v dnesnej dobe mame "extra svetelne objektivy" s 1.4, 1.2 pripadne f1... no uz niekolko "desatroci" dozadu niekolke spolocnosti vyvinuli objektivy s f0.95... ako to vlastne dokazali? princip? kamarat mi spominal, ze NASA vraj vyvinula objektiv s cca f0.7-8 neviem presne... zaujimal by ma vas nazor na to... videl som zopar fotiek na nete fotene na 35mm a bokeh je uzasny..
Niekto ide po pixeloch, niekto po 'zoome', niekto po svetelnosti ... a niektori si o tom vsetkom myslime svoje
aj to je pravda, ale je to bezny pristup... sam som tym presiel, chcel som mat vsetko naj az som casom prisiel na to, ze su fotografi ktori zoberu plastovu hracku do ruk a maju z toho radost :>
Ak neviete tak už v 70-80. rokoch min storočia existovali objektívy so svetelnosťou 1:0,03. Zamyslite sa ako je to možné a zamyslite sa prečo sa v bežnej fotografii používajú so svetelnosťou 1,4 príp. 1,8.
ee existuje aj EF adapter bez optickych clenov na Canon FL 55mm 1.2 (aj s cipom) pozri tu http://www.canonrumors.com/tech-articles/fd-fl-lenses-on-your-ef-body/ na APS-C by to malo zaostrovat do nekonecna.
aj to je pravda, ale je to bezny pristup... sam som tym presiel, chcel som mat vsetko naj az som casom prisiel na to, ze su fotografi ktori zoberu plastovu hracku do ruk a maju z toho radost :>
No pockaj, zase vela pixelov a velky "zoom" neznamena naj, skor naopak.
Ak neviete tak už v 70-80. rokoch min storočia existovali objektívy so svetelnosťou 1:0,03. Zamyslite sa ako je to možné a zamyslite sa prečo sa v bežnej fotografii používajú so svetelnosťou 1,4 príp. 1,8.
ee existuje aj EF adapter bez optickych clenov na Canon FL 55mm 1.2 (aj s cipom) pozri tu http://www.canonrumors.com/tech-articles/fd-fl-lenses-on-your-ef-body/ na APS-C by to malo zaostrovat do nekonecna.
Za prve: on hovori o adapteri FL na Nikon - ten ma register 46.5mm a Canon FD a FL maju 42mm. Za druhe FD 85/1.2; 55/1.2 Aspherical maju pevny zadny element, preto na dosiahnutie nekonecna pri maximalnej kvalite musia byt tieto elementy v presne definovanej vzdialenosti. Vsetko ostatne je zle a nastavovanie presnej polohy mi niekedy zaberie dva dni neuveritelneho srania sa s objektivom. Jeho sklo je nieco ine ako standartny double Gauss pripadne viz moj FD 35mm f/2 S.S.C. na 5D Mark II
nie nekecám, ide o objektívy s elektronickým zosilnením svetla, dokonca to bolo aj v časopise Československá fotografia... samozrejme nejde o obj. pre smrtelných ale pre ... určenie
nie nekecám, ide o objektívy s elektronickým zosilnením svetla, dokonca to bolo aj v časopise Československá fotografia... samozrejme nejde o obj. pre smrtelných ale pre ... určenie
Daj nejaky link, nech to omrkneme, ako to vyzeralo. Nemalo to rozmery a hmotnost Pragy V3S?
Daj nejaky link, nech to omrkneme, ako to vyzeralo. Nemalo to rozmery a hmotnost Pragy V3S?
ale nie nebola to Tatra link ti nedám, neviem či niekto kopíroval a umiestnil obsah ČS Fotografie z druhej polovice 70 rokov na web... musíš zháňať sám, ja si to len pamätám, keď som chodil na SŠ
ale nie nebola to Tatra link ti nedám, neviem či niekto kopíroval a umiestnil obsah ČS Fotografie z druhej polovice 70 rokov na web... musíš zháňať sám, ja si to len pamätám, keď som chodil na SŠ
A nejaky nazov to nemalo, nejaku znacku alebo vyrobcu?
A nejaky nazov to nemalo, nejaku znacku alebo vyrobcu?
to si nepamätám naozaj je to asi 35 rokov išlo proste o objektívy s elektronickým zosilnením svetla-obrazu, neboli extra veľké, bola tam aj fotka ale viac si naozaj nepamätám, to máte ako pochopiť, aký je rozdiel medzi infra prístrojom a noktovízorom ...
Toto je podla vsetkeho najsvetelnejsi objektiv vsetkych cias: http://www.visual-memory.co.uk/sk/ac/len/page1.htm Spravili ho pre Stanleyho Kubrika, ktory ho pouzil vo filme Barry Lyndon.
Za prve: on hovori o adapteri FL na Nikon - ten ma register 46.5mm a Canon FD a FL maju 42mm. Za druhe FD 85/1.2; 55/1.2 Aspherical maju pevny zadny element, preto na dosiahnutie nekonecna pri maximalnej kvalite musia byt tieto elementy v presne definovanej vzdialenosti. Vsetko ostatne je zle a nastavovanie presnej polohy mi niekedy zaberie dva dni neuveritelneho srania sa s objektivom. Jeho sklo je nieco ine ako standartny double Gauss pripadne viz moj FD 35mm f/2 S.S.C. na 5D Mark II
Ja som mal pocit ze hovoril o jeho nasadeni na 50Dcko ale to je jedno....x ludi si ten adapter pochvaluje staci si precitat diskusiu pod clankom, pripadne pozriet stream na Flickri http://www.flickr.com/photos/ontarian/sets/72157627274495558/?page=2 Luto mi je ze FL 58mm 1.2 sa takto skonvertovat neda.
svetelnost 0.95
kamarat mi spominal, ze NASA vraj vyvinula objektiv s cca f0.7-8 neviem presne... zaujimal by ma vas nazor na to... videl som zopar fotiek na nete fotene na 35mm a bokeh je uzasny..
pozri tu http://www.canonrumors.com/tech-articles/fd-fl-lenses-on-your-ef-body/
na APS-C by to malo zaostrovat do nekonecna.
pozri tu http://www.canonrumors.com/tech-articles/fd-fl-lenses-on-your-ef-body/
na APS-C by to malo zaostrovat do nekonecna.
Za druhe FD 85/1.2; 55/1.2 Aspherical maju pevny zadny element, preto na dosiahnutie nekonecna pri maximalnej kvalite musia byt tieto elementy v presne definovanej vzdialenosti. Vsetko ostatne je zle a nastavovanie presnej polohy mi niekedy zaberie dva dni neuveritelneho srania sa s objektivom. Jeho sklo je nieco ine ako standartny double Gauss pripadne viz moj FD 35mm f/2 S.S.C. na 5D Mark II
Spravili ho pre Stanleyho Kubrika, ktory ho pouzil vo filme Barry Lyndon.
Za druhe FD 85/1.2; 55/1.2 Aspherical maju pevny zadny element, preto na dosiahnutie nekonecna pri maximalnej kvalite musia byt tieto elementy v presne definovanej vzdialenosti. Vsetko ostatne je zle a nastavovanie presnej polohy mi niekedy zaberie dva dni neuveritelneho srania sa s objektivom. Jeho sklo je nieco ine ako standartny double Gauss pripadne viz moj FD 35mm f/2 S.S.C. na 5D Mark II
Luto mi je ze FL 58mm 1.2 sa takto skonvertovat neda.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa