Fórum » Blesky

blesk na nikon D3100

miso22
miso22 2013-03-31 20:54:07+02
Dobry vecer...potreboval by som od Vas poradit...hladam nejaky lacnejsi blesk na rekreacne fotenie a nechcem sa oklamat pri kupe.Blesk chcem len na vyplnenie tienov pri portrete a na nejake pokusy a hranie sa....mam fotak nikon D 3100 s objektivom 18-105......potrebujem poradit,aby mi to pasovalo k fotaku,lebo som jelen z tych smernych cisel....vybral som si nieco taketo http://www.photonet.sk/shop/blesky/blesk-nissin-speedlite-di466-i-ttl-nikon/p_1321.html
http://www.photonet.sk/shop/metz-36-af-5-nikon/p_50301.html
ďakujem za rady

landov
2013-04-01 17:56:49+02
Zalezi na tom, ako ho budes vyuzivat. Ak pravidelne, tak jednoznacne Nikon. Ak obcasne (ako ja), tak doporucujem Metz - osvedcena znacka za ludovu cenu, ktora velmim korektne spolupracuje s fotakom. Metz vyraba blesky uz dlhe desatrocia a nie je najmensi dovod sa jej obavat.

Emilio
2013-04-01 22:07:25+02
príspevok od: miso22
to som sa teraz docital,ze to udava vykon..este pockam na nejake rady a rozhodnem sa,ale asi by som zobral nissin 466...musim pozerat aj na velkost fotaku,aby nebol mensi ako blesk
S tou veľkosťou máš pravdu - ja som mal požičanú Sigmu 500, to bol ťažký kaliber rozmerovo, aj hmotnosťou. Ten Nissin mi stačil aj na synovej stužkovej - teda medzi 5- 10 metrov, ja som sa bál, že na odraz od stropu cca 5m stačiť nebude, tak som blýskal na priamo a prekvapili ma tiene na stene pár metrov za objektom. Teda ak nepotrebuješ osvetliť športový štadión je ten malý blesk skladnejší a s menšou hmotnosťou . Nižšie sú iba tie čínske *YN , neviem, pred pár rokmi tam bola veľká kritika, či sa zlepšili neviem , nemám osobnú skúsenosť.

ycnarf
2013-04-02 17:36:18+02
ak to ma byt cenovo lahke riesenie..bezalo by toto?manualny blesk,bez TTL a XYZ a pod.,s manualnym nastavenim vykonu plus dialkovy odpalovak?na hranie by to mohlo stacit a vdaka dialkovemu odpalovaniu by to mohlo byt kompatibilne...

miso22
2013-04-02 18:39:23+02
príspevok od: ycnarf
ak to ma byt cenovo lahke riesenie..bezalo by toto?manualny blesk,bez TTL a XYZ a pod.,s manualnym nastavenim vykonu plus dialkovy odpalovak?na hranie by to mohlo stacit a vdaka dialkovemu odpalovaniu by to mohlo byt kompatibilne...
Ved ten nissin i466 i TTL ma aj TTL,korekciu expozicie,nastavenie vykonu a odpalovanie na dialku inym zableskom.....takisto vyklopnu hlavu( ale nie otocnu) vstavanu odraznu dosticku a difuzer.......cena 109e to je dobre,len neviem ako je to s kvalitou.Chapem,ze mi kazdy odporuci origo nikon,ale mozu byt tie ine blesky take nekvalitne?

pirhi
2013-04-02 21:25:36+02
ide o to že pri neorigo bleskoch ti nikto nezaručí plnú kompatibilitu, s terajším foťákom môže fungovať všetko, ale po výmene tela môže odísť podpora ttl, alebo niečo podobné...ale sám som takýto blesk nemal, tak neviem povedať ako to funguje, a neviem povedať ako sú na tom s kvalitou...Na seriózne fotenie by som asi zobral SB-700..Tieto čínske neorigo blesky by som kúpil ak by som chcel fotiť v štýle strobist, s viacerými bleskami, aby som odlahčil peňaženku...

ycnarf
2013-04-02 22:15:19+02
príspevok od: miso22
Ved ten nissin i466 i TTL ma aj TTL,korekciu expozicie,nastavenie vykonu a odpalovanie na dialku inym zableskom.....takisto vyklopnu hlavu( ale nie otocnu) vstavanu odraznu dosticku a difuzer.......cena 109e to je dobre,len neviem ako je to s kvalitou.Chapem,ze mi kazdy odporuci origo nikon,ale mozu byt tie ine blesky take nekvalitne?
praveze nie...nejak som to opat prekombinoval
myslel som neznackovy blesk,len manualne ovladanie vykonu, odpalovany radiovym dialkovym...

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()