Fórum » Objektívy a filtre

Sada filtrov- co si o nej myslite?

frankieG
2011-02-16 16:14:41+01
Dobry den, objavil som takuto sadu filtrov Fomei:
http://www.megafoto.sk/Fomei/digital-filter-kiit

Co si myslite? Oplatia sa tieto filtre za tu cenu? Nemam najkvalitnejsi objektiv, len Tamron 18-200 mm. Boli by to vlastne moje prve filtre. dakujem za nazory.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2011-02-16 16:29:54+01
Podla stranok Fomei sa da predpokladat, ze sa jedna o uplne zakladnu triedu, aj ked tam chyba akakolvek specifikacia. Ved co by si ocakaval, ked je to 1/4 cena kvalitneho filtra Hoya.
Za malo penazi dostanes malo muziky, ale ked ti vyhovuje ultrazoom Tamron, tak ti asi ide skor o cenu, nez o kvalitu.

Marián Kuric
2011-02-16 18:18:37+01
Rad vyuzijem toto vlakno aj na moju otazku smerujucu k filtrom. Vlastnim Nikon D90 so setovym obj. 18-105. V marci sa chystam lyzovat na Dolomity. Rad by som aj nieco pofotil, teda urcite by som chcel fotit, ucit sa. Nevlastnim ziadne filtre a ani ine objektivy. Kazdemu je asi jasne ake silne slnko tam dokaze byt. Je to moja prva cesta so zrkadlovkou. Viem ze sa cosi da uhrat aj v ramci post processingu. To aj celkom ovladam, resp. nie som najlepsi ale pomoct si vo Photoshope viem, urcite som v tom lepsi ako vo foteni. Mal by som si cosi dovtedy skusi zaobstarat, a ak ano tak co? alebo si zatial vystacim? Ak som otazku polozil blbo kludne mi to povedzte, neurazim sa. Len mi prosim poradte.
Dakujem.

jozefmicic
2011-02-16 18:56:01+01
príspevok od: Marián Kuric
Rad vyuzijem toto vlakno aj na moju otazku smerujucu k filtrom. Vlastnim Nikon D90 so setovym obj. 18-105. V marci sa chystam lyzovat na Dolomity. Rad by som aj nieco pofotil, teda urcite by som chcel fotit, ucit sa. Nevlastnim ziadne filtre a ani ine objektivy. Kazdemu je asi jasne ake silne slnko tam dokaze byt. Je to moja prva cesta so zrkadlovkou. Viem ze sa cosi da uhrat aj v ramci post processingu. To aj celkom ovladam, resp. nie som najlepsi ale pomoct si vo Photoshope viem, urcite som v tom lepsi ako vo foteni. Mal by som si cosi dovtedy skusi zaobstarat, a ak ano tak co? alebo si zatial vystacim? Ak som otazku polozil blbo kludne mi to povedzte, neurazim sa. Len mi prosim poradte.
Dakujem.
Ja mám polarizačné filtre MARUMI a šedé prechodové filtre HITECH. Ani jedno nie je top trieda, ale zatiaľ som s nimi spokojný, pre mňa dobrý kompromis cena/kvalita. Minimálne polarizačný filter by som si na fotenie krajiny určite zadovážil, ten sa Photoshopom len ťažko nahradí. Do hôr, k jasnému slnku by sa určite hodili aj prechodové filtre s mäkkým prechodom, ideálne celý set s rôznymi hodnotami, pre vyrovnanie jasov.

markoe
2011-02-16 20:14:26+01
frankieG
ja mam tieto ,,uzasne,, filtre a URCITE ich NEKUPUJ.
radsej si kup jeden kvalitny ako toto.
Su to zbytocne vyhodene peniaze

frankieG
2011-02-16 21:44:25+01
markoe, som rad ze som nasiel niekoho kto ma s nimi vlastnu skusenost.. mohol by som vediet co je nanich najhorsie? prevedenie, alebo obrazova kvalita? alebo nieco ine? diki

dalej je naozaj linearny polarizak az taka hroza alebo sa cirkularny oproti linearnemu precenuje? diki

Marcel Rebro
2011-02-16 21:52:31+01
príspevok od: frankieG
markoe, som rad ze som nasiel niekoho kto ma s nimi vlastnu skusenost.. mohol by som vediet co je nanich najhorsie? prevedenie, alebo obrazova kvalita? alebo nieco ine? diki

dalej je naozaj linearny polarizak az taka hroza alebo sa cirkularny oproti linearnemu precenuje? diki
co ta pri filtri viac trapi?
\"prevedenie\" alebo \"obrazova\" (teda opticka) kvalita?

frankieG
2011-02-16 21:56:48+01
príspevok od: Marcel Rebro
co ta pri filtri viac trapi?
\"prevedenie\" alebo \"obrazova\" (teda opticka) kvalita?

no asi skor opticka kvalita vsak ale tak ak filter ma kruzok ktory sa rozpadne po dvoch namontovaniach tak obrazovu kvalitu si ani nestihnes vsimnut pomaly..

Marcel Rebro
2011-02-16 21:57:28+01
ad linearny alebo cirkularny odporucam toto vlakno

www.ephoto.sk/forum/1/347/polarizacny-filter/

Marcel Rebro
2011-02-16 22:01:01+01
príspevok od: frankieG
no asi skor opticka kvalita vsak ale tak ak filter ma kruzok ktory sa rozpadne po dvoch namontovaniach tak obrazovu kvalitu si ani nestihnes vsimnut pomaly..
filter pri ktorom prichadza do uvahy \"rozpadnutie kruzku\" ma isto velku sancu byt opticky kvalitny ...

ber Hoya, Kenko, B&W ...

frankieG
2011-02-16 22:07:14+01
no dalej rozmyslam asi nad tymto: http://www.photonet.sk/shop/cirkularny-polarizacny-filter-kood-cpl-light-62mm/p_1924.html

atlantel
2011-02-16 22:15:54+01
frankieG>
V polarizacnych filtroch pozri aj MARUMI Super DHG. Rozsiahly test v monochromatickom laserovom svetle robili na optyczne.pl a tento dosiahol 2. miesto z 20 testovanych. Prvy bol B+W Slim KSM C-POL MRC za takmer dvojnasobok ceny.

http://www.optyczne.pl/7.4-Inne_testy-Test_filtr%C3%B3w_polaryzacyjnych_Wyniki_i_podsumowanie.html

Anup9
2011-02-16 23:52:00+01
príspevok od: atlantel
frankieG>
V polarizacnych filtroch pozri aj MARUMI Super DHG. Rozsiahly test v monochromatickom laserovom svetle robili na optyczne.pl a tento dosiahol 2. miesto z 20 testovanych. Prvy bol B+W Slim KSM C-POL MRC za takmer dvojnasobok ceny.

http://www.optyczne.pl/7.4-Inne_testy-Test_filtr%C3%B3w_polaryzacyjnych_Wyniki_i_podsumowanie.html
Hoya Pro1 Digital MC PL-C ..ze by bola az taka \"zla\" ? ze je az na 7-mom mieste. Akosi sa mi to nezda

frankieG
2011-02-24 14:46:40+01
snad nevadi ze to este capnem sem, ale naco zakladat novu temu..

co si myslite o tejto zostave?

http://www.photonet.sk/shop/stvorcove-filtre-kood/cirkularny-polarizacny-cpl-filter-kood-85mm/p_1770.html
http://www.photonet.sk/shop/stvorcove-filtre-kood/drziak-filtrov-kood-velkost-cokin-p/p_2121.html

rad by som ten filter pouzival na 62mm objektive a taktiez na 522mm objektive, plus v buducnosti planujem sirokouhly 77mm.. ma s tymto filtrom niekto skusenost? bude mi pasovat tento adapter aj na 52 a 62mm objektiv? dakujem

frankieG
2011-02-24 14:53:53+01
aha k tomu este teba ten redukcny kruzok, uz chapem a aky je to teda filter by ma este zaujmalo

Shantii
2011-02-24 20:05:05+01
ahojte... kedze je tu tema o filtroch, chcela by som sem vtesnat aj moju otazku mozem?

prave rozmyslam nad kupou UV ochranneho filtra. Mam len zakladny setovy objektiv, preto som si povedala, ze nemusim mat ten najdrahsi filter, kedze do buducna urcite planujem kupit lepsi objektiv. Teraz mam EF-S 18-55 IS a nasla som tento filter, ktory ma celkom zaujal: shop.ephoto.sk/katalog/filtre/uv/hoya-filter-uv-hmc-58-mm.html . Co poviete? poradite mi? Bude dobry? Dakujem za radu. ;o)

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()