Zdravím. Chcel by som si kúpiť svoj prvý ex. blesk. Nechcem nič ako yongnuo ani nič podobné. Budem to kupovať cez bazar. A dostal som sa k týmto dvom. Sigma EF 610 DG ST za 120€ a SB-600vku za 150€. Chcem sa spýtaťm do ktorého by ste šli vy. Mám d5100 a používať to budem najmä na 35mm 1.8. A nehovorte mi, nech šetrím na sb700 pretože aj keď brigádujem, chcem kúpiť ešte aj niečo širokouhlé. Takže subjektívne rady. Ďakujem
Niekedy mam pocit, ze to Yongyuno alebo Nissin je lepsie ako ta Sigma. Po x.ty krat tu vo fore zaznie, ze original je original a u bleskov to plati duplovane.
Absolvovala so mnou desiatky foteni, fratane svadieba firemnych eventov.
A spokojnosť ? Predpokladám, že veľká. Fotili ste v podstate an auto alebo ste prestavovali počas fotenia. FAkt neviem ako to funguje. V živote som s ex. bleskom nefotil.
A spokojnosť ? Predpokladám, že veľká. Fotili ste v podstate an auto alebo ste prestavovali počas fotenia. FAkt neviem ako to funguje. V živote som s ex. bleskom nefotil.
Fotak v M, blesk v TTL. Problem nie je v davkovani blesku, alev zachyteni stavajuceho svetla. To je rozdiel medzi "zabijanim svetelnej atmosfery", alebo jej vyuziti.
No o rok budem aj tak vlastníkom 7000ky, ak všetko dobre pôjde. Toto leto patrí príslušenstvu. Budúce telu I keď túto 5100 mám asi mesiac. Predtým som mal d80ku. Teoreticky viem predať telo d5100 a kúpiť niečo lepšie. Ale s kvalitou fotiek som nadmieru spokojný. Minimáln šum aj pri 1000 iso. Čo je po d80 dosť pokrok. Vadí mi len ergonomia, stavový display a práca s bleskom. Ináč som spokojný
Sigma EF 610 DG ST / Nikon SB-600
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa