Jeziis to je otazka, sak ked vylucis jesenny, zimny a jarny...aky ti ostane? No a ten teda zober. Letne objektivy poznas, ze maju kvetinkovany tubus a vonaju po opalovacom kreme. Poznas to aj podla toho, ze na jesen zoschne a odpadne slnecna clona a v zime je uplne nefunkcny, lebo ma zimny spanok. Na jar je to s nim tazke, zoberie tak kazdu druhu fotku, je mu este zima a robi roztrasene fotky. Ale vies ty co? Napadla ma uplne sialena myslienka. Co keby si si kupil celorocny objektiv ako my ostatny? Byvaju neutralnej farby, bud cierne alebo biele. Mozes s nimi fotit cely rok! A keby si predsa len chcel letny objektiv, skus sa opytat LETA, to je typek tu na fore.
po prvé povec mi kde mam napísané **letný objektiv ** ja potrebujem neaký objektiv s dobrou clonou a vhodný na pekne letné zábery aby boli pekne fotky a neboli silne prepaly ... 70-200 L USM ma slabý clonu neviem či vinikne fotka pri silnom letnom svetle ! Maš asi bujnu fantáziu !!
je bielej farby, čiže sa ti nebude prehrievať (podľa toho poznáš letné objektívy), ale má jednu nevýhodu, má strašne malý zoom, len 1x. a aby som nezabudol, hlavne si k nemu dokúp motofilter, ten je v lete bezpodmienečne nutný.
po prvé povec mi kde mam napísané **letný objektiv ** ja potrebujem neaký objektiv s dobrou clonou a vhodný na pekne letné zábery aby boli pekne fotky a neboli silne prepaly ... 70-200 L USM ma slabý clonu neviem či vinikne fotka pri silnom letnom svetle ! Maš asi bujnu fantáziu !!
si mal hneď povedať, že máš prepaly a potrebuješ to poriešiť. na to ti pomôže toto:
a to si predstav aku slabu clonu ma taky 50mm f/1.2 L USM...no kto s tym moze fotit? niekto tu spominal zaluzie na objektiv...tie by tej clone mozno pomohli
hmm takze 70-200/2.8L ma slabu clonu takze vznikaju prepaly a fotka pri silnom letnom svetle nevynikne. Sice tomu nerozumem ale zapamatam si to
Aký objektív na leto ?
teda aspoň do teraz som v tom bol
Letne objektivy poznas, ze maju kvetinkovany tubus a vonaju po opalovacom kreme. Poznas to aj podla toho, ze na jesen zoschne a odpadne slnecna clona a v zime je uplne nefunkcny, lebo ma zimny spanok. Na jar je to s nim tazke, zoberie tak kazdu druhu fotku, je mu este zima a robi roztrasene fotky.
Ale vies ty co? Napadla ma uplne sialena myslienka. Co keby si si kupil celorocny objektiv ako my ostatny? Byvaju neutralnej farby, bud cierne alebo biele. Mozes s nimi fotit cely rok!
A keby si predsa len chcel letny objektiv, skus sa opytat LETA, to je typek tu na fore.
http://www.canon.sk/For_Home/Product_Finder/Cameras/EF_Lenses/Telephoto/EF_400mm_f2.8L_IS_II_USM/
je bielej farby, čiže sa ti nebude prehrievať (podľa toho poznáš letné objektívy), ale má jednu nevýhodu, má strašne malý zoom, len 1x.
a aby som nezabudol, hlavne si k nemu dokúp motofilter, ten je v lete bezpodmienečne nutný.
http://www.photonet.sk/shop/neutralne-sede-nd-filtre-hoya/neutralny-sedy-nd400-filter-hoya-hmc-77mm/p_211.html
stiahne ti to množstvo svetla o 10 EV, takže prepal nehrozí. načo by si investoval do nového objektívu, keď toto je lacnejšie riešenie.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa