Ahojte všetci, prosím o radu. Mám canon 600D a chcel som ho použiť s externým bleskom Metz 50 AF-1, ale po nasadení a zapnutí si samovolne blýskal hned len čo sa nabil a tak to išlo stále dokola. Mám aj blesk speedlite 430 EX a po nasadení tohto mi zase v menu foťáku písalo, že nie je kompatibilný. Sám od seba neblýskal a pri fotení sa choval bez problémov. Oba blesky som doteraz používal na 300D a 350D. Je možné, že by canon dal do 600D iný systém pre externé blesky, alebo je problém vo foťáku? Ďakujem za odborné komentáre.
neviem ti poradit ale aj ja som mal taku skusenost z Nikonom d60 na nom blesk siel v pohode a ten isty blesk na canone 600D nesiel a pritom to nebol blesk len pre nikon...tak neviem.
Môj C600D a synova Metz 50 AF-1 spolu fungujú bez problémov. Aj s pôvodným firmwarom blesku, aj po update. Skús servis.
A servis mám skúsiť na foťák alebo na blesk? Mne sa zdá že je problém vo foťáku a kedže je teraz kúpený, asi by bola najvhodnejšia reklamácia keď zvláštne funguje aj canoňáckym bleskom.
A servis mám skúsiť na foťák alebo na blesk? Mne sa zdá že je problém vo foťáku a kedže je teraz kúpený, asi by bola najvhodnejšia reklamácia keď zvláštne funguje aj canoňáckym bleskom.
Asi na foťák. Teoreticky môžu byť vadné aj oba blesky, ale je to omnoho menej pravdepodobnejšie. Ak tam môžeš prísť osobne, prines aj oba blesky. Je to typ závady, ktorý sa ľahko demonštruje. Horšie bude, ak ťa začnú presviedčať, že si si odpálil spínanie systémového blesku vo foťáku napríklad pripojením starého modelu blesku s vyšším napätím. Ale nepredbiehajme.
Kompatibilita Canon 600D a externý blesk
Aj s pôvodným firmwarom blesku, aj po update. Skús servis.
Aj s pôvodným firmwarom blesku, aj po update. Skús servis.
Teoreticky môžu byť vadné aj oba blesky, ale je to omnoho menej pravdepodobnejšie.
Ak tam môžeš prísť osobne, prines aj oba blesky.
Je to typ závady, ktorý sa ľahko demonštruje.
Horšie bude, ak ťa začnú presviedčať, že si si odpálil spínanie systémového blesku vo foťáku napríklad pripojením starého modelu blesku s vyšším napätím. Ale nepredbiehajme.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa