Hore
Fórum » Blesky
 

Nefunguje opticke odpalovanie

Ajvii
Ajvii 2023-09-28 08:56:11+02
Prosim o radu, chcela by som Godoxom DP600iii opticky odpalit externy blesk Canon Speedlite 600ex-rt. Nefunguje to. Pricom, vstavanym bleskom na starsom fotaku, Speedlite odpalim. Aky tam moze byt problem? Dakujem.
 
gytheio
2023-09-29 13:10:21+02
príspevok od: Krtko fotografom
Nikde nerobíš chybu. Neviem, aký máš teraz Canon foťak, ale na odpálenie toho externého 600-vky, musíš vysunúť aj ten malý, vstavaný blesk, on slúži na optické odpaľovanie. Ak ti ho odpáli, potom ti musí odpaľovať aj ten Godox v móde S1. Ak som ti už písal, mód S1 na všetkých bleskoch, bez ohľadu na značku, odpaľuje na prvý (a jediný) záblesk. Mód S2, tiež na všetkých bleskoch bez ohľadu na značku, reaguje na predzáblesky, a odpáli až na posledný záblesk. Na niektorých bleskoch treba najprv urobiť testovací predblesk, aby S2 si spočítal a pamätal tie predblesky.
Na Godox-e, ak nastavíš S1, tak ti bude vždy odpaľovať iba jeden "hlavný" záblesk. (Viem, čo ti píšem, mám s tým roky praxe). Akurát, že ja mám Nikon, a aj Fuji, tak preto sa do Canonov foťakov nevyznám.
S1 aj S2 pracuju cez infra?
 
Krtko fotografom
2023-09-30 07:25:14+02
príspevok od: gytheio
S1 aj S2 pracuju cez infra?
Áno, sú to optické senzory, a niekedy sa k ním používali IR odpaľovače, ale odpáli ich ak akýkoľvek záblesk, z akéhokoľvek blesku. Mám staršie Fomei svetla, a k ním som roky používal iba IR odpaľovač. Teraz som si k ním dokúpil rádiové odpaľovače, pretože optické IR už sa nepredávajú. Potom mám aj tie nové Godoxy, a to je už celkom iná robota . Sú oveľa lacnejšie, ako Fomei, a majú oveľa viac funkcií, napr. okrem toho, že majú optické senzory a módy S1 a S2, majú už aj v sebe zabudované rádiové moduly. Čiže, zakúpil som s k ním odpaľovač Godox X Pro (sú pre rôzne značky, ja mam aj pre Nikon, aj pre Fuji, ale sú aj pre Canon, Olympus, Panasonic, Sony), a človek, ak nepoužíva fleshmeter, tak len sedí na stoličke a krásne diaľkovo si ovláda tie svetla - Godoxy. Je to parádna robota, veľmi to urýchľuje robotu. Ja používam aj fleshmeter, bez neho si neviem predstaviť robotu . Ušetrím množstvo skúšobných záberov.
 
Strana 2 z 2
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()