Mam taky problem - ostim manualne a otacam prstencom napr. do prava a vzapeti sa potrebujem v ostreni o trosicku vratit a pootocim ostriacim prstencom do lava (je jedno ci to robim z prava do lava alebo naopak) a v hladaciku vidim ako mi obraz taj jemne podskoci.. presne v tej chvili ked zmenim smer otacania prstencom. Nieje to nejak extra vidno, ale je. Mam s toho taky pocit ako keby v nom bolo nieco uvolnene ale "vychodene" ale ked skusim zahrkat objektivom - tak nic. A ani pri samotnom ostreni nemam pociti aby v nom nieco skripalo, hrkalo zadrhavalo sa -nic, len priamo v hladaciku vidiet ze obraz podskoci a pritom by som mal v hladaciku spozorovat len meniace sa ostrenie. Ma s tym niekto skusenost ? Neviem ci ho mam dat reklamovat alebo co ?
S tymto ma skusenost asi kazdy, kto vlastni trosku starsi objektiv. Ak ide o peven ohnisko (a v popisovanom pripade ide), tak to vyslednu na ostrost nema vplyv. Je to naozaj tak. ze cela skupina sosoviek je zoskrutkovana na pevno a tato skupina locka vo voditkach puzdra objektivu, ktore maju spralovy tvar, aby sa otacanim skupina vzdalovala, alebo priblizoval. Trosku inak je to so zoomami, kedze tam je tych skupin sosoviek viac, su tri alebo styri, ktore sa navzajom komlikovanym mechanizmom dalsich spralovych voditok posuvaju nielen oproti priemetni, ale este aj navzajom oproti sebe. Tu je velka pravdeopodobnost, ze takyto lockajuci objektiv uz nezaostris. Ale este som taky naozaj nevidel.
Cize riesit to nemam - je to u starsich objektivoch mormelne alebo sa to moze preklenut do problemu ze uz nezaostrim a mal by som ho cim skor reklamovat? Objektiv ma cca 6 mesiacov.
Cize riesit to nemam - je to u starsich objektivoch mormelne alebo sa to moze preklenut do problemu ze uz nezaostrim a mal by som ho cim skor reklamovat? Objektiv ma cca 6 mesiacov.
O prepac,mysle som, ze ide o secondhand... Sestmesacny objektiv by to robit nemal, aj ked je to kozmeticky problem. Vsetko je otazka miery. Tazko to lockanie posudit na dialku. Pretoze aj uplne novy objektiv ma malilinku volu. Tato cenova kategoria, setri najma na mechanickej odolnosti. Tento objetiv zaostris pravdepodobne aj o 50 rokov. Reklamovat mozes cokolvek, kedykolvek, ale objektiv napred strc do ruky niekomu, kto ma podobny objektiv a foti povedzme 20 rokov. Odpovie ti na otazku, ci ide o skutocny problem, alebo o neopodstatnenu obavu.
O prepac,mysle som, ze ide o secondhand... Sestmesacny objektiv by to robit nemal, aj ked je to kozmeticky problem. Vsetko je otazka miery. Tazko to lockanie posudit na dialku. Pretoze aj uplne novy objektiv ma malilinku volu. Tato cenova kategoria, setri najma na mechanickej odolnosti. Tento objetiv zaostris pravdepodobne aj o 50 rokov. Reklamovat mozes cokolvek, kedykolvek, ale objektiv napred strc do ruky niekomu, kto ma podobny objektiv a foti povedzme 20 rokov. Odpovie ti na otazku, ci ide o skutocny problem, alebo o neopodstatnenu obavu.
OK dikes, pomohlo si mi. Teraz musim niekoho najst co to fakt, fyzicky dokaze zhodnotit.
ps: ak by tu bol niekto z okresu Sabinov Presov a vedel by to preverit ci sa jdena o problem, rad sa stretnem. Dikes
Canon 50mm/1.4 - problem
Ma s tym niekto skusenost ? Neviem ci ho mam dat reklamovat alebo co ?
Diky za rady
Trosku inak je to so zoomami, kedze tam je tych skupin sosoviek viac, su tri alebo styri, ktore sa navzajom komlikovanym mechanizmom dalsich spralovych voditok posuvaju nielen oproti priemetni, ale este aj navzajom oproti sebe. Tu je velka pravdeopodobnost, ze takyto lockajuci objektiv uz nezaostris. Ale este som taky naozaj nevidel.
Tento objetiv zaostris pravdepodobne aj o 50 rokov.
Reklamovat mozes cokolvek, kedykolvek, ale objektiv napred strc do ruky niekomu, kto ma podobny objektiv a foti povedzme 20 rokov. Odpovie ti na otazku, ci ide o skutocny problem, alebo o neopodstatnenu obavu.
Tento objetiv zaostris pravdepodobne aj o 50 rokov.
Reklamovat mozes cokolvek, kedykolvek, ale objektiv napred strc do ruky niekomu, kto ma podobny objektiv a foti povedzme 20 rokov. Odpovie ti na otazku, ci ide o skutocny problem, alebo o neopodstatnenu obavu.
ps: ak by tu bol niekto z okresu Sabinov Presov a vedel by to preverit ci sa jdena o problem, rad sa stretnem. Dikes
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa