Fórum » Objektívy a filtre

Clonove cislo - clonovy rad

andrej11
andrej11 2011-08-25 15:34:23+02
Zdravim,
rad by som sa spytal skusenejsich, preco sa pri nastaveni clony pouzivaju vzdy skoky o jednu celu, resp pol clony (1; 1,4; 1,8; 2; 2,8; 3,5; 4; 5,6; 8; 11; 16; 22) Preco nie je mozne nastavit clonu plynulo, napr 2,15? Dakujem za odpovede.

atariak
2011-08-30 12:07:30+02
príspevok od: keko
Toto uz s temou nesuvisi, ale kde sa bere v ludoch tolko sprostoty, aby takto reagovali? Vsak som sa s tym lacoslavom iba prekaral, naco do toho vstupujes este aj ty?
no vidis, a teraz si iba potvrdil, ze mam pravdu, a este aj klames v tom, ze si sa iba prekaral a naco vstupujem ? mozno preto, ze sa mi vidi, ze si hrozne nafukany. je na tom nieco zle?

Marcel Rebro
2011-08-30 12:13:53+02
Hudry, hudry,
ja som múdy!

Nie si múdy, to sú fámy,
ty si iba nafúkaný!

keko
2011-08-30 12:31:22+02
príspevok od: atariak
no vidis, a teraz si iba potvrdil, ze mam pravdu, a este aj klames v tom, ze si sa iba prekaral a naco vstupujem ? mozno preto, ze sa mi vidi, ze si hrozne nafukany. je na tom nieco zle?
Klamanie je moja profesia. A kazdy vecer sa nafukujem, lebo nedaleko mame cerpaciu stanicu Esso a fukanie je tam zadarmo!
Pocuj, anonym, kazdy ma pravo vyjadrit svoj nazor, ale kazdy ma pravo dostat za noho po cumaku. Kde byvas? Vyzyvam ta na ferovku.

atariak
2011-08-30 16:47:11+02
Klamanie je moja profesia. A kazdy vecer sa nafukujem, lebo nedaleko mame cerpaciu stanicu Esso a fukanie je tam zadarmo!
Pocuj, anonym, kazdy ma pravo vyjadrit svoj nazor, ale kazdy ma pravo dostat za noho po cumaku. Kde byvas? Vyzyvam ta na ferovku.
jaj tak, toto su tie tvoje prekaracky... zjavne mas ten prah - sebavedomie/nafukanost - posunuty blbym smerom. najprv sa tvaris, ze to akoze zo srandy, a v dalsej vete uz skaces do bitky. a ze si sa unuval kontrolovat moj profil, to hovori samo za seba... nebudu posledne 2 pismena z tvojho nicku prvou slabikou onoho povestneho pejorativa ?

keko
2011-08-30 16:50:24+02
jaj tak, toto su tie tvoje prekaracky... zjavne mas ten prah - sebavedomie/nafukanost - posunuty blbym smerom. najprv sa tvaris, ze to akoze zo srandy, a v dalsej vete uz skaces do bitky. a ze si sa unuval kontrolovat moj profil, to hovori samo za seba... nebudu posledne 2 pismena z tvojho nicku prvou slabikou onoho povestneho pejorativa ?
Uz som myslel, ze si stiahol gate. Takze kde a kedy? Volis zbrane.

atariak
2011-08-30 16:52:27+02
dobre, volim svetlo

atariak
2011-08-30 16:53:57+02
ty, ale... co znamena, ze "som stiahol gate"? nejak... hm, nie, na chlapcov nie som, smolka

keko
2011-08-30 17:00:43+02
ty, ale... co znamena, ze "som stiahol gate"? nejak... hm, nie, na chlapcov nie som, smolka
To ze si sa od strachu potentockoval. Takze ake zbrane ...?

atariak
2011-08-30 17:03:35+02
To ze si sa od strachu potentockoval. Takze ake zbrane ...?
hovori sa potentockoval, nie potentockoval uz som ti odpisal - zbranami nech je svetlo. vyuzivaj svoje sirokospektralne znalosti na robenie lepsich fotiek, miesto sebaukajania sa na forach - ved casu mas zjavne dost

keko
2011-08-30 17:05:01+02
hovori sa potentockoval, nie potentockoval uz som ti odpisal - zbranami nech je svetlo. vyuzivaj svoje sirokospektralne znalosti na robenie lepsich fotiek, miesto sebaukajania sa na forach - ved casu mas zjavne dost
Casu mam aj jaj jaj ..

atariak
2011-08-30 17:05:03+02
no vidis, az som sa pomylil

atariak
2011-08-30 17:05:52+02
Casu mam aj jaj jaj ..
no tak, sup sup vonku a brusit zavierku, nie paste

keko
2011-08-30 18:06:15+02
no tak, sup sup vonku a brusit zavierku, nie paste
Paste? Fuj. Myslel som zrkadlovkami po gebuliach.

andrej11
2011-08-31 08:14:00+02
keko + atariak:
naco je dobre tuto temu zasierat vasimi kecami, ktorymi si iba honite ego?

keko
2011-08-31 11:52:17+02
príspevok od: andrej11
keko + atariak:
naco je dobre tuto temu zasierat vasimi kecami, ktorymi si iba honite ego?
Prepac, precital si si vseyky prispevky k tejto teme?Lebo odpoved na tvoju otazku znie:
Kym jeden k teme nieco napise, druhy ho oznacuje za nafukanca. Mozno si obaja honime ego, ale ja som pritom pravdepodobne uzitocnejsi.

Michal Matloň
redakcia ephoto.sk
- moderator
2011-08-31 12:00:45+02
Dnes som si tak prišiel, že pozriem čo je nové na fóre. Vidím, že všetko v najlepšom poriadku

http://tinyurl.com/252bggx

Palso
2011-08-31 14:08:03+02
Nerozumiem Keko je tu jednoznacne niekde inde ako ostatni co sa tyka optiky a technologickych znalosti, preco sa donho pustate za to, ze zodpovedal otazku obsirnejsie? Tie "definicie", ktore tu padali boli vsetky odvodeneho charakteru - ci uz o pomere ohniska a clony, alebo posunoch EV. Aj tie su odvedene fyzikalne povodne z vlastnosti svetla a clony.

To, co napisal Keko je prvotna fyzikalna definicia vlastnosti svetla (ubuda polovicne so stvorcom vzdialenosti) a z toho vychadza vsetko ostatne, co ste tu pisali.

S Kekom som uz raz debatu viedol a vazne som necakal, ze by niekto dokazal rozsirit informacie o optike, ktore som sa dozvedel od pana profesora Komorneho - ale Keko to zvladol

andrej11
2011-08-31 14:14:14+02
príspevok od: Palso
Nerozumiem Keko je tu jednoznacne niekde inde ako ostatni co sa tyka optiky a technologickych znalosti, preco sa donho pustate za to, ze zodpovedal otazku obsirnejsie? Tie "definicie", ktore tu padali boli vsetky odvodeneho charakteru - ci uz o pomere ohniska a clony, alebo posunoch EV. Aj tie su odvedene fyzikalne povodne z vlastnosti svetla a clony.

To, co napisal Keko je prvotna fyzikalna definicia vlastnosti svetla (ubuda polovicne so stvorcom vzdialenosti) a z toho vychadza vsetko ostatne, co ste tu pisali.

S Kekom som uz raz debatu viedol a vazne som necakal, ze by niekto dokazal rozsirit informacie o optike, ktore som sa dozvedel od pana profesora Komorneho - ale Keko to zvladol
Palso: Tych poslednych 15 postov medzi kekom a atariakom ti ako rozsirili obzory?

Palso
2011-08-31 14:20:47+02
Nechce sa mi to dalej riesit, je to strata casu. Proste mam pocit, ze Keko len atariakovi odpovedal na jeho mylne predpoklady a hlavne do tejto diskusie priniesol najrelevantejsiu a technicky najlepsiu odpoved. Ak to niekto vidi inak tak no problem

Strana 4 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()