ahojte lidicky. mam taky maly problem. potrebujem kupit sirokouhly objektiv. Rozmyslal som medzi tokinou 11-16/2.8 a tokinou 12-24/4 (nova verzia). Mam k tomu dialse skla, konkretne : tokina 10-17 fish, canon 17-40/4 L, canon 24-70/2.8 L atd. tokina 11-16/2.8 sa mi pozdava najviac a hlavne s nou mam dobre skusenosti. a by mi dobre zapadla do rozsahov skiel a aj svetelnost hra v jej prospech.
Ide mi o to, ci niekto nemate porovnane priamo tieto dve skla (resp nieco od ineho vyrobcu) a skusenosti s nimi. prevazne ostrosrt, odolnost, kvalita materialu a obrazu, kontrastne fotenie atd. Fotim hlavne reportaze prevazne so EOS 7D a kupu FF neplanujem tak skoro.
no len 7D ma 8fps. Tak vies, kedysi asi organizatorovi stacili jeden film dobrych zaberov. Lenze organizatori dnes chcu radsej kvanta kvanta fotiek, tak aby na nich bol zachyteny kazdy jeden ucastnik, ako 50 naozaj dobrych zaberov z celo dennej akcie, kt moze pouzit kde kolvek, lebo na jeden dobry zaber si mozem pocat a poriadne vsetko nastavit
ked fotis pre organizatorov, asi Ti teda zaplatia casom aj telo, takto vystrielavat fotak ... ja som kupil 1 3/4 rocny 50D s 54.000 cvakmi ... ani sa nedivim, ze to ma tolko, ked ludia strielaju s tym ako zo sapiku ... v podstate staci mat dostatok penez, kupit rychle dobre telo, dobre sklo a strielat moze kazdy ... ved z toho mnozstva si uz organizator co to vyberie ... hor sa do kvantity!
ked fotis pre organizatorov, asi Ti teda zaplatia casom aj telo, takto vystrielavat fotak ... ja som kupil 1 3/4 rocny 50D s 54.000 cvakmi ... ani sa nedivim, ze to ma tolko, ked ludia strielaju s tym ako zo sapiku ... v podstate staci mat dostatok penez, kupit rychle dobre telo, dobre sklo a strielat moze kazdy ... ved z toho mnozstva si uz organizator co to vyberie ... hor sa do kvantity!
54000 cvakov za ani nie 2 roky??? Ouuu maaaaj gaaaad Moja 3,5 ročná 400D so 17000 cvakmi je proti tomu mladica...
Tiez riesim prave dilemu, 11-16 alebo 12-24 ... Neviem ci radsej svetelnost alebo rozsah ... pri dnesnych fotakoch a moznostiach ISO sa skor priklanam k 12-24 aj z praktickeho hladiska. Inak pouzivam najcastejsie pevnu 35 1.8 a 85 1.8 a 2.8 poskytuje lepsiu dof aj ked pri tak sirokom ohnisku asi az taky rozdiel nebude. Co myslite?
Objektív Tokina 11-16 jednoznačne odporúčam. Po optickej stránke podľa môjho názoru najlepší širokouhlý zoom na APS-C zrkadlovku Canon, po mechanickej tiež na jednotku. Svetelnosť f2,8 je tiež výhoda, najmä v interiéroch. Tokina 12-24 má jednoznačnú výhodu vo väčšom zoome, avšak štandardné objektívy aj tak začínajú na 15-18mm ohnisku...okrem toho je 11-16 širokouhlejšia, tu zaváži každé čísielko...
Sirokouhly objektiv
mam taky maly problem. potrebujem kupit sirokouhly objektiv. Rozmyslal som medzi tokinou 11-16/2.8 a tokinou 12-24/4 (nova verzia).
Mam k tomu dialse skla, konkretne : tokina 10-17 fish, canon 17-40/4 L, canon 24-70/2.8 L atd.
tokina 11-16/2.8 sa mi pozdava najviac a hlavne s nou mam dobre skusenosti. a by mi dobre zapadla do rozsahov skiel a aj svetelnost hra v jej prospech.
Ide mi o to, ci niekto nemate porovnane priamo tieto dve skla (resp nieco od ineho vyrobcu) a skusenosti s nimi. prevazne ostrosrt, odolnost, kvalita materialu a obrazu, kontrastne fotenie atd.
Fotim hlavne reportaze prevazne so EOS 7D a kupu FF neplanujem tak skoro.
Dakujem velmi pekne za pomoc hosi
Tak vies, kedysi asi organizatorovi stacili jeden film dobrych zaberov. Lenze organizatori dnes chcu radsej kvanta kvanta fotiek, tak aby na nich bol zachyteny kazdy jeden ucastnik, ako 50 naozaj dobrych zaberov z celo dennej akcie, kt moze pouzit kde kolvek, lebo na jeden dobry zaber si mozem pocat a poriadne vsetko nastavit
Samyang 8mm rybie oko
alebo
spominana Tokina 11-16 f2,8 AF AT-X Pro DX
Chcem to hlavne na sport z blizka.
Dakujem
http://www.flickr.com/photos/kristiansolli/2180868759/
http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1030&message=20487865&changemode=1
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa