Ako so vsetkym na svete plati, ze cim viac skusenosti naberies, tym mensie riziko nakup na ebay pre teba bude predstavovat. Mam hodne skusenosti s ebayom, ale su tu urcite ebay zavislaci, na ktorych nemame. Ale urcite daju za pravdu, ze ked je objektiv dobry, tak sa to oplati. Je dobre vediet niekolko nemeckych slovicok, aby si si vedel vobec predstavit, co predajca ponuka, a ake su podmienky predaja. Podla vsetkeho sa oplati zacat s malymi sumami a s niekym skusenejsim.
Casto sa to oplati a aj veci z druhej ruky. Ak kupujes sklo cez ebay z druhej ruky, tak odporucam najprv si pasivne odsledovat niekolko aukcii na rovnaky objektiv. Spravis si prehlad. Ked sa rozhodnes do niektorej aucie zapojit, tak prihadzuj az ku koncu aukcie, povedzme minutu pred koncom.
Ja som takto na britsom ebay kupil 85mm f1.8D, pol roka stary, dva krat pouzity, ziadne znamky pouzivania, za 290EUR. Ta cena bola sice mierne nad hranicou po aku som chcel ist, ale vzhladom na stav objektivu si myslim ze sa to oplatilo.
A hlavne kupuj z druhej ruky od niekoho kto ma 100% feedback a niekolko predajov. Precitaj si aj hodnotenia ktore mu dali ludia co od neho uz nieco kupovali.
Nemecký Ebay je trochu problém, pretože vela predajcov nechce posielať mimo DE, niektorý sa dajú zlomiť, zvlášť ak je cena pred koncom dražby nízka, ale väčší problém je platba, nakolko oni velmi Paypal nepoužívajú , majú niečo svoje podobné Paypalu ale nemecké.. Pozor na to, lahko by človek mohol dôjsť k negatívnemu hodnoteniu.
Ja som mal už mnoho velmi výhodných obchodov , ale aj som sa "odžubal" vydražil som Sigmu 28/f1,8, ktorú predávajúci neposielal mimo UK, tak že som to poslal na sestru, ktorá mi to neskôr preposlala, po doručení som dal kladné hodnotenie, ale ked mi prišlo sklo domov na SK , tak som zistil že bolo narazené a má ulámané vodítka, opraviť sa to dalo , ale v príncípe šlo o podvod, pretože objektív bol predávaný ako TOP stav, aj ked cena bola výhodná, nebola adekvátna stavu objektívu
chcem kúpiť Canon ef 70-200 USM alebo aj s IS za dobru cenu neporadite ?
Tovar po ktorom je dopyt sa len velmi ťažko dá kúpiť výhodne. Skôr ten objektív kúpiš výhodnejšie od človeka tu na Sk ktorý prechádza trebárs na IS či IS II , na Ebay je to problém , lebo o daný objektív sa bude biť vela záujemcov , čomu bude zodpovedať aj konečná suma, a stále treba brať na vedomie že tovar ktorý je v dražbe nemusí byť v 100% poriadku, je rozdiel kupovať sklo za 100-200€ alebo 1000-1500€ , tam by som skutočne už uprednostnil osobný odber s odskúšaním.
Tovar po ktorom je dopyt sa len velmi ťažko dá kúpiť výhodne. Skôr ten objektív kúpiš výhodnejšie od človeka tu na Sk ktorý prechádza trebárs na IS či IS II , na Ebay je to problém , lebo o daný objektív sa bude biť vela záujemcov , čomu bude zodpovedať aj konečná suma, a stále treba brať na vedomie že tovar ktorý je v dražbe nemusí byť v 100% poriadku, je rozdiel kupovať sklo za 100-200€ alebo 1000-1500€ , tam by som skutočne už uprednostnil osobný odber s odskúšaním.
ja som cez ebay.de/ebay.at nakupil uz viac ako 100 veci a nemal som jedinu zlu skusenost. Kludne si dovolim tvrdit, ze nemecky/rakusky ebay je viac sicher ako ktorykolvek slovensky eshop. trea vsak naozaj citat ponuku, aby si miesto objektivu nekupil iba krabicu od neho, ci hrncek v tvare objektivu. A ak mas moznost, tak posielaj si to do rakuska, usetris obrovske peniaze na postovnom, lebo povedzme si na rovinu, slovenska posta je jedna velka katastrofa. Taktiez sa snaz vyuzivat radsej ponuky vyuzivajuce paypal, lebo obycajny prevod do zahranicia nieco stoji a navysuje ti to cenu. A posledna rada. Najlepsie ponuky su tie, co koncia v nedelu vecer
Budem sa opakovat : cca 150 nakupov. Od prkotin za par eur az po 1000 EUR + ... aj drahe skla. Tri negativne skusenosti, vsetky ale vyriesene v ramci reklamacie ... dva krat to vyriesil PayPal.
Nakupujem primarne z EU (ebay.de a ebay.co.uk). Sem tam z HK. Ked sa inac neda tak aj z USA ... tam ale treba ratat s clom a DPH.
Urcim si max cenu a bid dam 5 sekund pred koncom drazby. Bud sa zadari alebo nie ... vysledna cena ale musi byt (v mojom pripade) minimalne o 25% nizsia ako najlepsi nakup na SK bez DPH. Alebo kupujem veci, ktore u nas jednodcho nezozeniem ....
Technik, ako drazit na ebay je viacero. Niekto sleduje novinky a prihodi povedzme 5 EUR. A takto to necha cely cas. Niekedy vdaka zlemu zalistovaniu zaujemcovia neodhalia potencial, nik neprihodi a Hasselblad je jeho iba preto, ze niekto sa pomylil a napisal Hoselblod, ako sa to vo svedcine vyslovuje. Druha technika je pozerat si konciace aukcie najst si jednu a prihodit 10 EUR. V zapati nevyhnutne prichadza protiponuka. Ide totiz o automaticku aukciu a v nej automat prihadzuje zasadne iba v mene drazitela s najvyssou ponukou. A ponuka sa zvysi iba o predpisanu sumu, co v sumach pri 100 EUR predstavuje tusim 1 EUR. To vas asi ide cert uchytit, ked ani netusite, ze niekto vas vzdy prebije o 1 EUR, hoci pokjne spi, vy sa s nim bijete o 1 EUR o tretej nad ranom celu noc. Tretia technika je nasledovna. Vyberiem si to, o co mam v umysle kupit, najdem si tak 5 az 10 zaujimavych ponuk konciacich o den o dva, skontrolujem si stav, porovnam ceny, skontrolujem, ci a ako sa da poslat vec na Slovensko, skontrolujem sposob platby - zassadne platim iba bank transfer a PayPAl. Potom si premyslim, kolko som ochotny za vec dat a tomu, co konci najskor a tomu co konci najskor prihodim celu sumu. A potom cakam az kym sa aukcia neskonci. Mozno ma prebije ponuka okamzite a o 1 EUR, ale ja viem, ze pokojne mohol ponuknut aj o 1000 EUR viac, ja to ale nevidim. Ak ma prebije niekto takto hned, venujem sa drazbe dalsej v poradi a ponuknem tu sumu opat. Situacia sa moze a nemusi zopakovat, tak cakam az taki ako Mrco neprihodia 5 sekund pred koncom. Niektori potom este svoj bid opakuju s vyssou sumou o 3 sekundy atd. No mna bud niekto prebije, alebo nie. Ak nie, tesim sa, ak ano opakujem s ponukou dalsou v poradi. No a raz, ked sa uz zaujemcovia o ten isty druh tovaru vycerpaju, padne rad na mna. Ak nie, potom zvazim, ci som nahodou nechcel KOH-IN-NOR za 27 EUR, ci nahodou netreba prehodnotit sumu, za ktoru som ochotny ho kupit. Zvlastnou kategoriou su Sofort Kaufen. Casto kupujem aj taketo ponuky, kedze nemusim cakat do skoncenia aukcie a vyhliadky na kto-vie-ako lacny nakup su male, rovno takuto ponuku akceptujem. Naposledy Symmar S 5,6/210 mm. Ma 25 rokov aokrem slabeho skrabanca na hlinikovej objimke skvely stav. Jeho mladsi brat sa mi velmi paci a asi si ho raz kupim (nove je nove), ale nasetrit si musim nejakych 1800 EUR bez DPH a to sa mi za objektiv co i tristvrte kilove sklo zda hodne. To pride az ked narazim na limity toho vydrazeneho a to sa asi nestane. NEkupujem veci len preto, ze su vyhodne, kupujem iba to, co potrebujem. V poslednom pripade mi dokonca ani nevadilo, ci pojde o objektiv s ohniskom 150, 180 ci 210, ci pojde o vyrobcu Goerz, Kodak, Shneider, Nikon, Fujinon ci Rodenstock. Ak sa& clovek nauci zaadavat do vyhladavaca zlozitejsiu podmienku, zrazu sa zaobrazi more ponuk. Vsetky si napred staihnem do vlasteho zoznamu, mavam ich tam aj 50. A potom pride to steklive potesenie s vyberania
ja som cez ebay.de/ebay.at nakupil uz viac ako 100 veci a nemal som jedinu zlu skusenost. Kludne si dovolim tvrdit, ze nemecky/rakusky ebay je viac sicher ako ktorykolvek slovensky eshop. trea vsak naozaj citat ponuku, aby si miesto objektivu nekupil iba krabicu od neho, ci hrncek v tvare objektivu. A ak mas moznost, tak posielaj si to do rakuska, usetris obrovske peniaze na postovnom, lebo povedzme si na rovinu, slovenska posta je jedna velka katastrofa. Taktiez sa snaz vyuzivat radsej ponuky vyuzivajuce paypal, lebo obycajny prevod do zahranicia nieco stoji a navysuje ti to cenu. A posledna rada. Najlepsie ponuky su tie, co koncia v nedelu vecer
Obycajny prevod do zahranicia stoji rovnako ako prevod v ramci Slovenska, cize par centov Samozrejme hovorim o krajinach kde sa plati eurom.
Z mojich 39 nakupov som bol nespokojny iba pri jednom, ale to bola plne moja chyba, ze som si nevsimol v listingu, ze dana vec je nefunkcna... A nie, nebolo to napisane malym pismom, bolo to tam boldom, cervnenym a o par bodov vacsim. Co uz, pre stromy som nevidel les. Ale inak plna spokojnost. Najdrahsie veci co som tam kupil bol Nikon D300 a Nikkor AF-D 80-200/2,8 (mimochodom najostrejsi z tejto rady Nikkorov).
Obycajny prevod do zahranicia stoji rovnako ako prevod v ramci Slovenska, cize par centov Samozrejme hovorim o krajinach kde sa plati eurom.
Já ti nevím Arnošte, možno tomu nerozumím, ale tatrabanka to má za dosť veľa centov:
d) cezhraničný prevod** ° spracovanie prijatej platby 0,13 EUR • Štandardný poplatok ° cez Internet banking: do 2 000 EUR =10 EUR od 2 000,01 EUR do 20 000 EUR= 25 EUR nad 20 000,01 EUR= 35 EUR ° v pobočke: do 2 000 EUR =25 EUR od 2 000,01 EUR do 20 000 EUR= 35 EUR nad 20 000,01 EUR =45 EUR
** Cezhraničný prevod - predstavuje prevod finančných prostriedkov v rámci krajín EHP v mene členského štátu EHP, prevod finančných prostriedkov v rámci krajín EHP v inej mene ako v mene členského štátu EHP (t. j. sem patrí aj prevod v cudzej mene v rámci SR) a prevod finančných prostriedkov mimo krajín EHP v akejkoľvek mene.
Já ti nevím Arnošte, možno tomu nerozumím, ale tatrabanka to má za dosť veľa centov:
d) cezhraničný prevod** ° spracovanie prijatej platby 0,13 EUR • Štandardný poplatok ° cez Internet banking: do 2 000 EUR =10 EUR od 2 000,01 EUR do 20 000 EUR= 25 EUR nad 20 000,01 EUR= 35 EUR ° v pobočke: do 2 000 EUR =25 EUR od 2 000,01 EUR do 20 000 EUR= 35 EUR nad 20 000,01 EUR =45 EUR
** Cezhraničný prevod - predstavuje prevod finančných prostriedkov v rámci krajín EHP v mene členského štátu EHP, prevod finančných prostriedkov v rámci krajín EHP v inej mene ako v mene členského štátu EHP (t. j. sem patrí aj prevod v cudzej mene v rámci SR) a prevod finančných prostriedkov mimo krajín EHP v akejkoľvek mene.
Tak na nich posli niekoho z uradu pre bankovy dozor
Prijatím eura podliehajú prevody peňazí do zahraničia regulácii. Za prevod do Nemecka či Talianska zaplatí klient rovnako ako za domáci prevod. Lacné prevodné príkazy do zahraničia sa podľa informácií bánk týkajú iba regulovaného prevodu do krajín SEPA, ktorý musí spĺňať nasledujúce podmienky:
mena prevodu euro suma prevodu do 50.000 - euro vrátane prevod smeruje do niektorej z krajín EÚ a EHP je uvedené číslo účtu príjemcu v tvare IBAN je uvedený swiftový kód (BIC) banky príjemcu platobná inštrukcia, týkajúca sa poplatkov zahraničných bánk je "SHA".
A to s kym bankujes? Ja s Tatarbankou. Nezda sa mi ze by to bolo tolko. Ide asi aj o to, ci to robis cez Internetbanking, ci na pobocke. A PayPal je rozhodne lacnejsi...
A to s kym bankujes? Ja s Tatarbankou. Nezda sa mi ze by to bolo tolko. Ide asi aj o to, ci to robis cez Internetbanking, ci na pobocke. A PayPal je rozhodne lacnejsi...
to je vynatok z ich cennika sluzieb... http://www.tatrabanka.sk/cms/page/sk/about/O-Tatra-banke/sadzobnik.html
Nakup objektívu cez: ebay.de
Mam hodne skusenosti s ebayom, ale su tu urcite ebay zavislaci, na ktorych nemame. Ale urcite daju za pravdu, ze ked je objektiv dobry, tak sa to oplati.
Je dobre vediet niekolko nemeckych slovicok, aby si si vedel vobec predstavit, co predajca ponuka, a ake su podmienky predaja. Podla vsetkeho sa oplati zacat s malymi sumami a s niekym skusenejsim.
Ja som takto na britsom ebay kupil 85mm f1.8D, pol roka stary, dva krat pouzity, ziadne znamky pouzivania, za 290EUR. Ta cena bola sice mierne nad hranicou po aku som chcel ist, ale vzhladom na stav objektivu si myslim ze sa to oplatilo.
Ja som mal už mnoho velmi výhodných obchodov , ale aj som sa "odžubal" vydražil som Sigmu 28/f1,8, ktorú predávajúci neposielal mimo UK, tak že som to poslal na sestru, ktorá mi to neskôr preposlala, po doručení som dal kladné hodnotenie, ale ked mi prišlo sklo domov na SK , tak som zistil že bolo narazené a má ulámané vodítka, opraviť sa to dalo , ale v príncípe šlo o podvod, pretože objektív bol predávaný ako TOP stav, aj ked cena bola výhodná, nebola adekvátna stavu objektívu
Taktiez sa snaz vyuzivat radsej ponuky vyuzivajuce paypal, lebo obycajny prevod do zahranicia nieco stoji a navysuje ti to cenu.
A posledna rada. Najlepsie ponuky su tie, co koncia v nedelu vecer
Nakupujem primarne z EU (ebay.de a ebay.co.uk). Sem tam z HK. Ked sa inac neda tak aj z USA ... tam ale treba ratat s clom a DPH.
Urcim si max cenu a bid dam 5 sekund pred koncom drazby. Bud sa zadari alebo nie ... vysledna cena ale musi byt (v mojom pripade) minimalne o 25% nizsia ako najlepsi nakup na SK bez DPH. Alebo kupujem veci, ktore u nas jednodcho nezozeniem ....
Druha technika je pozerat si konciace aukcie najst si jednu a prihodit 10 EUR. V zapati nevyhnutne prichadza protiponuka. Ide totiz o automaticku aukciu a v nej automat prihadzuje zasadne iba v mene drazitela s najvyssou ponukou. A ponuka sa zvysi iba o predpisanu sumu, co v sumach pri 100 EUR predstavuje tusim 1 EUR. To vas asi ide cert uchytit, ked ani netusite, ze niekto vas vzdy prebije o 1 EUR, hoci pokjne spi, vy sa s nim bijete o 1 EUR o tretej nad ranom celu noc.
Tretia technika je nasledovna. Vyberiem si to, o co mam v umysle kupit, najdem si tak 5 az 10 zaujimavych ponuk konciacich o den o dva, skontrolujem si stav, porovnam ceny, skontrolujem, ci a ako sa da poslat vec na Slovensko, skontrolujem sposob platby - zassadne platim iba bank transfer a PayPAl. Potom si premyslim, kolko som ochotny za vec dat a tomu, co konci najskor a tomu co konci najskor prihodim celu sumu. A potom cakam az kym sa aukcia neskonci. Mozno ma prebije ponuka okamzite a o 1 EUR, ale ja viem, ze pokojne mohol ponuknut aj o 1000 EUR viac, ja to ale nevidim. Ak ma prebije niekto takto hned, venujem sa drazbe dalsej v poradi a ponuknem tu sumu opat. Situacia sa moze a nemusi zopakovat, tak cakam az taki ako Mrco neprihodia 5 sekund pred koncom. Niektori potom este svoj bid opakuju s vyssou sumou o 3 sekundy atd. No mna bud niekto prebije, alebo nie. Ak nie, tesim sa, ak ano opakujem s ponukou dalsou v poradi. No a raz, ked sa uz zaujemcovia o ten isty druh tovaru vycerpaju, padne rad na mna. Ak nie, potom zvazim, ci som nahodou nechcel KOH-IN-NOR za 27 EUR, ci nahodou netreba prehodnotit sumu, za ktoru som ochotny ho kupit.
Zvlastnou kategoriou su Sofort Kaufen. Casto kupujem aj taketo ponuky, kedze nemusim cakat do skoncenia aukcie a vyhliadky na kto-vie-ako lacny nakup su male, rovno takuto ponuku akceptujem. Naposledy Symmar S 5,6/210 mm. Ma 25 rokov aokrem slabeho skrabanca na hlinikovej objimke skvely stav. Jeho mladsi brat sa mi velmi paci a asi si ho raz kupim (nove je nove), ale nasetrit si musim nejakych 1800 EUR bez DPH a to sa mi za objektiv co i tristvrte kilove sklo zda hodne. To pride az ked narazim na limity toho vydrazeneho a to sa asi nestane.
NEkupujem veci len preto, ze su vyhodne, kupujem iba to, co potrebujem. V poslednom pripade mi dokonca ani nevadilo, ci pojde o objektiv s ohniskom 150, 180 ci 210, ci pojde o vyrobcu Goerz, Kodak, Shneider, Nikon, Fujinon ci Rodenstock. Ak sa& clovek nauci zaadavat do vyhladavaca zlozitejsiu podmienku, zrazu sa zaobrazi more ponuk. Vsetky si napred staihnem do vlasteho zoznamu, mavam ich tam aj 50. A potom pride to steklive potesenie s vyberania
Taktiez sa snaz vyuzivat radsej ponuky vyuzivajuce paypal, lebo obycajny prevod do zahranicia nieco stoji a navysuje ti to cenu.
A posledna rada. Najlepsie ponuky su tie, co koncia v nedelu vecer
d) cezhraničný prevod**
° spracovanie prijatej platby 0,13 EUR
• Štandardný poplatok
° cez Internet banking:
do 2 000 EUR =10 EUR
od 2 000,01 EUR do 20 000 EUR= 25 EUR
nad 20 000,01 EUR= 35 EUR
° v pobočke:
do 2 000 EUR =25 EUR
od 2 000,01 EUR do 20 000 EUR= 35 EUR
nad 20 000,01 EUR =45 EUR
** Cezhraničný prevod - predstavuje prevod finančných prostriedkov
v rámci krajín EHP v mene členského štátu EHP, prevod finančných
prostriedkov v rámci krajín EHP v inej mene ako v mene členského
štátu EHP (t. j. sem patrí aj prevod v cudzej mene v rámci SR)
a prevod finančných prostriedkov mimo krajín EHP v akejkoľvek mene.
d) cezhraničný prevod**
• Štandardný poplatok
° cez Internet banking:
do 2 000 EUR =10 EUR
° v pobočke:
do 2 000 EUR =25 EUR
Prijatím eura podliehajú prevody peňazí do zahraničia regulácii. Za prevod do Nemecka či Talianska zaplatí klient rovnako ako za domáci prevod. Lacné prevodné príkazy do zahraničia sa podľa informácií bánk týkajú iba regulovaného prevodu do krajín SEPA, ktorý musí spĺňať nasledujúce podmienky:
mena prevodu euro
suma prevodu do 50.000 - euro vrátane
prevod smeruje do niektorej z krajín EÚ a EHP
je uvedené číslo účtu príjemcu v tvare IBAN
je uvedený swiftový kód (BIC) banky príjemcu
platobná inštrukcia, týkajúca sa poplatkov zahraničných bánk je "SHA".
d) cezhraničný prevod**
• Štandardný poplatok
° cez Internet banking:
do 2 000 EUR =10 EUR
° v pobočke:
do 2 000 EUR =25 EUR
http://www.tatrabanka.sk/cms/page/sk/about/O-Tatra-banke/sadzobnik.html
Ale mozno tej formulacii fakt iba nerozumieme
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie