Dobry vecer...potreboval by som od Vas poradit...hladam nejaky lacnejsi blesk na rekreacne fotenie a nechcem sa oklamat pri kupe.Blesk chcem len na vyplnenie tienov pri portrete a na nejake pokusy a hranie sa....mam fotak nikon D 3100 s objektivom 18-105......potrebujem poradit,aby mi to pasovalo k fotaku,lebo som jelen z tych smernych cisel....vybral som si nieco taketo http://www.photonet.sk/shop/blesky/blesk-nissin-speedlite-di466-i-ttl-nikon/p_1321.html http://www.photonet.sk/shop/metz-36-af-5-nikon/p_50301.html ďakujem za rady
Zalezi na tom, ako ho budes vyuzivat. Ak pravidelne, tak jednoznacne Nikon. Ak obcasne (ako ja), tak doporucujem Metz - osvedcena znacka za ludovu cenu, ktora velmim korektne spolupracuje s fotakom. Metz vyraba blesky uz dlhe desatrocia a nie je najmensi dovod sa jej obavat.
to som sa teraz docital,ze to udava vykon..este pockam na nejake rady a rozhodnem sa,ale asi by som zobral nissin 466...musim pozerat aj na velkost fotaku,aby nebol mensi ako blesk
S tou veľkosťou máš pravdu - ja som mal požičanú Sigmu 500, to bol ťažký kaliber rozmerovo, aj hmotnosťou. Ten Nissin mi stačil aj na synovej stužkovej - teda medzi 5- 10 metrov, ja som sa bál, že na odraz od stropu cca 5m stačiť nebude, tak som blýskal na priamo a prekvapili ma tiene na stene pár metrov za objektom. Teda ak nepotrebuješ osvetliť športový štadión je ten malý blesk skladnejší a s menšou hmotnosťou . Nižšie sú iba tie čínske *YN , neviem, pred pár rokmi tam bola veľká kritika, či sa zlepšili neviem , nemám osobnú skúsenosť.
ak to ma byt cenovo lahke riesenie..bezalo by toto?manualny blesk,bez TTL a XYZ a pod.,s manualnym nastavenim vykonu plus dialkovy odpalovak?na hranie by to mohlo stacit a vdaka dialkovemu odpalovaniu by to mohlo byt kompatibilne...
ak to ma byt cenovo lahke riesenie..bezalo by toto?manualny blesk,bez TTL a XYZ a pod.,s manualnym nastavenim vykonu plus dialkovy odpalovak?na hranie by to mohlo stacit a vdaka dialkovemu odpalovaniu by to mohlo byt kompatibilne...
Ved ten nissin i466 i TTL ma aj TTL,korekciu expozicie,nastavenie vykonu a odpalovanie na dialku inym zableskom.....takisto vyklopnu hlavu( ale nie otocnu) vstavanu odraznu dosticku a difuzer.......cena 109e to je dobre,len neviem ako je to s kvalitou.Chapem,ze mi kazdy odporuci origo nikon,ale mozu byt tie ine blesky take nekvalitne?
ide o to že pri neorigo bleskoch ti nikto nezaručí plnú kompatibilitu, s terajším foťákom môže fungovať všetko, ale po výmene tela môže odísť podpora ttl, alebo niečo podobné...ale sám som takýto blesk nemal, tak neviem povedať ako to funguje, a neviem povedať ako sú na tom s kvalitou...Na seriózne fotenie by som asi zobral SB-700..Tieto čínske neorigo blesky by som kúpil ak by som chcel fotiť v štýle strobist, s viacerými bleskami, aby som odlahčil peňaženku...
Ved ten nissin i466 i TTL ma aj TTL,korekciu expozicie,nastavenie vykonu a odpalovanie na dialku inym zableskom.....takisto vyklopnu hlavu( ale nie otocnu) vstavanu odraznu dosticku a difuzer.......cena 109e to je dobre,len neviem ako je to s kvalitou.Chapem,ze mi kazdy odporuci origo nikon,ale mozu byt tie ine blesky take nekvalitne?
praveze nie...nejak som to opat prekombinoval myslel som neznackovy blesk,len manualne ovladanie vykonu, odpalovany radiovym dialkovym...
blesk na nikon D3100
http://www.photonet.sk/shop/metz-36-af-5-nikon/p_50301.html
ďakujem za rady
myslel som neznackovy blesk,len manualne ovladanie vykonu, odpalovany radiovym dialkovym...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa