Prisiel cas na nejaky lepsi telezoom a preto by som sa rad poradil s ktory obj by ste si vybrali z tychto dvoch. Tamromna noveho alebo Nikona "jazdeneho" viem ze to niesu nejake rychliky v ostreni moj tajny sen je N 70-200AF-S 2,8 ale fin strop nepusti. Priklanam sa k tonu Nikonu 80-200 len prave majitelia by mi mohli priblizit rychlost toho AF ka v spojeni najnizssim "motorovym " telom D90. Ci sa s tym da fotit aj akcnejsia scena, sport alebo je to velmi pomale.. Skratka skusenosti. Ku sigme mam trosku averziu a k 70-200AF-S tiez daleko Dakujem za rady, skusenosti...
Ideal si dat na masinu objektiv a skusit. Jednoznacne Nikon, opticky i mechanicky. Rychlejsie AF ide na dvojprstencovej verzii, jednoprstenec je o dost pomaly. Mam dvojprstenec, pouzivam na D300 a D700, vynikajuce podanie, pri zacloneni ostry jak britva, od 4.0 bez kompromisu. V pohode aj foto na plnej diere-akurat maksi, ale to je prirodzena vlastnost., ale su ludia co budu namietat. Na velmi rychle deje je trochu pomaly, ale to ma netrapi, vacsinou s nim robim portret, model, svadoba a pod veci, da sa aj sport, chce to trocha cviku. Na D90 tiez v pohode, ale lepsie ked je na nej grip, vyvazenejsia zostava.
mal som Nikkor 80-200/2,8 dvojprstencovú verziu - fotil som s ním dva roky portréty, svadby, a pod. ... rýchlosť totálne vpohode a ak ešte zapnem na ňom limitné zaostrovanie tak je to o poznanie rýchlejšie ...
Na šport sa dá použiť tiež, no treba mať cvik (asi ako vo všetkom )
Ideal si dat na masinu objektiv a skusit. Jednoznacne Nikon, opticky i mechanicky. Rychlejsie AF ide na dvojprstencovej verzii, jednoprstenec je o dost pomaly. Mam dvojprstenec, pouzivam na D300 a D700, vynikajuce podanie, pri zacloneni ostry jak britva, od 4.0 bez kompromisu. V pohode aj foto na plnej diere-akurat maksi, ale to je prirodzena vlastnost., ale su ludia co budu namietat. Na velmi rychle deje je trochu pomaly, ale to ma netrapi, vacsinou s nim robim portret, model, svadoba a pod veci, da sa aj sport, chce to trocha cviku. Na D90 tiez v pohode, ale lepsie ked je na nej grip, vyvazenejsia zostava.
Mal som moznost skusat dlhsi cas jednoprstencovu verziu ta sa mi zdala velmi pomala. Tento dvojprstenec je na tom vraj o dost lepsie ale zial nemam ho moznost vyskusat
Mám dvojprstenec 80-200. fotím s ním basket a objektív rozhodne nie je pomalý...to som skôr ja, keď nestihnem ten správny okamih ,-) Nemám skúsenosť s Tamronom ani Sigmou a ani Nikkorom 70-200 (načo aj, zatial), no bez váhania doporučujem 80-200 dvojprstenec. Skvelý kus a v bazároch za rozumnú cenu. Ak máš chuť klikni - http://www.fotomario.sk/pages/fotogaleria/sport/basket-lv-bb.php Všetko okrem širokých fotené s 80-200.
mal som Nikkor 80-200/2,8 dvojprstencovú verziu - fotil som s ním dva roky portréty, svadby, a pod. ... rýchlosť totálne vpohode a ak ešte zapnem na ňom limitné zaostrovanie tak je to o poznanie rýchlejšie ...
Na šport sa dá použiť tiež, no treba mať cvik (asi ako vo všetkom )
Prečo máš averziu voči Sigme? Nikkor je údajne trošku rýchlejší, no osobné skúsenosti nemám...
V porovnani so Sigmou HSM , nie je rýchlekší..naopak je o dosť lenivejší, .....je aj cca porovnatelne mäkký na plnej džúre.... Samozrejme Nikkor je Nikkor ,aj keď voľným okom by sme ťažko hľadali pri pohlade na dve zhodne nakompované fotografie medzi nimi rozdiel....Mne sa to nepodarilo .....Rozdieli tam samozrejme sú.... PS: Môj jediný Nenikkorácky objektív je Sigma 70-200, a mám z nej veľmi dobrý dojem.....Tichá presná, rýchla , ....v hale už rozdiel badať....Ale to sá dá predpokladať....Nikorru 70-200 /2,8 nemôže predsa konkurovať....stále je to len Sigma....
V porovnani so Sigmou HSM , nie je rýchlekší..naopak je o dosť lenivejší, .....je aj cca porovnatelne mäkký na plnej džúre.... Samozrejme Nikkor je Nikkor ,aj keď voľným okom by sme ťažko hľadali pri pohlade na dve zhodne nakompované fotografie medzi nimi rozdiel....Mne sa to nepodarilo .....Rozdieli tam samozrejme sú.... PS: Môj jediný Nenikkorácky objektív je Sigma 70-200, a mám z nej veľmi dobrý dojem.....Tichá presná, rýchla , ....v hale už rozdiel badať....Ale to sá dá predpokladať....Nikorru 70-200 /2,8 nemôže predsa konkurovať....stále je to len Sigma....
myslel som, že Nikkor je o trošku rýchlejší voči spomínanému Tamronu
Tam by som skoro súhlasil.....mal som aj Tamron ....ale to už tu kde kto vie....pokazil sa ......
hoci som pracol len s jednoprstencovim bol vyborny.tamron som neskusal ale je to podla mna riziko.kvalita urcite nie je taka.uz pri plnej diere je vysledok u nikonu vyborny.
hoci som pracol len s jednoprstencovim bol vyborny.tamron som neskusal ale je to podla mna riziko.kvalita urcite nie je taka.uz pri plnej diere je vysledok u nikonu vyborny.
Mám tu na stránke nejaké fotky s Tamrona a so Sigmou....názor si musíš spraviť sám....ano sú na 2,8 trochu mäkšie.... Skôr by som videl problém v prevedení a AF....na Tamrone mi mrzol práve ten AF a oproti Sigme mal ešte problém ,že preostroval v celom rozsahu ,ak sa nechytil na poprvé.... Nikkor je v tomto bezproblémová špička na trhu....
dnes na psích záprahoch som zistil, že kombinácii Nikkor 80-200 (dvojprstenec) + D90 už dochádza dych v rýchlosti ostrenia, keď sa záprah rútil na mňa. väčšinou bolo zaostrené viac na mašera. ak išli pomalšie, tak AF stíhalo.
Nikon AF-D 80-200 /2,8 vs. Tamron 70-200/2,8
Na velmi rychle deje je trochu pomaly, ale to ma netrapi, vacsinou s nim robim portret, model, svadoba a pod veci, da sa aj sport, chce to trocha cviku. Na D90 tiez v pohode, ale lepsie ked je na nej grip, vyvazenejsia zostava.
Na šport sa dá použiť tiež, no treba mať cvik (asi ako vo všetkom
nejaké športové ... z trate všetko s 80-200/2,8
www.ephoto.sk/fotoscena/fotoreporty/pieninsky-horsky-duatlon-2010
Na velmi rychle deje je trochu pomaly, ale to ma netrapi, vacsinou s nim robim portret, model, svadoba a pod veci, da sa aj sport, chce to trocha cviku. Na D90 tiez v pohode, ale lepsie ked je na nej grip, vyvazenejsia zostava.
Na šport sa dá použiť tiež, no treba mať cvik (asi ako vo všetkom
nejaké športové ... z trate všetko s 80-200/2,8
www.ephoto.sk/fotoscena/fotoreporty/pieninsky-horsky-duatlon-2010
Samozrejme Nikkor je Nikkor ,aj keď voľným okom by sme ťažko hľadali pri pohlade na dve zhodne nakompované fotografie medzi nimi rozdiel....Mne sa to nepodarilo .....Rozdieli tam samozrejme sú....
PS: Môj jediný Nenikkorácky objektív je Sigma 70-200, a mám z nej veľmi dobrý dojem.....Tichá presná, rýchla , ....v hale už rozdiel badať....Ale to sá dá predpokladať....Nikorru 70-200 /2,8 nemôže predsa konkurovať....stále je to len Sigma....
Samozrejme Nikkor je Nikkor ,aj keď voľným okom by sme ťažko hľadali pri pohlade na dve zhodne nakompované fotografie medzi nimi rozdiel....Mne sa to nepodarilo .....Rozdieli tam samozrejme sú....
PS: Môj jediný Nenikkorácky objektív je Sigma 70-200, a mám z nej veľmi dobrý dojem.....Tichá presná, rýchla , ....v hale už rozdiel badať....Ale to sá dá predpokladať....Nikorru 70-200 /2,8 nemôže predsa konkurovať....stále je to len Sigma....
Skôr by som videl problém v prevedení a AF....na Tamrone mi mrzol práve ten AF a oproti Sigme mal ešte problém ,že preostroval v celom rozsahu ,ak sa nechytil na poprvé....
Nikkor je v tomto bezproblémová špička na trhu....
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa