Ahojte, vyberám systémový blesk a chcem sa spýtať, či má okrem SB 700 zmysel rozmýšľať aj o iných výrobcoch - Metz, Yongnuo. Nie som si totiž istý, či ho budem v budúcnosti využívať aj ako Mastra, momentálne mi asi stačí Slave, prípadne si dokúpim rádiové odpalovanie. Hľadám niečo v triede SB 700. Nejaké tipy ?
Mam SB700 a maximalna spokojnost. Yonguno a podobne veci by som nekupoval , cital som viacero reakcii stylu ze po mesiaci prestal blyskat atp. Btw, je to aj tu kdesi na ephoto, recenzia redakcie kde bol akysi cinak hodnoteny relativne dobre a o mesiac pridany dodatok ze blesk uz neblyska O Metz moc neviem, ale tam som pocul aj slova chvaly. Byt tebou osobne, kvoli spolahlivosti idem do sb700.
Ak ti vyhovuje SB-700, tak za tie peniaze nič lepšie asi nekúpiš. Môžeš asi dostať trochu väčšie GN pri Metz bleskoch. Ja som si požičiaval SB-700. Teraz mám 900ku. 700ka mala jednoduchšie ovládanie. Chýbal jej režim obyčajného TTL. Pri Matrix meraní má len TTL-BL. Vysvetlenie rozdielu tu http://nikonclspracticalguide.blogspot.sk/ . V skratke, mal som pocit, že BL chcelo vždy ako keby dosvietiť aj tmavé pozadie snímky. No nemám k dispozícii priame porovnanie.
Mam Yonguno, na zaciatky a pociatocne skusanie staci. Dokupil som SB-700 koli HHS a CLS. Mam tiez D90tku a maximalna spokojnost, takze tiez odporucam SB-700ku.
Odporucanie podla poradia: SB-700, SB-800, SB-910, SB-600, SB-900 ... ta 900-tovka je dobra pokial jej davas vydychnut, ale po vydani 910tky nema absolutne zmysel ju kupovat. Jedine zeby niekto lacno predaval.
Ahojte, vyberám systémový blesk a chcem sa spýtať, či má okrem SB 700 zmysel rozmýšľať aj o iných výrobcoch - Metz, Yongnuo. Nie som si totiž istý, či ho budem v budúcnosti využívať aj ako Mastra, momentálne mi asi stačí Slave, prípadne si dokúpim rádiové odpalovanie. Hľadám niečo v triede SB 700. Nejaké tipy ?
Ďakujem za odpovede
kedze kupujes prvý blesk tak jednoznačne originál takže nikon sb-700 minimálne , ak budeš kupovat druhý a tretá blesk tak tie už nemusia byt original ak ich použiješ iba na statív s dáždnikom, moja rada je aspon jeden originál takže bud Nikon sb-700 alebo nikon sb-910 Nikon sb-900 nie lebo sa prehrieva a by si nestíhal na dákej akcii fotit musel by si ho nechávat vychladnut
Odporucanie podla poradia: SB-700, SB-800, SB-910, SB-600, SB-900 ... ta 900-tovka je dobra pokial jej davas vydychnut, ale po vydani 910tky nema absolutne zmysel ju kupovat. Jedine zeby niekto lacno predaval.
Mam možnosť ju kúpiť v dobrom stave za 230€ oplatí sa mi 900-ka alebo radšej mam ísť do novej 700-ky nechcel som zakladat novú tému tak píšem sem mam D90 dik
Mam možnosť ju kúpiť v dobrom stave za 230€ oplatí sa mi 900-ka alebo radšej mam ísť do novej 700-ky nechcel som zakladat novú tému tak píšem sem mam D90 dik
700 vkou nič nepokazíš ak nepotrebuješ nutne vyšší vykon 910 iny.
Výber blesku na D90 (SB 700?)
vyberám systémový blesk a chcem sa spýtať, či má okrem SB 700 zmysel rozmýšľať aj o iných výrobcoch - Metz, Yongnuo. Nie som si totiž istý, či ho budem v budúcnosti využívať aj ako Mastra, momentálne mi asi stačí Slave, prípadne si dokúpim rádiové odpalovanie. Hľadám niečo v triede SB 700. Nejaké tipy ?
Ďakujem za odpovede
vyberám systémový blesk a chcem sa spýtať, či má okrem SB 700 zmysel rozmýšľať aj o iných výrobcoch - Metz, Yongnuo. Nie som si totiž istý, či ho budem v budúcnosti využívať aj ako Mastra, momentálne mi asi stačí Slave, prípadne si dokúpim rádiové odpalovanie. Hľadám niečo v triede SB 700. Nejaké tipy ?
Ďakujem za odpovede
moja rada je aspon jeden originál takže bud Nikon sb-700 alebo nikon sb-910
Nikon sb-900 nie lebo sa prehrieva a by si nestíhal na dákej akcii fotit musel by si ho nechávat vychladnut
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa