k Nikonu ber Nikkor začína na 10mm, tie 2mm prídu vhod na tom širokom konci (si myslím) a svetelnosť tiež a popátraj po sample fotkách, veď vieš čo je to Google, nie?
Tokina je kvalitou porovnatelna skor z drahsim Nikonom 12-24/4. Nikon 10-24 je oproti nemu cenovo dostupnejsi, vdaka AF-S motorceku je pouzitelny na vsetkych DX Nikonoch. Ma ale vacsie sfericke skreslenie a preto nie je az tak vhodny na architekturu, ako 12-24 od NIkonu aj Tokiny, pripadne aj Tokiny 11-16.
Vdaka, pozeral som trochu tie sample fotky a 10-24 od nikonu ma naozaj velke skreslenie v rohoch.12-24 uz ani nie, ale ta cena? .tokinu som este nestihol pozriet.
12-24/4 Nikon, najlepsi kandidat, AF-S motor, male skreslenie, da a od ruky kupit celkom dobre , ale je drahsi ako tieto dva.
Pouzivam k D300, spokojnost, predtym som mal aj tokinu 12-24/4 ale predchadzajucu verziu, tiez pekny vysledok ale ten nikon 12-24/4 je niekde inde... Novu verziu Tokiny 12-24/4 nemam vyskusanu.
Širokouhlý objektív pre Nikon d3100
začína na 10mm, tie 2mm prídu vhod na tom širokom konci (si myslím)
a svetelnosť tiež
a popátraj po sample fotkách, veď vieš čo je to Google, nie?
Pouzivam k D300, spokojnost, predtym som mal aj tokinu 12-24/4 ale predchadzajucu verziu, tiez pekny vysledok ale ten nikon 12-24/4 je niekde inde... Novu verziu Tokiny 12-24/4 nemam vyskusanu.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa