Skodi bajonetu objektivu/fotaku caste menenie objektivov, alebo su na to uz stavane? Castym myslim 15-20x za den. Po tyzdny D90+18-105/70-200 zatial ziadne "heganie", no nerad by som ich poskodil. Dik za odpovede
Tak často objektív nemním, no za tri roky čo mám D80 tých výmen bolo habadej a zatiaľ som žiadne problémy nespozoroval. Osobne si myslím, že keď objektív starostlivo a opatrne nasadzuješ, tak tých cyklov môže byť hooodne veľa.
Skodi bajonetu objektivu/fotaku caste menenie objektivov, alebo su na to uz stavane? Castym myslim 15-20x za den. Po tyzdny D90+18-105/70-200 zatial ziadne "heganie", no nerad by som ich poskodil. Dik za odpovede
No to je fakt dost tych 15-20 krat denne, aj tak by som asi nemal obavy z bajonetu. Vyzera ze ho pouzivas stale, preco to potom nevyriesis este jednym telom? Mam tiez 70-200ku nsadenu furt na jednom tele, bolo to pre mna dost penazi, tak eliminujem vsetky rizika a na lacnejsom tele mam lacnejsie sirsie sklo.
Si nevyidel nikdy rozobraný objektív na cucky ? Výmena bajonetu je proti tomu malina... Tak ako bolo spomenuté u plastového bajonetu , môže vzniknúť časom opotrebenie
Za 9 rokov som nevidel ziaden bajonet prirodzene opotrebovany tak, ze by ho bolo nutne vymenit. Na plastovych bajonetoch byva vidno, ze ak su intenzivnejsie pouzivane. Problemom plastovych bajonetov je, ze sa lamu okraje prirub pri pade objektivu. Videl som ale deformovane aj kovove.
po tych rokoch menenia objektivov sa to prejavilo. bajonety uz mam tak vyhegane, ze obcas to vidno aj na fotke. ked mam naktivo objektiv, musim casto vyrovnavat horizont.
Ja som mal zasa problém s mojim Nikkor 18-105 na tele D90 už od samého začiatku ako som to kúpil v sete. Zrejme ten plastový bajonet nedržal pevne na objektíve a kontakty strácali dotyk, alebo sa úplne skratovali. Musel som stále uvoľniť objektív tlačítkom z bajonetu, trochu ho povoliť a potom zasa pootočením zacvaknúť naspäť aby to prestalo. Robilo to buď hneď po vybratí z fotobrašny, alebo aj počas fotenia. Až raz mi nepomohlo ani toto a hlášku ERROR som dostal z foťáka preč len úplným resetom do továrenského nastavenia. Vtedy som Nikkor 18-105 chytil a doslova som ho vyhodil (daroval švagrovi na jeho D50) a kúpil som si Nikkor 16-85 s kovovým bajonetom a naprostá spokojnosť.
po tych rokoch menenia objektivov sa to prejavilo. bajonety uz mam tak vyhegane, ze obcas to vidno aj na fotke. ked mam naktivo objektiv, musim casto vyrovnavat horizont.
neviete mi poradit co je lepsie-ci pripajat fotak k PC alebo vyberat kartu a tu pripajat cez citacku?nemozu sa mi castym vyberanim nejako vyhegat tie kontakty na karte?
neviete mi poradit co je lepsie-ci pripajat fotak k PC alebo vyberat kartu a tu pripajat cez citacku?nemozu sa mi castym vyberanim nejako vyhegat tie kontakty na karte?
nooo ale potom sa ti \"vyhegajú\" kontakty na USB Radio Jerevan to doporučuje striedať - raz vytiahni kartu, raz pripoj USB...
karta je jeden kus plošného spoja nemá sa ti čo vyhegať, maximálne sa ti tie kontaktné plochy preliačia tak že to bude držať slabšie. no keďže je tam prítlak tak aj po preliačení bude tiež...ale to už sú extrémy. a zas pri cene kariet vs. objektívov sa nemáme asi o čom baviť..to by si tú kartu musel inak dusiť aby sa ti vyhegala...no poviem ti to asi takto. ak máš min. 2 objektívy, tak dokedy sa ti vyhegá karta tak ti určite skape uzávierka na foťáku a opotrebuje sa ti bajonet
karta je jeden kus plošného spoja nemá sa ti čo vyhegať, maximálne sa ti tie kontaktné plochy preliačia tak že to bude držať slabšie. no keďže je tam prítlak tak aj po preliačení bude tiež...ale to už sú extrémy. a zas pri cene kariet vs. objektívov sa nemáme asi o čom baviť..to by si tú kartu musel inak dusiť aby sa ti vyhegala...no poviem ti to asi takto. ak máš min. 2 objektívy, tak dokedy sa ti vyhegá karta tak ti určite skape uzávierka na foťáku a opotrebuje sa ti bajonet
Prehľadával som fórum, aby som nezakladal zbytočne nové vlákno. K tejto téme sa mi to ako tak najviac pozdávalo pripojiť. A teraz konkrétne. Pri prehadzovaní objektívov sa mi podarilo nejakým nedopatrením stratiť skrutku, ktorá prepája zaostrovací motorček v tele fotoaparátu s objektívom. Ide konkrétne o model Nikkor AF 80-200 ED. Pripájam aj obrázok. Ak by niekto mal AF ( nie AF-S) objektív, poškodený, rozobratý, zabudnutý v skrini a bol by ochotný danú skrutku darovať, alebo za symbolickú cenu predať budem mu vďačný.
Opotrebovanie bajonetu pri castom meneni
Dik za odpovede
inac ak si sikovny dokazes si ten plastovy bajonet vymenit za kovovy, ak ti to za to stoji
inac ak si sikovny dokazes si ten plastovy bajonet vymenit za kovovy, ak ti to za to stoji
Dik za odpovede
Dik za odpovede
Radio Jerevan to doporučuje striedať - raz vytiahni kartu, raz pripoj USB...
nemá sa ti čo vyhegať, maximálne sa ti tie kontaktné plochy preliačia tak že to bude držať slabšie. no keďže je tam prítlak tak aj po preliačení bude tiež...ale to už sú extrémy.
a zas pri cene kariet vs. objektívov sa nemáme asi o čom baviť..to by si tú kartu musel inak dusiť aby sa ti vyhegala...no poviem ti to asi takto. ak máš min. 2 objektívy, tak dokedy sa ti vyhegá karta tak ti určite skape uzávierka na foťáku a opotrebuje sa ti bajonet
nemá sa ti čo vyhegať, maximálne sa ti tie kontaktné plochy preliačia tak že to bude držať slabšie. no keďže je tam prítlak tak aj po preliačení bude tiež...ale to už sú extrémy.
a zas pri cene kariet vs. objektívov sa nemáme asi o čom baviť..to by si tú kartu musel inak dusiť aby sa ti vyhegala...no poviem ti to asi takto. ak máš min. 2 objektívy, tak dokedy sa ti vyhegá karta tak ti určite skape uzávierka na foťáku a opotrebuje sa ti bajonet
A teraz konkrétne. Pri prehadzovaní objektívov sa mi podarilo nejakým nedopatrením stratiť skrutku, ktorá prepája zaostrovací motorček v tele fotoaparátu s objektívom. Ide konkrétne o model Nikkor AF 80-200 ED. Pripájam aj obrázok.
Ak by niekto mal AF ( nie AF-S) objektív, poškodený, rozobratý, zabudnutý v skrini a bol by ochotný danú skrutku darovať, alebo za symbolickú cenu predať budem mu vďačný.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa