ahojte lidicky. mam taky maly problem. potrebujem kupit sirokouhly objektiv. Rozmyslal som medzi tokinou 11-16/2.8 a tokinou 12-24/4 (nova verzia). Mam k tomu dialse skla, konkretne : tokina 10-17 fish, canon 17-40/4 L, canon 24-70/2.8 L atd. tokina 11-16/2.8 sa mi pozdava najviac a hlavne s nou mam dobre skusenosti. a by mi dobre zapadla do rozsahov skiel a aj svetelnost hra v jej prospech.
Ide mi o to, ci niekto nemate porovnane priamo tieto dve skla (resp nieco od ineho vyrobcu) a skusenosti s nimi. prevazne ostrosrt, odolnost, kvalita materialu a obrazu, kontrastne fotenie atd. Fotim hlavne reportaze prevazne so EOS 7D a kupu FF neplanujem tak skoro.
fotil som asi mesiac s tokinou 12-24mm f4 a bol som velmi spokojny. Myslim si, ze 11-16mm je dost maly a neprakticky rozsah. Ale samozrejme lepsia svetelnost. Ale ak fotis vacsinu v exterieri, tak s 12-24mm chybu urcite nespravis. Ide o to ci potrebujes svetelnost 2,8 ale radsej vacsi a praktickejsi rozsah. Tot moj nazor.
fotil som asi mesiac s tokinou 12-24mm f4 a bol som velmi spokojny. Myslim si, ze 11-16mm je dost maly a neprakticky rozsah. Ale samozrejme lepsia svetelnost. Ale ak fotis vacsinu v exterieri, tak s 12-24mm chybu urcite nespravis. Ide o to ci potrebujes svetelnost 2,8 ale radsej vacsi a praktickejsi rozsah. Tot moj nazor.
no ja mam canon 17-40, takze ten rozsah mam vykryty. Tokinu 12-24/4 som mal prvu verziu z uz nikdy viacej.
Svetelnost u mna vazi viacej ako \"prachtickejsi rozsah\". Kedze vacsinu roboty tvoria koncerty a reportaze.
Ide mi vsak o porovnanie kvality vysledku tychto dvoch skiel. stara tokina 12-24 mala od 20-24 kresbu horsiu nez moj telefon.
..ako kecal, som s 12-24 maximálne spokojný...........ostrosť na 2.8 myslím nebude eňo ňúňo.....takže i tak budeš potrebovať pricloniť...........u mňa by v prípade rozhodovania stálo za rozmýšľanie akurát ten 1mm k dobru (11 vs 12)......
...myslím, že nech sa rozhodneš v tomto prípade akokoľvek....budeš spokojný...
no ja mam canon 17-40, takze ten rozsah mam vykryty. Tokinu 12-24/4 som mal prvu verziu z uz nikdy viacej.
Svetelnost u mna vazi viacej ako \"prachtickejsi rozsah\". Kedze vacsinu roboty tvoria koncerty a reportaze.
Ide mi vsak o porovnanie kvality vysledku tychto dvoch skiel. stara tokina 12-24 mala od 20-24 kresbu horsiu nez moj telefon.
v horších svetelných podmienkach mne tokina na 50D robila dosť často focus hunt, možno to bola chyba AF alebo chyba moja, ale napr. pri fotení nejakej zábavy sa mi javil ako že zaostril, potom tesne pred dotlačením spúšte zas začal bzučať a preostrovať. nakoniec to bol aj dôvod prečo som ju predal...
ahojte lidicky. mam taky maly problem. potrebujem kupit sirokouhly objektiv. Rozmyslal som medzi tokinou 11-16/2.8 a tokinou 12-24/4 (nova verzia). Mam k tomu dialse skla, konkretne : tokina 10-17 fish, canon 17-40/4 L, canon 24-70/2.8 L atd. tokina 11-16/2.8 sa mi pozdava najviac a hlavne s nou mam dobre skusenosti. a by mi dobre zapadla do rozsahov skiel a aj svetelnost hra v jej prospech.
Ide mi o to, ci niekto nemate porovnane priamo tieto dve skla (resp nieco od ineho vyrobcu) a skusenosti s nimi. prevazne ostrosrt, odolnost, kvalita materialu a obrazu, kontrastne fotenie atd. Fotim hlavne reportaze prevazne so EOS 7D a kupu FF neplanujem tak skoro.
Dakujem velmi pekne za pomoc hosi
Keď neplánuješ FF, predal by som T10-17 (možno aj 17-40L) a kúpil Canon EF-S 10-22 Zo štyroch skiel by sa razom stali dve, a s veľmi praktickým rozsahom 10 - 70 mm. Podľa mňa je zbytočné dupľovať T10-17 s ďalším UWA sklom. A 17-40L by si tiež možno viac nepotreboval, keďže by si mal 10-22 a 24-70, oboje Canony.
Keď neplánuješ FF, predal by som T10-17 (možno aj 17-40L) a kúpil Canon EF-S 10-22 Zo štyroch skiel by sa razom stali dve, a s veľmi praktickým rozsahom 10 - 70 mm. Podľa mňa je zbytočné dupľovať T10-17 s ďalším UWA sklom. A 17-40L by si tiež možno viac nepotreboval, keďže by si mal 10-22 a 24-70, oboje Canony.
S týmto súhlasím, je úplne zbytočné mať takto zdvojené sklá. Dokonca si medzi nimi môžeš nevhať aj medzery, napr. 10-22, 50 a 70-200
rybu predavat nebudem, sice je to \"dvojite pokrytie\" rozsahu, ale sirkoac a ryba je markantny rozdiel.
bohuzial s 10-22 od canonu mam velmi zle skusenosti (kvalita kresby), takze toto sklo som vylucil z moznych
chalani dakujem vam za rady, ale nakoniec vyhrala v prospech ponuka zo zahranicia na kupu tokiny 11-16/2.8 a k tomu tokina 16-28/2.8 dokopy za velmi vyhodnu cenu a 17-40 pojde do prec este raz, dakujem za vas cas a nazory
rybu predavat nebudem, sice je to \"dvojite pokrytie\" rozsahu, ale sirkoac a ryba je markantny rozdiel.
bohuzial s 10-22 od canonu mam velmi zle skusenosti (kvalita kresby), takze toto sklo som vylucil z moznych
canon 10-22 kresli zle ?!? ... !!! ... nezmysel ... jeden z najlepsich UW pre canon aj ked je plastovy s bezkonkurencnym rozsahom v ramci obrazovej kvality ... jedine, ze je plastovy ... je to modelovo stare sklo, ale canon ho ani neupdateoval nejakou verziou mark II, lebo naco ... drzi si kvalitny standard a bohuzial stale aj vysoku cenu
...mám Canon 17-40/4L a niekedy sa mi zdá málo široký na jednom konci a málo dlhý na druhom. V tvojom prípade by som skúsil buď tú Tokinu 11-16/2,8 alebo ten Canon 10-22.
A co takto Sigma 10-20 4,5-5,6, pripadne drahsia EX so svetlom 3,5? Mne sa zda ako dobra alternativa k tej Tokine, samozrejme nehovorim o svetle, ale o vystupe pri clone napr. 5 az 8... Pri testoch dopadla velmi dobre... a tych par mm navyse sa zide.. samozrejme, nemozno to porovnat s Canon alebo Nikon objektivmi, ale pokial hra cena prim, tak by som to riskol. Mam jeden Sigma objektiv a zatial som spokojny, ale to je samozrejme len subjektivny dojem...
Myslím, že zakladateľ témy sa už pred vyše týždňom rozhodol pre Toki set 11-16 a 16-28... Inak ale Canon 10-22 je špičkové sklo a podľa mňa sa v tomto rozsahu nedá na APS-C Canon kúpiť nič lepšie.
Sirokouhly objektiv
mam taky maly problem. potrebujem kupit sirokouhly objektiv. Rozmyslal som medzi tokinou 11-16/2.8 a tokinou 12-24/4 (nova verzia).
Mam k tomu dialse skla, konkretne : tokina 10-17 fish, canon 17-40/4 L, canon 24-70/2.8 L atd.
tokina 11-16/2.8 sa mi pozdava najviac a hlavne s nou mam dobre skusenosti. a by mi dobre zapadla do rozsahov skiel a aj svetelnost hra v jej prospech.
Ide mi o to, ci niekto nemate porovnane priamo tieto dve skla (resp nieco od ineho vyrobcu) a skusenosti s nimi. prevazne ostrosrt, odolnost, kvalita materialu a obrazu, kontrastne fotenie atd.
Fotim hlavne reportaze prevazne so EOS 7D a kupu FF neplanujem tak skoro.
24mm/F4
http://www.vivo.sk/photo/214356/z-vernisaze-vystavy-Historicke-ucho-2010/big
klikni si na fotku:
http://www.vivo.sk/photo/195654/Interna#photo-comments
a môžem ti ich dodať stovky za všetkých možných aj nemočných podmienok...
...myslím, že nech sa rozhodneš v tomto prípade akokoľvek....budeš spokojný...
mam taky maly problem. potrebujem kupit sirokouhly objektiv. Rozmyslal som medzi tokinou 11-16/2.8 a tokinou 12-24/4 (nova verzia).
Mam k tomu dialse skla, konkretne : tokina 10-17 fish, canon 17-40/4 L, canon 24-70/2.8 L atd.
tokina 11-16/2.8 sa mi pozdava najviac a hlavne s nou mam dobre skusenosti. a by mi dobre zapadla do rozsahov skiel a aj svetelnost hra v jej prospech.
Ide mi o to, ci niekto nemate porovnane priamo tieto dve skla (resp nieco od ineho vyrobcu) a skusenosti s nimi. prevazne ostrosrt, odolnost, kvalita materialu a obrazu, kontrastne fotenie atd.
Fotim hlavne reportaze prevazne so EOS 7D a kupu FF neplanujem tak skoro.
Podľa mňa je zbytočné dupľovať T10-17 s ďalším UWA sklom. A 17-40L by si tiež možno viac nepotreboval, keďže by si mal 10-22 a 24-70, oboje Canony.
Podľa mňa je zbytočné dupľovať T10-17 s ďalším UWA sklom. A 17-40L by si tiež možno viac nepotreboval, keďže by si mal 10-22 a 24-70, oboje Canony.
este raz, dakujem za vas cas a nazory
Samyang 8mm rybie oko alebo spominana Tokina 11-16 f2,8 AF AT-X Pro DX
Chcem to hlavne na sport z blizka.
PS: moj typ ze TOkina kresli ostrejsie
Inak ale Canon 10-22 je špičkové sklo a podľa mňa sa v tomto rozsahu nedá na APS-C Canon kúpiť nič lepšie.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa