj nosiť... Ideál zostava u Nikon zrkadlovky - Nikony 14-24mm, 24-70mm, 70-200mm všetko so svetelnosťou 2,8. Perfektné sklá, ešte aj teraz cez bazoš pekne drahé a hlavne ťažké. 14-24mm vypuklá a zraniteľná predná šošovka... Takže zlatá stredná cesta ... akceptovať horšiu svetelnosť kde ju nepotrebuješ, aberáciu a skreslenie opravím dvoma klikmi a cena prijateľná. A kúpiť pár ľahkých, ostrých pevných objektívov - ideálne s rovnakým filtrovým závitom. Staršie zostavy budú ešte véééľmi dlho na bazári a je široká ponuka. A keď budeš trpezlivý, tak narazíš na pekné kúsky a za veľmi dobré ceny. Ak sa chceš ešte viac dozvedieť, tak mne veľmi pomohlo ku rozhodovaniu stránka www. juzaphoto.com , kde máš parametre, recenzie, porovnania a reálne fotky. Ty si limitovaný tým, že nemáš motorček v tele foťáku, takže dosť objektívov máš mimo hry. Ale dá sa tam vybrať.
treba sa naučiť využívať deformáciu priestoru. Do popredia vypichnúť strom, zaujímavý kameň... ty asi vobec nevies ako sa foti s objektivom ktory deformuje... ty si vazne expert
a povedz, ty si naozaj myslis, ze drahe objektivy su drahe pre tu svetelnost?.. lutujem kazdeho kto si necha od teba poradit
treba sa naučiť využívať deformáciu priestoru. Do popredia vypichnúť strom, zaujímavý kameň... ty asi vobec nevies ako sa foti s objektivom ktory deformuje... ty si vazne expert
a povedz, ty si naozaj myslis, ze drahe objektivy su drahe pre tu svetelnost?.. lutujem kazdeho kto si necha od teba poradit
A preto dávaš na kritiku fotky fotené Gopro kamerkou... ty si iný expert. Veď ty to ovládaš, presne ako som popísal. U koňa veľké gule, alebo hlava, alebo deformované brucho... U sliepok v kategórii rodina a priatelia - vypleštené oči a takto môžem pokračovať ďalej. Gopro ti ide .-D
A preto dávaš na kritiku fotky fotené Gopro kamerkou... ty si iný expert. Veď ty to ovládaš, presne ako som popísal. U koňa veľké gule, alebo hlava, alebo deformované brucho... U sliepok v kategórii rodina a priatelia - vypleštené oči a takto môžem pokračovať ďalej. Gopro ti ide .-D
to nie su fotografie do kalendara pripominas mi tu jedneho, mentalne je tak isto ako ty, asi na 12 rokov
neodpovedal si, drahe objektivy su drahe pre tu svetelnost?
uz mi je jasne preco tu urazas zeny na fotografiach
Ostrost objektivu(objektivov)
chcel by som vas poprosit o pomoc pri pochopeni ostrosti objektivu (objektivov). Ide mi o udaj zo stranky Dxomark. Prikladam aj link https://www.dxomark.com/Lenses/Tamron/Tamron-SP-90mm-F28-Di-MACRO-11-VC-USD-Nikon-mounted-on-Nikon-D500__1061
Napr. Nikon D500 ma 20.9Mpx snimac ale udaj Sharpness je pri objektive Tamron SP 90mm F/2.8 Di MACRO 1:1 VC USD Nikon a D500 len 12 P-Mpx. Je to vlastne percento px ktore dokaze dany objektiv na snimac preniest? Cize vysledna fotka bude mat kvalitu len 12 Mpx? Alebo ako to vlastne je? Dakujem vopred za rady.
Napr.
https://www.helma365.sk/p/kalendar-tatry?gclid=Cj0KCQiA2KitBhCIARIsAPPMEhLdD8UI-gwoypehL4av15Ygbq_sJ6-PIyTB6YwxTxLXQdG6UQUNchIaApJxEALw_wcB
Ako bonus k tomu napises, ze ty nie si blby lebo mas IQ 37🧨
Ako bonus k tomu napises, ze ty nie si blby lebo mas IQ 37🧨
Vsetci sme tu pomerne inteligentni ludia ... a ti by mali drzat spolu... a bavit sa na urovni a zabavat sa ... Uz len preto, ze skutocnych blbov je na svete dost.
dakujem za objasnenie. Takze ta Tokina 11-16 je porovnatelne ostra. Asi by to bol dobry kompromis v pripade ak si chcem nechat D3400., lebo to pevne ohnisko, mozno aj napriek lepsej cene ako pises, je dost obmedzujuce.
Co sa tyka FF, je top podobne ako pri HIFI predpokladam
Ale ako my potvrdil gytheio, starsie sa budu este dlho dat kupit.Tak to zvazim.
To je polovica uspechu, ta druha polovica je technika fotenia a PP. Vysledny obraz budes mat velmi kvalitny ked to odfotis ako panoramu, cim viac spojenych obrazov tym kvalitnejsie, zaklad je fotit zo stativu. Tie kalendare fotia ludia ktori maju techniku fotenia aj upravu v malicku.
Pri tomto je najdolezitejsie vedomosti aj z techniky fotenia aj uprava fotografii. Na tvojom mieste by som skor ako riesit objektiv riesil ako take fotografie vznikaju.
Mozes mat najlepsiu techniku, ked neovladas techniku samotneho fotenia a PP, nikdy take fotografie nebudes robit.
S tym spajanim mam skusenost v adobe bridge ked oznacim 2-3 fotky, mozem to v camera raw spojit do panoramy. Dobre, tak mozno si necham objektivy zatial, a pojdem touto photoshop cestou
Predsa sa este opytam, mirrorles typu Panasonic DC-S5 , FUJI XH2 a podobne 2023 modely. Na video su jednoznacne super, hlavne na stabilne zabery a fotky mozno aj bez stativu, nizsi sum. Ale pokial sa zameriavam na tieto kalendare, velmi by som ziskal co sa tyka ostrosti?
Je tam ta ostrost/pripadne nedokonalosti objektivov su tam uz aj nejako softwarovo vylepsovane pri foteni?
SKor by som povedal ze je to podobne, sklo ako sklo pri podobnej cene objektivu, a tiez treba sediet radsej pri photoshope a vylepsovat?
S tym spajanim mam skusenost v adobe bridge ked oznacim 2-3 fotky, mozem to v camera raw spojit do panoramy. Dobre, tak mozno si necham objektivy zatial, a pojdem touto photoshop cestou
Predsa sa este opytam, mirrorles typu Panasonic DC-S5 , FUJI XH2 a podobne 2023 modely. Na video su jednoznacne super, hlavne na stabilne zabery a fotky mozno aj bez stativu, nizsi sum. Ale pokial sa zameriavam na tieto kalendare, velmi by som ziskal co sa tyka ostrosti?
Je tam ta ostrost/pripadne nedokonalosti objektivov su tam uz aj nejako softwarovo vylepsovane pri foteni?
SKor by som povedal ze je to podobne, sklo ako sklo pri podobnej cene objektivu, a tiez treba sediet radsej pri photoshope a vylepsovat?
Panasonic - Fuji... je to na tebe ale ja by som bral iba Canon, ma najkvalitnejsi a najvernejsi vystup, ked chces fotit kalendare zabudni na Panasonic... ale je to vzdy na tebe, na tom ako vazne beries to co chces robit.
Gro takych fotografii tvori stativ a photoshop, nie 3 zabery ale minimalne 10 zaberov, kazdy ostry a poskladat to v photoshope.
Musis si vybrat objektiv ktory nedeformuje, sirokacom to nikdy nebude na kalendar.
dakujem za objasnenie. Takze ta Tokina 11-16 je porovnatelne ostra. Asi by to bol dobry kompromis v pripade ak si chcem nechat D3400., lebo to pevne ohnisko, mozno aj napriek lepsej cene ako pises, je dost obmedzujuce.
Co sa tyka FF, je top podobne ako pri HIFI predpokladam
Ale ako my potvrdil gytheio, starsie sa budu este dlho dat kupit.Tak to zvazim.
U FF ti to vysvetlím takto... či vôbec potrebuješ takú kvalitu, či to stojí za tie peniaze, či je aj reálne využiješ a hlavne či to chceš aj nosiť... Ideál zostava u Nikon zrkadlovky - Nikony 14-24mm, 24-70mm, 70-200mm všetko so svetelnosťou 2,8. Perfektné sklá, ešte aj teraz cez bazoš pekne drahé a hlavne ťažké. 14-24mm vypuklá a zraniteľná predná šošovka... Takže zlatá stredná cesta ... akceptovať horšiu svetelnosť kde ju nepotrebuješ, aberáciu a skreslenie opravím dvoma klikmi a cena prijateľná. A kúpiť pár ľahkých, ostrých pevných objektívov - ideálne s rovnakým filtrovým závitom.
Staršie zostavy budú ešte véééľmi dlho na bazári a je široká ponuka. A keď budeš trpezlivý, tak narazíš na pekné kúsky a za veľmi dobré ceny. Ak sa chceš ešte viac dozvedieť, tak mne veľmi pomohlo ku rozhodovaniu stránka www. juzaphoto.com , kde máš parametre, recenzie, porovnania a reálne fotky. Ty si limitovaný tým, že nemáš motorček v tele foťáku, takže dosť objektívov máš mimo hry. Ale dá sa tam vybrať.
U FF ti to vysvetlím takto... či vôbec potrebuješ takú kvalitu, či to stojí za tie peniaze, či je aj reálne využiješ a hlavne či to chceš aj nosiť... Ideál zostava u Nikon zrkadlovky - Nikony 14-24mm, 24-70mm, 70-200mm všetko so svetelnosťou 2,8. Perfektné sklá, ešte aj teraz cez bazoš pekne drahé a hlavne ťažké. 14-24mm vypuklá a zraniteľná predná šošovka... Takže zlatá stredná cesta ... akceptovať horšiu svetelnosť kde ju nepotrebuješ, aberáciu a skreslenie opravím dvoma klikmi a cena prijateľná. A kúpiť pár ľahkých, ostrých pevných objektívov - ideálne s rovnakým filtrovým závitom.
Staršie zostavy budú ešte véééľmi dlho na bazári a je široká ponuka. A keď budeš trpezlivý, tak narazíš na pekné kúsky a za veľmi dobré ceny. Ak sa chceš ešte viac dozvedieť, tak mne veľmi pomohlo ku rozhodovaniu stránka www. juzaphoto.com , kde máš parametre, recenzie, porovnania a reálne fotky. Ty si limitovaný tým, že nemáš motorček v tele foťáku, takže dosť objektívov máš mimo hry. Ale dá sa tam vybrať.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa