Fórum » Objektívy a filtre

aký telezoom?

bobino38
bobino38 2024-03-15 11:31:38+01
Ahojte, vedel by mi niekto poradiť k bezrkadlovke Nikon Z5 vybrať medzi týmito telezoomami?
Tamron 150-500mm F/5-6.7 Di III VC VXD baj. Nikon Z alebo Nikon AF-S Nikkor 200-500mm f/5.6E ED VR ?
Ktorý z nich je lepší pre wildlife, fotenie vtáctva, prípadne i šport?...ďakujem

gytheio
2024-03-22 14:31:42+01
príspevok od: jozef84
Od neho je to lichôtka. Aj do teba rýpal a bola z toho fotka dňa. Asi mu vadí, že tá fotka nie je na kritiku, tak sa do nej pustil. A z tých 1400 pixelov čo má na šírku usúdil, že som tam robil neprístojnosti v podobe retuše a klonovania. Tak teraz spamuje vlákno mojou fotkou a klame jak najatý, že som to tu do vlákna ja dal(fotka(y) boli vo vlákne na Nikon foťáky, kde som dal linky, aby si mohli porovnať fotky z Nikonu z vyššou radou). No a teraz zasa prekrútil, že si môže robiť čo chce a kopírovať odkiaľ chce. Človek mu nevyhovie.
No a teraz uvažujem, že by som mu vzdal poctu vytvorením vlákna o ňom a nemusíme spamovať po iných vláknach. Tam môžem požiadať admina, aby mu dal amnestiu a môže si tam svoju frustráciu vyventilovať koľko chce a bez následkov. Len neviem nájsť vhodnú tému, aby som nevytváral novú. Straty a nálezy by mohlo byť, čo povieš?
ta fotografia je tak sfusovana, ze aj keby mala 100kb bolo by to rovnako vidno.. a nema 1400 nema ani 1200, ani nevies ako si ju zmensoval aby to nebolo vidno.
kedysi si sa tu chvalil ako ovladas Ps.. ty ho neovladas, si iba lajdacky fušer
-3
0

jozef84
2024-03-22 14:35:39+01
príspevok od: gytheio
ta fotografia je tak sfusovana, ze aj keby mala 100kb bolo by to rovnako vidno.. a nema 1400 nema ani 1200, ani nevies ako si ju zmensoval aby to nebolo vidno.
kedysi si sa tu chvalil ako ovladas Ps.. ty ho neovladas, si iba lajdacky fušer
Takže som nula, fušer,lajdák, neviem čítať, čo máš ešte na srdci?
0
0
editovaný

gytheio
2024-03-22 14:38:44+01
príspevok od: tyto
...k mojim fotkam sa vyjadrujem pod nimi...tam si sa uz prejavil ako jasny odbornik.

Zaujimave na tom je ze aj napriek tomu ze nema nic ostre, bola to fotografia dna...to len dokazuje to ze ostrost fotografie sa nadhodnocuje nad celkovym dojmom. ako som uz davnejsie pisal, pri dohadoch o tom ci je lepsi FF alebo M43 pisal ze ostrost a detaily nie su vsetko...

takze este raz....uz som pisal ze si ju iba nazval opadom, ja sa pytam aky mas na to dovod?
keby som ti ju neokomentoval, nebola by foto dna, to na 100 percent, keby som ti okomentoval aj poslednu fotografiu, na 100 percent by bola aj ta foto dna.. Ked som ti ju okomentoval mala 3 lajky..
lajky vobec nie je ukazovatel ci je fotografia dobra, pozri kolko pozreti ma tvoja fotografia dna a pozri kolko pozreti ma moja predposledna fotografia ktora nebola foto dna.

ano nema nic ostre a sam si sa pochvalil, ze ti to robi problem, robis matne fotografie, keby tam bolo aspon jedno steblo travy ostre uz by to uplne inac vyzeralo.
viem, ze sa snazis spravit snovu fotografiu a vobec to neovladas, aj snove fotografie su ostre ale vyzeraju ako rozmazane snove... tvoj pripad to urcite nie je
-4
0

gytheio
2024-03-22 14:41:28+01
Takže som nula, fušer,lajdák, neviem čítať, čo máš ešte na srdci?
si iba obycajny oblbovak, snazis sa patrit niekam na co vobec nemas

este raz, mozno si to nepochopil, normalny clovek povie, ta uprava sa mi nepodarila... krivak zareaguje presne ako ty
-4
0

jozef84
2024-03-22 14:52:33+01
si iba obycajny oblbovak, snazis sa patrit niekam na co vobec nemas

este raz, mozno si to nepochopil, normalny clovek povie, ta uprava sa mi nepodarila... krivak zareaguje presne ako ty
A týmto by som ukončil túto plodnú debatu.
0
1

tyto
2024-03-22 21:43:23+01
keby som ti ju neokomentoval, nebola by foto dna, to na 100 percent, keby som ti okomentoval aj poslednu fotografiu, na 100 percent by bola aj ta foto dna.. Ked som ti ju okomentoval mala 3 lajky..
lajky vobec nie je ukazovatel ci je fotografia dobra, pozri kolko pozreti ma tvoja fotografia dna a pozri kolko pozreti ma moja predposledna fotografia ktora nebola foto dna.

ano nema nic ostre a sam si sa pochvalil, ze ti to robi problem, robis matne fotografie, keby tam bolo aspon jedno steblo travy ostre uz by to uplne inac vyzeralo.
viem, ze sa snazis spravit snovu fotografiu a vobec to neovladas, aj snove fotografie su ostre ale vyzeraju ako rozmazane snove... tvoj pripad to urcite nie je
jaaaaaaj to vlastne tebe vdacim za vsetko...
dakujeme ti guru nas co bdies nad nasimi chybami a vedies nase kroky spravnym smerom...
0
1

tyto
2024-03-22 22:07:05+01

a len tak mimochodom, keby jozef nespomenul ze je moja fotka foto dna tak ja si to ani nevsimnem. Nepocitam lajky...samozrejme potesi...ale pre mna je cennejsie ked mi niekto napise pod fotku co sa mu paci a co mu vadi....toto mna posuva...
a to ze sa ty vygrcias pod moju fotku ma tesi este viac, je to znamenie ze ta fotka ma daco doseba, lebo z teba je lezie iba zavist zloba a pomsta...

cize vies co mi mozes?
0
2

gytheio
2024-03-23 06:43:34+01
a len tak mimochodom, keby jozef nespomenul ze je moja fotka foto dna tak ja si to ani nevsimnem. Nepocitam lajky...samozrejme potesi...ale pre mna je cennejsie ked mi niekto napise pod fotku co sa mu paci a co mu vadi....toto mna posuva...
a to ze sa ty vygrcias pod moju fotku ma tesi este viac, je to znamenie ze ta fotka ma daco doseba, lebo z teba je lezie iba zavist zloba a pomsta...

cize vies co mi mozes?
znamená, že si cenis keď sa ti vygrciam pod fotografiu, posunie ta to ďalej.. naozaj ti nedochádza, že keby som ti ju nekomentoval nemal by si tam vôbec žiadny moment a max 5 lajkov?
vôbec som tým nechcel naznačiť, že by si mal byť vďačný

nezaškodilo by ti aspoň trocha sebareflexie
-4
0

Dumaru
2024-03-23 09:56:52+01
znamená, že si cenis keď sa ti vygrciam pod fotografiu, posunie ta to ďalej.. naozaj ti nedochádza, že keby som ti ju nekomentoval nemal by si tam vôbec žiadny moment a max 5 lajkov?
vôbec som tým nechcel naznačiť, že by si mal byť vďačný

nezaškodilo by ti aspoň trocha sebareflexie
Nechcem prilievať olej do ohňa ale musím, to že by bol s tebou fajn pokec pri pive za tým si stojím. Nechápem len prečo sa za každú cenu povyšuješ nad iných a hneď ideš do ofenzívy, takto si kamarátov neurobíš. Tiež mám xkrát zlé úpravy fotiek a viem to, pozriem fotku ako vyzerá po nahratí na ePhoto a mažem ju keď nie som spokojný. Ale aby sa dakto povyšoval ako ty napríklad pri tytovi a búchal si do pŕs že vďaka mne toto, vďaka mne hento, to mi príde kua egoistické. Gytheio trošku uber z tých útokov, nikomu s tým nepomôžeš. Tiež búcham a nie som robot ale neznášam, keď sa nietko robí majstrom sveta. PS: Nemám potrebu zastávať iných, sme dospelí a vieme sa sami obhájiť ale toto sa mi už nepáči, nech sa darí
0
4

gytheio
2024-03-23 10:20:58+01
príspevok od: Dumaru
Nechcem prilievať olej do ohňa ale musím, to že by bol s tebou fajn pokec pri pive za tým si stojím. Nechápem len prečo sa za každú cenu povyšuješ nad iných a hneď ideš do ofenzívy, takto si kamarátov neurobíš. Tiež mám xkrát zlé úpravy fotiek a viem to, pozriem fotku ako vyzerá po nahratí na ePhoto a mažem ju keď nie som spokojný. Ale aby sa dakto povyšoval ako ty napríklad pri tytovi a búchal si do pŕs že vďaka mne toto, vďaka mne hento, to mi príde kua egoistické. Gytheio trošku uber z tých útokov, nikomu s tým nepomôžeš. Tiež búcham a nie som robot ale neznášam, keď sa nietko robí majstrom sveta. PS: Nemám potrebu zastávať iných, sme dospelí a vieme sa sami obhájiť ale toto sa mi už nepáči, nech sa darí
Vazne? Cital si tu debatu alebo iba to co sa ti hodi?
Kde si bol ked mi tu z nicoho nic pisal, ze on by sa hanbil za fotografie ktore mam v portfoliu a on rovno take maze?
Povysujem sa? On tu vybehol na mna, ze jeho foto bolo foto dna.. vydedukoval si z toho, ze ja sa povysujem? Iba som mu naznacil, ze zabral miesto niekomu kto si da viac zalezat na tom ako foti.
Ale to je vec nazoru, ty mas rad matne machule, tak je to v poriadku carpe diem
-4
0

gytheio
2024-03-23 10:29:30+01
Ako dlho si na ephote? Kde si bol ked ma tu urazali na fotografii, moju rodinu, ked sa posmievali? A aj TEN tyto to vsetko lajkoval? Nepamatas ked si ty uplne bez dovodu na mna vyskocil?
Nemas nahodou sluzbu tento vikend?
0
0

jozef84
2024-03-23 10:30:30+01
Kde si bol ked mi tu z nicoho nic pisal, ze on by sa hanbil za fotografie ktore mam v portfoliu a on rovno take maze?
Povysujem sa? On tu vybehol na mna, ze jeho foto bolo foto dna.. vydedukoval si z toho, ze ja sa povysujem? Iba som mu naznacil, ze zabral miesto niekomu kto si da viac zalezat na tom ako foti.
Áno, áno. Ty máš najväčšieho...
0
2

Dumaru
2024-03-23 10:35:05+01
Ako dlho si na ephote? Kde si bol ked ma tu urazali na fotografii, moju rodinu, ked sa posmievali? A aj TEN tyto to vsetko lajkoval? Nepamatas ked si ty uplne bez dovodu na mna vyskocil?
Nemas nahodou sluzbu tento vikend?
Vyskočil som lebo sa snažíš radiť iným blbosti a pretláčať názory silou. Na fóre som registrovaný od roku 2012 a ospravedlňujem sa ti, že nesledujem celé dianie okolo Vašej osoby A klasický scenár, skôr obhajoba a plno kecov a hneď na to útok, ideš ako cez šablónu.
0
5

gytheio
2024-03-23 10:40:53+01
Vyskočil som lebo sa snažíš radiť iným blbosti a pretláčať názory silou. Na fóre som registrovaný od roku 2012 a ospravedlňujem sa ti, že nesledujem celé dianie okolo Vašej osoby A klasický scenár, skôr obhajoba a plno kecov a hneď na to útok, ideš ako cez šablónu.
ok, kecy
-2
0

jozef84
2024-03-23 11:06:23+01
Tu máš kus jeho štýlu komunikácie:
0
0

Dumaru
2024-03-23 11:23:43+01
Tu máš kus jeho štýlu komunikácie:
Ako tak pozerám tak vy dvaja sa máte radi, už je to len krok k registrovanému partnerstvu Sorry musel som, mám rád sarkazmus a trošku som to chcel odľahčiť. Na tvojom mieste by som si dával sakra pozor, aby ťa nezosmiešnil lebo budeš nútený vyhľadať odbornú pomoc
0
0

tyto
2024-03-23 11:37:35+01
tiez som sa mu to zo zaciatku snazil vysvetlit v dorej viere...nech sa uvedomi. nie preto ze som ho chcel zhodit alebo ponizit, ale preto ze sa takymto spravanim forum ubera opacnym smerom. Ale jedoducho si neda povedat...forum je na pomoc ostatnym, nie na vybijanie si svojich komlexov a pomstu.
Aj tu boli tu 4komenty, ktore boli dostacujuce a vysvetlujuce vsetko co autor dopytoval. Ale zrazu sa pan G rozhodol ze je tu asi nuda alebo co...

tiez sa tesim ked to tu zije a komunikuje sa, ale nie spamovat temy. Ale jozef84 mal dobry napad ze mu zalozime temu a tam si moze vypisovat dosyta.

Ja doslova neznasam ked sa niekto nad niekoho povysuje, preto mam broblem nereagovat na to...

0
3

gytheio
2024-03-23 11:50:41+01
tiez som sa mu to zo zaciatku snazil vysvetlit v dorej viere...nech sa uvedomi. nie preto ze som ho chcel zhodit alebo ponizit, ale preto ze sa takymto spravanim forum ubera opacnym smerom. Ale jedoducho si neda povedat...forum je na pomoc ostatnym, nie na vybijanie si svojich komlexov a pomstu.
Aj tu boli tu 4komenty, ktore boli dostacujuce a vysvetlujuce vsetko co autor dopytoval. Ale zrazu sa pan G rozhodol ze je tu asi nuda alebo co...

tiez sa tesim ked to tu zije a komunikuje sa, ale nie spamovat temy. Ale jozef84 mal dobry napad ze mu zalozime temu a tam si moze vypisovat dosyta.

Ja doslova neznasam ked sa niekto nad niekoho povysuje, preto mam broblem nereagovat na to...

Zo zaciatku si sa mi co snazil vysvetlit? Vies ako to zacalo medzi mnou a tebou? Bola rec o Olympuse, nijak sa ta to netykalo ani sme predtym nemali spolu knflikt.. ty si z nicoho nic na mna vybehol, zacal si mi nechutne nadavat a spominat moje portfolio, doslova si do tej debaty vygrcal svoju mozgovu koru... to ty povazujes za snazenie niekomu nieco vysvetlit. A do kazdej debaty si sa podobne naklonoval. Vies dobre, ze som si ta nikdy nevsimal, az pokym si tu nezacal nariekat, ze si nevsimam tvoje fotografie a nemam odvahu ich okomentovat. Ty si na debatu nechutny clovek lebo si vymyslas, nikdy nepriznas, ze ty si s tym zacal.
Je tu par ludi ako ty, ktori maju problem s kritikou, vacsinou vsetko miestni smejdi, majstri sveta ktorym zavidim ich super fotografie.
A to ako som ti okomentoval fotografiu je este nic ako si sa ty vyjadroval o mojich fotografiach, samozrejme ty mozes, ja nie
-3
0

jozef84
2024-03-23 11:56:00+01
Ako tak pozerám tak vy dvaja sa máte radi, už je to len krok k registrovanému partnerstvu Sorry musel som, mám rád sarkazmus a trošku som to chcel odľahčiť. Na tvojom mieste by som si dával sakra pozor, aby ťa nezosmiešnil lebo budeš nútený vyhľadať odbornú pomoc
Mne je on ukradnutý a viem, čo od neho môžem čakať. A nemám rád, keď klame, vymýšľa a vyhráža sa. Aj Paladinovi sa vyhrážal ruskou prokurátorkou, že si po neho prídu. Vymyslel si nejakú historku o nej, potom sa mu to pomiešalo v hlave, tak začal aj do mňa, že ja som o nej niečo písal. Doložiť to samozrejme nevie. Ale aj tu klamal, akoby sa nechumelilo. Dá sem moju fotku, počmára ju, tvrdí, že som ju dal sem ja...Potom tvrdí, že na môj hnusný profil v živote nebol, ale fotku musel stiahnuť z môjho profilu, nie z linkových odkazov, čo bola debata o Nikone D5100... No skrátka klamár jak vyšitý. Je mi ho jedine ľúto. Nechcem by som byť v jeho koži. Musí to mať ťažké, keď aj z toho mála možných priateľov, si vie znepriateliť každého.Ak si tu tak dlho, tak by si mal poznať tú jeho históriu a spústu rôznych nickov, pod ktorými vystupoval.
0
2

tyto
2024-03-23 11:56:12+01
??? coooo???? zaberam miesto niekomu inemu???

mozes mi niekoho prosim predstavit, osobne sa mu chcem ospravedlnit a prenecham mu svoj ucet

A pre vsetkych....pripadne ak mate niekto pocit ze kvoli mne neviete nahrat fotku, alebo cokolvek ine, prosim dajte mi prosim vediet napisem adminovy nech to napravi.
0
3

Strana 4 z 12

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()