Rozhodol som sa kupit si prechodove filtre. Chcem ich pouzivat hlavne na Tokine 12-24 a preto potrebujem poradit co potrebujem. Na stranke mini-max.sk som nasiel drziak a redukcny kruzok. Potrebujem aj jedno aj druhe? Alebo niekto vyraba drziak taky aby sa namontoval na objektiv hned?
Takze Karol uz filtre nema Chcel by som sa opytat. Ake kupit na krajinky? V zivote som filtre nepouzival . Ani na analogoch ani na digitaloch. Tak poprosim o radu. Dakujem
Takze Karol uz filtre nema Chcel by som sa opytat. Ake kupit na krajinky? V zivote som filtre nepouzival . Ani na analogoch ani na digitaloch. Tak poprosim o radu. Dakujem
Polarizačný, prechodové neutrálne. To je základ. Potom rôzne farebné a podobne. Ale to už zistíš sám.
Big prepáč, ale si si istý, že hovoríš o šedých prechodových filtroch ako o použiteľných na krajinu, alebo zle rozumiem?
Inak povedané, prechodový ND filter (štvorcový- napr. cokin). Použitie na vyrovnanie expozície medzi oblohou a krajinou. V ponuke sú rôzne pomery, prechody a denzity filtrov. Ak narážaš na CPL (polarizák) ten mám namysli kruhový, nie štvorcový.
Pouziva niekdo prechodove kruhove filtre ale bo je to blbost .... ?
skúsil si už niekedy nejaký použiť? ak áno, tak nechápem, prečo sa pýtaš, podľa otázky zrejme nie, trošku sa zamysli nad tým, na čo slúži a čo sa s tým fotí a odpoveď zistíš a to som si myslel, že fotoškola na tomto portáli je super vec ...
Prechodove filtre.
Dakujem vsetkym
Dakujem
Dakujem
Ak narážaš na CPL (polarizák) ten mám namysli kruhový, nie štvorcový.
a to som si myslel, že fotoškola na tomto portáli je super vec ...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa