..čo si môže zadávateľ témy po Tvojom komentári myslieť?....bez osobnej skúsenosti si ich dopredu odsúdil.........sigma to tu má kôli takým odborníkom ako si Ty ťažké.....
dik sa odkaz , a vsimol som si ze mas nikon, tak akymas pocit z tej sugmy , pracuje dobre s nikonom lebo s canonom su na nu staznosti, a ako si spokojny s fotkami na plne otvorenej clone?
..čo si môže zadávateľ témy po Tvojom komentári myslieť?....bez osobnej skúsenosti si ich dopredu odsúdil.........sigma to tu má kôli takým odborníkom ako si Ty ťažké.....
Je to stredne pokročilý fotograf a ja začiatočník, nemusí ma brať vážne Je jedno, či to je Sigma. Sám vieš (máš 120-400) aký je to objektív...myslím, že je lepší než 150-500, no aj tak to nie je dobré sklo a to ešte nehovorím o 150-500...Tieto objektívy dobre nekreslia a nemajú dobrú svetelnosť. No ktovie, čo chce zadávateľ témy fotiť, mohol aspoň spomenúť, možno by sme tu takto nediskutovali. No ak to za slnečného dňa šupne na statív a z balkóna bude fotiť lastovičky na kábly, je to OK
nie podl mna nie lebo mam 70-300 a 300 uz mi je dost malo takze 70-200 urcite nie aj keby som puzil telekonvertor, ale vznikne to iste co mam len z vacsov svetelnostou , ale rozmyslal som nad touto volbou ale nie
Pred par mesiacmi som riesil to iste co ty. Po dlhom studovani recenzii a fotiek som sa rozhodol ze radsej nie. Dospel som k tomu, ze by som urcite nebol na 100% spokojny. Stale by ma stvalo ze to neje ono, a je aj lepsi objektiv v tomto rozsahu (v ramci normy a financnych moznosti). Takze zatial je u mna favorit Canon 100-400. Samozrejme drahsi, ale aj lepsi. Pre mna lepsie dosetrit, ako keby som kupil sigmu a po kratkej dobe by som riesil jej predaj. To je len moj nazor. Mozno ti pomoze pri rozhodovani.
no aj ja by som si kupil canon vzhladom na kvlaitu , ale mam nikon fotak tkze je jedina moznost tato sigma , lebo nikon am tiez objektiv s takymto rozsahoma el stoji pomaly este raz tolko co tento a ja preziem ked nebudu fotky 100 % a co som pozeral fotky z tej sugmy a testy tak ju hodnotia v celku dobre, na niektorych ohniskach ma lespiu ostrost nez canon , ale za v inych testoch ma presne na tych ohniskach horsiu ostrost, asi je to kus o kuse
vyber obj. je omnohokrat horsi ako vediet s nim nieco nacvakat ... kazdy obj. ma nieco dobre, i zle a je tasko povedat ktory ... najlepsie bude, ak konkretne napises niekomu skusenemu, kto ma jeden z tychto obj. a on ti poradi ....
Trevor ma v niečom pravdu. Ja som zatial vyskušal Sigmu 70-300 APO DG, predtym pentax 55-300 a je to prašti jak uhod. O tom istom. Malo svetelnosti, pri použití primeraneho času pri fotení z ruky vyjde vysoke ISO, kresba sa rozpada. Ta 70-200/f 2,8 bude lepia. Tiež nad nou uvažujem (Tamron, Sigma?)
Trevor ma v niečom pravdu. Ja som zatial vyskušal Sigmu 70-300 APO DG, predtym pentax 55-300 a je to prašti jak uhod. O tom istom. Malo svetelnosti, pri použití primeraneho času pri fotení z ruky vyjde vysoke ISO, kresba sa rozpada. Ta 70-200/f 2,8 bude lepia. Tiež nad nou uvažujem (Tamron, Sigma?)
...ono nie je sigma 70-300 ako sigma 120-400...rozdiel je tam priepastný......porovnávaš neporovnateľné...v danom ohniskovom rozsahu sú všetky tieto telezoomy vo svetelnostiach 4,5-5,6(6,3)...či sa jedná o sigmu, tokinu, sony,canon alebo nikon...
...zadavateľ témy 70-200f2.8 nechce kôly krátkemu ohnisku..takže je polemika o ňom bezpredmetná....
...ani s canonom 100-400 f4,5-5,6,, ani nikonom 80-400f 4,5-5,6, ani sony 70-400 4-5,6 z ruky toho veľa nenafotíš....keď máš svetelné podmienky slabšie.......kôli takýmto prípadom sa kupujú svetelné pevné sklá za rádovo tisíce eur....
mám taký dojem, že niekoho tu hnevá len to slovíčko Trevor nevadí, každopádne sa zopakujem, že je jedno, že sa jedná o Sigmu, aj keď Canon alebo Nikon sklá sú na tom lepšie...ide o to, že sklá typu 120-870mm f4.5-6.5 sú jednoducho naprd...ono to nekreslí a svetlo cez to tiež nechce tiecť...ale pokiaľ to dotyčnému stačí, tak je na ňom, či do toho pôjde...pýtal sa, ktoré je lepšie, ja znovu tvrdím, je jedno, ktoré si kúpi, kvalitou sú na tom zhruba rovnako, ide len o rozsah. Netreba za každú cenu tlačiť na pílu, keď chceš dlhšie ohnisko a eurá niesu, kúp si maskáčový odev, taký čo z neho obtŕčajú kadejaké veci, vyzerá ako dostrihaný (známi si to nejde skutočne vynachváliť) a ak chceš fotiť tú zver, pardón wildlife, postačí Ti aj tých 200 a nemusíš skákať do blata typu 120-870mm f4.5-6.5
mám taký dojem, že niekoho tu hnevá len to slovíčko Trevor nevadí, každopádne sa zopakujem, že je jedno, že sa jedná o Sigmu, aj keď Canon alebo Nikon sklá sú na tom lepšie...ide o to, že sklá typu 120-870mm f4.5-6.5 sú jednoducho naprd...ono to nekreslí a svetlo cez to tiež nechce tiecť...ale pokiaľ to dotyčnému stačí, tak je na ňom, či do toho pôjde...pýtal sa, ktoré je lepšie, ja znovu tvrdím, je jedno, ktoré si kúpi, kvalitou sú na tom zhruba rovnako, ide len o rozsah. Netreba za každú cenu tlačiť na pílu, keď chceš dlhšie ohnisko a eurá niesu, kúp si maskáčový odev, taký čo z neho obtŕčajú kadejaké veci, vyzerá ako dostrihaný (známi si to nejde skutočne vynachváliť) a ak chceš fotiť tú zver, pardón wildlife, postačí Ti aj tých 200 a nemusíš skákať do blata typu 120-870mm f4.5-6.5
..ale nehnevá skutočne .......reakcia bola výhradne na duvesov komentár, ktorý píše o niečom úplne inom a odvoláva sa Tvoju pravdu.....s tým čo si napísal teraz nejde vo všeobecnosti nesúhlasiť......len ide o to vytriedenie hrušiek a jabĺk...nech ich nehádže nik do jedného vreca....
....ide tu o konkrétne alternatívy...tak sa treba na ne pozrieť triezvo...bez zaslepenia a zbytočnej demagógie......bez očakávania super výsledku, ale z druhej strany na niečo, čo za povšimnutie ozaj stojí.....keď vezmeme do úvahy budget a výkon....
...ono nie je sigma 70-300 ako sigma 120-400...rozdiel je tam priepastný......porovnávaš neporovnateľné...v danom ohniskovom rozsahu sú všetky tieto telezoomy vo svetelnostiach 4,5-5,6(6,3)...či sa jedná o sigmu, tokinu, sony,canon alebo nikon...
...zadavateľ témy 70-200f2.8 nechce kôly krátkemu ohnisku..takže je polemika o ňom bezpredmetná....
...ani s canonom 100-400 f4,5-5,6,, ani nikonom 80-400f 4,5-5,6, ani sony 70-400 4-5,6 z ruky toho veľa nenafotíš....keď máš svetelné podmienky slabšie.......kôli takýmto prípadom sa kupujú svetelné pevné sklá za rádovo tisíce eur....
...v čom má trevor teda tú pravdu?...
Napísal: "pri týchto objektívoch to máš úplne jedno..." Súhlasím
Sigma 120-400 vs. Sigma 150-500
...keď rozumieš anglicky, tento test Ti možno napovie čosi viac, ako my tuto...
http://www.juzaphoto.com/eng/articles/canon_100-400_sigma_120-400_150-500_50-500.htm
, lebo nikon am tiez objektiv s takymto rozsahoma el stoji pomaly este raz tolko co tento a ja preziem ked nebudu fotky 100 % a co som pozeral fotky z tej sugmy a testy tak ju hodnotia v celku dobre, na niektorych ohniskach ma lespiu ostrost nez canon , ale za v inych testoch ma presne na tych ohniskach horsiu ostrost, asi je to kus o kuse
Netreba za každú cenu tlačiť na pílu, keď chceš dlhšie ohnisko a eurá niesu, kúp si maskáčový odev, taký čo z neho obtŕčajú kadejaké veci, vyzerá ako dostrihaný (známi si to nejde skutočne vynachváliť) a ak chceš fotiť tú zver, pardón wildlife, postačí Ti aj tých 200 a nemusíš skákať do blata typu 120-870mm f4.5-6.5
Netreba za každú cenu tlačiť na pílu, keď chceš dlhšie ohnisko a eurá niesu, kúp si maskáčový odev, taký čo z neho obtŕčajú kadejaké veci, vyzerá ako dostrihaný (známi si to nejde skutočne vynachváliť) a ak chceš fotiť tú zver, pardón wildlife, postačí Ti aj tých 200 a nemusíš skákať do blata typu 120-870mm f4.5-6.5
....ide tu o konkrétne alternatívy...tak sa treba na ne pozrieť triezvo...bez zaslepenia a zbytočnej demagógie......bez očakávania super výsledku, ale z druhej strany na niečo, čo za povšimnutie ozaj stojí.....keď vezmeme do úvahy budget a výkon....
http://www.stockholmviews.com/sigma_150-500_os/sigmapage1.html
Dúfam, že Vám to trochu pomôže v rozhodovaní.
P.S. - Napíšte mi SS a ak by ste neboli veľmi ďaleko mohli by ste si prísť objektív vyskúšať.
Súhlasím
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie