Teda, zaostruje, ale iba do jedneho smeru...Ked zaostrim na minimalnu vzdialenost a potom preostrujem na nekonecno, tak vsetko bezi tak ako ma. Lenze ked je zaostrene na nekonecno, tak objektiv nechce preostrit na blizsiu vzdialenost (a neratam len z nekonecne - nepreostri ani z 1m na 0,5m). Takze sa zda ako keby motorcek fungoval, ale iba jednym smerom. S ostriacimi senzorami nebude problem, pretoze ked preostrujem rucne, tak telo zahlasi ze je dobre zaostrene (1000D). Predpokladam ze problem je v motorceku.
Stalo sa to uz niekomu? Ako ste to vyriesili? Dalo by sa to opravit?
A co na to servis? Vecsinou, ked sa nieco pokazi, tak sa to opravuje v servise. Dufam, ze opat budem obvineny s premudrelosti, ale mne sa zda tento postup najlogickejsi.
Myslim ze forum tu je prave od toho, radit ludom, ci sa to neda vyriesit nejak inak, ako servisom. Preto sa pytam ci sa to stalo uz niekomu inemu a ci to nevyriesil nejak a myslim si ze miesto davania setaku do servisu sa viacej oplati kupit rovno nove sklo.
Da sa to este rozobrat a zistit, ze na opravu nemas dost skusenosti. A potom sa zverit na tomto fore ostatnym, ze to nebol dobry napad. Ale pokojne to moze byt aj pociatok tvojej servisnej kariery. Treba byt len silna osobnost so srobovakom primeranej velkosti. Vies cenu opravy? Lebo bez tohto ciselneho udaju sa da len tazko da urcit, ci je vyhodne ten objektiv zahodit, alebo dat opravit. Novy stoji 145 EUR.
Myslim ze forum tu je prave od toho, radit ludom, ci sa to neda vyriesit nejak inak, ako servisom. Preto sa pytam ci sa to stalo uz niekomu inemu a ci to nevyriesil nejak a myslim si ze miesto davania setaku do servisu sa viacej oplati kupit rovno nove sklo.
A co tak tak napada. Mne ked sa pokazil televizor, ani mi nenapadlo pozerat nejake forum. Vyhladal som si servis a tam som sa informoval (maju viac skusenosti ako vsetci majitekia toho TV dohromady). Na zaklade ich spravy som sa rozhodol, ci si TV dam alebo nedam opravit. Niekedy na to staci minuta, jeden telefon. Tu mozes cakat tyzden, kym sa zozbiera par nazorov, ze by to asi mohol byt motorcek, alebo elektronika, elebo snek a ze to sa bude asi busiet dat do opravy. A si znova nazaciatku.
Teda, zaostruje, ale iba do jedneho smeru...Ked zaostrim na minimalnu vzdialenost a potom preostrujem na nekonecno, tak vsetko bezi tak ako ma. Lenze ked je zaostrene na nekonecno, tak objektiv nechce preostrit na blizsiu vzdialenost (a neratam len z nekonecne - nepreostri ani z 1m na 0,5m). Takze sa zda ako keby motorcek fungoval, ale iba jednym smerom. S ostriacimi senzorami nebude problem, pretoze ked preostrujem rucne, tak telo zahlasi ze je dobre zaostrene (1000D). Predpokladam ze problem je v motorceku.
Reagujem síce dosť neskoro, ale popisovaný stav je typický pri poruche ohybného káblika snímača polohy ostrenia (focus flex cable) alebo zbernej kefky (focus encoder brush). U tohto objektívu je to dosť častá porucha. Na nete je niekoľko videí ako sa to dá opraviť, ak by sa s tým niekto chcel hrať. Celkom by ma zaujímalo, ako si s tým Dzimbo poradil...
Reagujem síce dosť neskoro, ale popisovaný stav je typický pri poruche ohybného káblika snímača polohy ostrenia (focus flex cable) alebo zbernej kefky (focus encoder brush). U tohto objektívu je to dosť častá porucha. Na nete je niekoľko videí ako sa to dá opraviť, ak by sa s tým niekto chcel hrať. Celkom by ma zaujímalo, ako si s tým Dzimbo poradil...
a si si vedomý, že reaguješ na 2 roky starú tému na užívateľa čo mal poslednú aktivitu pred rokom ?
CANON EF-S 18-55 IS - Nezaostruje
Vies cenu opravy? Lebo bez tohto ciselneho udaju sa da len tazko da urcit, ci je vyhodne ten objektiv zahodit, alebo dat opravit. Novy stoji 145 EUR.
Niekedy na to staci minuta, jeden telefon. Tu mozes cakat tyzden, kym sa zozbiera par nazorov, ze by to asi mohol byt motorcek, alebo elektronika, elebo snek a ze to sa bude asi busiet dat do opravy. A si znova nazaciatku.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa