Jeziis to je otazka, sak ked vylucis jesenny, zimny a jarny...aky ti ostane? No a ten teda zober. Letne objektivy poznas, ze maju kvetinkovany tubus a vonaju po opalovacom kreme. Poznas to aj podla toho, ze na jesen zoschne a odpadne slnecna clona a v zime je uplne nefunkcny, lebo ma zimny spanok. Na jar je to s nim tazke, zoberie tak kazdu druhu fotku, je mu este zima a robi roztrasene fotky. Ale vies ty co? Napadla ma uplne sialena myslienka. Co keby si si kupil celorocny objektiv ako my ostatny? Byvaju neutralnej farby, bud cierne alebo biele. Mozes s nimi fotit cely rok! A keby si predsa len chcel letny objektiv, skus sa opytat LETA, to je typek tu na fore.
...tak som sa nad tou otazkou znova zamyslel a nie je to az taka blbost - zhrniem - 1. UV filter s vysokym ochrannym faktorom - na leto, to da rozum, 2. letne pogumovanie fotaka - tak to je tiez v pohode - v lete nech chladi, v zime nech hreje, 3. letnu kvapalinu do handricky na cistenie - no naco by tam bola v lete nemrznuca ? - tiez v pohode, 4. letny battery grip - moze byt lahsi, v lete netreba tolko energie, no a 5. ten objektiv na leto nemusi byt taky svetelny, v lete je svetla ajajaj...
...tak som sa nad tou otazkou znova zamyslel a nie je to az taka blbost - zhrniem - 1. UV filter s vysokym ochrannym faktorom - na leto, to da rozum, 2. letne pogumovanie fotaka - tak to je tiez v pohode - v lete nech chladi, v zime nech hreje, 3. letnu kvapalinu do handricky na cistenie - no naco by tam bola v lete nemrznuca ? - tiez v pohode, 4. letny battery grip - moze byt lahsi, v lete netreba tolko energie, no a 5. ten objektiv na leto nemusi byt taky svetelny, v lete je svetla ajajaj...
oponujem, podľa mňa je v zime svetla viac - od bielej sa predsa odráža a tmavá ho pohlcuje .. Napríklad taká zimná mesačná noc, aj noviny si prečítaš
Tak to necitaj ja sa bavym celkom fajn lebo viem ako som to myslel
Pocuj, a ako si to myslel? NApred som si myslel, ze si perhodil pismenka a miesto telo si napisal leto. Ale potom som ta prestaval chapat a hovorim si, ze kazdy sa toho zhostil tym najlepsim sposobom, ze z toho nastala prca (toto nebol preklep). No az do teraz som sa bavil a teraz ma zmrazilo ...
Tak to necitaj ja sa bavym celkom fajn lebo viem ako som to myslel
no mila tema na pobavenie Je sice pekne ze vies ako si to myslel, ale tvoja otazka mala vypovednu hodnotu ako ked sa pretekar na aute spyta, aku ma mat farbu auta aby vyhral.
V kazdom pripade ak si na tuto otazku nevies odpovedat, novy objektiv nekupuj a radsej si pozri pismenka EV na fotaku a zisti na co sluzia.
Alebo skus najst sklo 10-1000 f/1 ... na tvoje ucely by mohlo stacit
Aktuálna téma, dobre že sa tu o tom píše, pretože budem fotit otvorenie LETNEJ KÚPEĽNEJ SEZÓNY... Mám okrem krémového polarizačného filtra z vysokým UV faktorom zháňať aj dvojdielne plavky na objektiv, ked je to letná a navyše aj kupeľná sezóna???
Aktuálna téma, dobre že sa tu o tom píše, pretože budem fotit otvorenie LETNEJ KÚPEĽNEJ SEZÓNY... Mám okrem krémového polarizačného filtra z vysokým UV faktorom zháňať aj dvojdielne plavky na objektiv, ked je to letná a navyše aj kupeľná sezóna???
No a za predpokladu že sa pustíš do motošportu , tak jednoznačne "motofilter"..... Neviem najsť ten link , (akosi sa mi vytratili všetky oblúbené diskusie z fóra...Admííín prečo ????)... Tak snáď ho dá niekto ...téma Motofilter je skutočné brilantná.....
No a za predpokladu že sa pustíš do motošportu , tak jednoznačne "motofilter"..... Neviem najsť ten link , (akosi sa mi vytratili všetky oblúbené diskusie z fóra...Admííín prečo ????)... Tak snáď ho dá niekto ...téma Motofilter je skutočné brilantná.....
....ano potrebujem, lebo v sprievode pôjdu veteráni na čele so sedem a pol litrovým americkym Packardom z roku 1935. Ale ako potom rychlo "prezujem" na mažoretky rocnik 1994, netuším! Musim si vybrat co oželeiet... slintanie nad fotkou Packarda alebo mažoretiek...
....ano potrebujem, lebo v sprievode pôjdu veteráni na čele so sedem a pol litrovým americkym Packardom z roku 1935. Ale ako potom rychlo "prezujem" na mažoretky rocnik 1994, netuším! Musim si vybrat co oželeiet... slintanie nad fotkou Packarda alebo mažoretiek...
Aký objektív na leto ?
Letne objektivy poznas, ze maju kvetinkovany tubus a vonaju po opalovacom kreme. Poznas to aj podla toho, ze na jesen zoschne a odpadne slnecna clona a v zime je uplne nefunkcny, lebo ma zimny spanok. Na jar je to s nim tazke, zoberie tak kazdu druhu fotku, je mu este zima a robi roztrasene fotky.
Ale vies ty co? Napadla ma uplne sialena myslienka. Co keby si si kupil celorocny objektiv ako my ostatny? Byvaju neutralnej farby, bud cierne alebo biele. Mozes s nimi fotit cely rok!
A keby si predsa len chcel letny objektiv, skus sa opytat LETA, to je typek tu na fore.
prezradím ti tajomstvo fotografov, tá clona 2.8 je iba na oklamanie nepriateľa, kľudne si tam môžeš nastaviť aj F/16 !!!!
Je sice pekne ze vies ako si to myslel, ale tvoja otazka mala vypovednu hodnotu ako ked sa pretekar na aute spyta, aku ma mat farbu auta aby vyhral.
V kazdom pripade ak si na tuto otazku nevies odpovedat, novy objektiv nekupuj a radsej si pozri pismenka EV na fotaku a zisti na co sluzia.
Alebo skus najst sklo 10-1000 f/1 ... na tvoje ucely by mohlo stacit
Neviem najsť ten link , (akosi sa mi vytratili všetky oblúbené diskusie z fóra...Admííín prečo ????)...
Tak snáď ho dá niekto ...téma Motofilter je skutočné brilantná.....
Neviem najsť ten link , (akosi sa mi vytratili všetky oblúbené diskusie z fóra...Admííín prečo ????)...
Tak snáď ho dá niekto ...téma Motofilter je skutočné brilantná.....
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa