Ahojte mal by som prosbu a potrebujem radu. Mame Canon 50D a mame k nemu 2 objektivy. Prvy je 50/1,8 s tym sme spokojny. Ako druhy mame 17-85 IS UMS ale to veru neni bohvieco.
Rozmyslali sme nad kupov Tamron 17-50 bez VC (aj kvoli tomu ze ma lepsiu opticku kvalitu) a ma velkost filtra 67mm a tie filtre mame aj na 17-85 cize by nebolo treba kupovat novy UV ani Polarizak.
a rozmyslame aj nad kupov Canon 70-200 2,8 L UMS. len bojim sa toho ci mi nebude chybat to ohnisko od 50 do 112. Mame tam sice aj tu 50 co je ako 80 ale aj tak. Pripadne viete mi nieco odporucit? Limit mame cca 1500€ z DPH.
no ta 17-55 vyzera super ale ta cena je ovela vyssia ale neviem ci by sa to oplatilo kupit... predca len keby som presiel na ff tak ten tamron sa preda lahsie ked je lacnejsia... predca len 750€ efs objektiv nekupi hocikto.
a na 70-200 2,8 ma ale ovela krajsi bokeh a ide mi aj o to rozostrenie.
no ta 17-55 vyzera super ale ta cena je ovela vyssia ale neviem ci by sa to oplatilo kupit... predca len keby som presiel na ff tak ten tamron sa preda lahsie ked je lacnejsia... predca len 750€ efs objektiv nekupi hocikto.
Porovnávať objektív 17-55 s 70-200 je nezmysel. Oba objektívy sú určené na rozdielne veci. Tieto objektívy sa dopĺňajú a nie konkurujú. Jediný človek ktorý vie aké ohniská potrebuješ si len a iba Ty... A podľa toho si vyberieš rozsah. Až budeš mať jasno v tomto, môžeš ísť ďalej a rozhodovať sa o svetelnosti, výrobcovi a o milimetrových rozdieloch v jednotlivých modeloch. Alebo, ako druhá možnosť, sú tu pevné objektívy. Ale to je zasa len a iba na Tebe. V tomto Ti tu naozaj nik neporadí....
ja som ten 17-55 porovnaval z tamronom 17-50, a porovnaval voci nemu.
a tu 70-200 2,8 voci 4f
atie pevne je mi jasne ze su kvalitnejsie hlavne po optickej stranke ale tam by ich bolo treba asi dostaby som ako tak pokryl tento rozsah. a ucite by to bolo aj nakladnejsie cenovo. hladam tak komprosim. casom asi dokupim tu 85 na zaciatok.. a este som pozeral 100 macro.
pozri....tamron 17-50 mam doma...druhy krat by som ho nechcel ani zdarma....opticky ne je to az taky zazrak....treba priclonit kusok a rychlost ostrenia je zalostna....setak 18-55 je rychlejsi...a naviac v sere ti skoro ani nezaostri....a tak ci onak budes potrebovat obe tie skla....teda rozsah od 17-200...mat ted 1500 na skla....idem urcite d17-55 a nejakej 70-200...a ked ti ide o bokeh...casom dokupis nieco svetelnejsie a dlhsie
Nic nekupuj a fot s 50-kou, najlepsia skola. Ak nafotis 100 dobrych foto, co za nieco stoja, sam zistis co Ti chyba. A mozno zistis, ze Ti vobec nic nechyba a mozes priatelku pozvat na veceru Vlacit plny batoh haraburdia pre dobry pocit, ze mam vsetko pokryte, je podla mna hlupost. Fot, prides na to sam
podla mna nebudem mat pokryty rozsah 50-112. Sak ten tamron je na APC cize ten sa neprepocitava. a ten canon je EF cize rozsah x 1,6. alebo sa mylim? No hej len s tym 17-85 sme neni moc spokojny tak sme ho chceli predat a aspon nieco by sa vratilo. a rozsah.... aj siroke aj vyssie. predtym sme mali 70-300 a aj take sme vyuzili takze tazko povedat. sme rozmyslali aj nad 24-105 f4 ale tam je cena o dost vyssia
Cyril to napisal dobre......naco so sebou nosit kopec zbytocnych kilogramov? Pevna 50ka je super aj ked si nenapisal co vlastne fotis.......ja osobne som mal naskor zoomovy objektiv 18-105 /aj ked Nikon pisem to len ako prirovnanie/.......kupil som pevnu 50ku a zistil ze viac ako Zoom je kvalita photos......po case som zistil ze v miestnostiach je 50ka dlha....cize aj ona isla na smetisko dejin....teraz pouzivam 35mm...a priznam sa ze uz pol roka som nemenil objektiv na fotaku.....moj naozor je ten mi bude chybat ohnisko je blbost......staci urobit par krokov pred a zoomovanie mas zdarma.....samozrejme ak nefotis automobilove preteky, tam je to dost nebezpecne robit kroky vpred.....
a priatelka foti portrety, nejake akcie, a chcela by sa venovat casom aj svatbe.
ja krajina a velmi ma laka sport, par krat som fotil RC auta a tam potrebujem hlavne rychly af a ten zoom sa tiez hodi. a taktiez ma zaujimaju hdr foto prirody . cize asi takto.
a potom take klasicke ked sme niekde na dovolenka, vylet.
Nic nekupuj a fot s 50-kou, najlepsia skola. Ak nafotis 100 dobrych foto, co za nieco stoja, sam zistis co Ti chyba. A mozno zistis, ze Ti vobec nic nechyba a mozes priatelku pozvat na veceru Vlacit plny batoh haraburdia pre dobry pocit, ze mam vsetko pokryte, je podla mna hlupost. Fot, prides na to sam
on ale predsa nema 50tku v zmysle uhlu zaberu kvoli ktoremu sa 50tka zvycajne odporuca. keby mal 28-35mm tak suhlasim. 50tka mu na crope trosku zoberie z univerzanosti.
udava sa ohnisko ekvivalentne pre FF....preto sa kezde sklo musi pre aps-c prepocitat a pre FF nie !!! objektiv bude 17-40 bude 17-40 na FF na aps-c to bude 17-40 * 1,6....rozdiel je len v tom ze ef-s skla nenasadis na FF fotak...
Canon 50D vyber objektivu pomoc
Mame Canon 50D a mame k nemu 2 objektivy. Prvy je 50/1,8 s tym sme spokojny.
Ako druhy mame 17-85 IS UMS ale to veru neni bohvieco.
Rozmyslali sme nad kupov Tamron 17-50 bez VC (aj kvoli tomu ze ma lepsiu opticku kvalitu) a ma velkost filtra 67mm a tie filtre mame aj na 17-85 cize by nebolo treba kupovat novy UV ani Polarizak.
a rozmyslame aj nad kupov Canon 70-200 2,8 L UMS. len bojim sa toho ci mi nebude chybat to ohnisko od 50 do 112. Mame tam sice aj tu 50 co je ako 80 ale aj tak. Pripadne viete mi nieco odporucit? Limit mame cca 1500€ z DPH.
Dakujem
Mať ja voľné prachy...
Jediný človek ktorý vie aké ohniská potrebuješ si len a iba Ty... A podľa toho si vyberieš rozsah. Až budeš mať jasno v tomto, môžeš ísť ďalej a rozhodovať sa o svetelnosti, výrobcovi a o milimetrových rozdieloch v jednotlivých modeloch.
Alebo, ako druhá možnosť, sú tu pevné objektívy. Ale to je zasa len a iba na Tebe. V tomto Ti tu naozaj nik neporadí....
a tu 70-200 2,8 voci 4f
atie pevne je mi jasne ze su kvalitnejsie hlavne po optickej stranke ale tam by ich bolo treba asi dostaby som ako tak pokryl tento rozsah. a ucite by to bolo aj nakladnejsie cenovo. hladam tak komprosim. casom asi dokupim tu 85 na zaciatok.. a este som pozeral 100 macro.
Vlacit plny batoh haraburdia pre dobry pocit, ze mam vsetko pokryte, je podla mna hlupost.
Fot, prides na to sam
ja krajina a velmi ma laka sport, par krat som fotil RC auta a tam potrebujem hlavne rychly af a ten zoom sa tiez hodi. a taktiez ma zaujimaju hdr foto prirody . cize asi takto.
a potom take klasicke ked sme niekde na dovolenka, vylet.
Vlacit plny batoh haraburdia pre dobry pocit, ze mam vsetko pokryte, je podla mna hlupost.
Fot, prides na to sam
keby mal 28-35mm tak suhlasim. 50tka mu na crope trosku zoberie z univerzanosti.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa