tento je lacny a je dobry ku kompaktom, a ako náhrada takého lepšieho interného blesku k 5D a 1D telám, lebo sa dá vyklápať a fotiť s odrazom od stropu - stačí ISO 320-800 a F4-F5,6 a ide to celkom slušne v bežnej izbe s bielym stropom Spolu s ttl káblom je z neho slušný nástroj na pohotové fotenie portrétov. Používam ho na cestách.
tak podla papierov by mal byt dva krat silnejsi ako vstavany, osobne som ho neskusal, mam 430II, neviem aky je tvoj rozpocet, na ake ucely ho chces pouzivat, tazko sa radi cloveku ktory napise ci je dobry tento blesk, ja by som si ho nekupil, radsej by som dosetril na 430, ktory stoji 230 € a nikdy ma nesklamal.
takze mam canon 450d objektivy Canon EF 50mm f/1.8 II Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS Canon EF 70-200mm f/4.0 L USM
Chel by som blesk na portrety a pouzival by som ho na dialkovu spust. a neviem aky objektiv no moj rozpocet je nizky ale Canon blesk Speedlite 430 EX II by bol maximum co by som si mohol dovolit a nepoznate neaku lepsiu alebo aspon tak isto drahu alternativu? Dakujem
Tym padom jednoznacne 430 EX II, nedavno bol zverejneni clanok tu na ephoto-e o canon bleskoch, a 430 EX II podla toho clanku staci na 95% situacii, co sa mi aj potvrdilo. Samozrejme, su aj alternativy, ako metz alebo nissin, neviem, nemal som ani jeden z nich, ak mam pravdu povedat, bojim sa tychto no name bleskov, lebo spolupraca s fotoaparatmi niekedy pokrivkava, ale ako vravim, nemal som tu cest ich vyskusat, tak nejdem na ne kydat. Tot vse!
Ak mozem tak vam skocim do temy. Som uplny zaciatocnik a tiez by som chcel skusit fotit portrety.
Fotak mam Canon 550d a zakl. objektiv
Planujem kupit aj objektiv aj blesk no neviem co skor. Po technickej stranke vobec neviem nic asi. Najviac ma zaujima ako to je s bleskami. Co som pozeral tu jednen prispevok tak sa pytam na tejto fotke
takze mam canon 450d objektivy Canon EF 50mm f/1.8 II Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS Canon EF 70-200mm f/4.0 L USM
Chel by som blesk na portrety a pouzival by som ho na dialkovu spust. a neviem aky objektiv no moj rozpocet je nizky ale Canon blesk Speedlite 430 EX II by bol maximum co by som si mohol dovolit a nepoznate neaku lepsiu alebo aspon tak isto drahu alternativu? Dakujem
kup 430 EXII ak chceš systemák, ak ccheš na stobist veci stačí hocaký starší manuálny blesk s nastavovaním výkonu. + rádiové odpalováky
Ak mozem tak vam skocim do temy. Som uplny zaciatocnik a tiez by som chcel skusit fotit portrety.
Planujem kupit aj objektiv aj blesk no neviem co skor. Po technickej stranke vobec neviem nic asi. Najviac ma zaujima ako to je s bleskami. Co som pozeral tu jednen prispevok tak sa pytam na tejto fotke
na tych stojanoch su blesky alebo svetla ? a ak blesky ako sa to spusta ? ako sa to prepaja fotak a blesk ?
Dik
co to asi bude pri clanku o bleskoch? spustanie-teda odpalovanie je riesene ce radiove odpalovace (po lopate take mini vysielacky,ktore pri stlaceni spuste vyslu signal do blesku a ten sa odpali)
Pozerali ste po alternativnom dovozcovi tento je celkom fajn http://cgi.ebay.co.uk/U1545-Nissin-Speedlite-Di866-diffuser-Nikon-Canon-/200553631331?pt=UK_CamerasPhoto_CameraAccessories_CameraFlashUnits_JN&hash=item2eb1ed8e63
co to asi bude pri clanku o bleskoch? spustanie-teda odpalovanie je riesene ce radiove odpalovace (po lopate take mini vysielacky,ktore pri stlaceni spuste vyslu signal do blesku a ten sa odpali)
jo jo uz som stiahol knihu som si to precital ale dik a nejaky blesk a ten radiovy odpalovac ktory by si poradil popripade aj softbox
Ahoj, aj mne sa tento blesk zapacil. Mam Canon SX 20 is a chcel by som ho pouzivat najma pri foteni akvarii. Myslite ze je tento blesk na to vhodny? Dik.
Ahoj, aj mne sa tento blesk zapacil. Mam Canon SX 20 is a chcel by som ho pouzivat najma pri foteni akvarii. Myslite ze je tento blesk na to vhodny? Dik.
hmmm ... akvaria fotit bleskom? co tak radsej pouzit CPL a stativ ?
a pozrel si si aj bazar? ja som napriklad kupil 430 za polovicnu cenu a plne ti ho odporucam...
Tym padom jednoznacne 430 EX II, nedavno bol zverejneni clanok tu na ephoto-e o canon bleskoch, a 430 EX II podla toho clanku staci na 95% situacii, co sa mi aj potvrdilo. Samozrejme, su aj alternativy, ako metz alebo nissin, neviem, nemal som ani jeden z nich, ak mam pravdu povedat, bojim sa tychto no name bleskov, lebo spolupraca s fotoaparatmi niekedy pokrivkava, ale ako vravim, nemal som tu cest ich vyskusat, tak nejdem na ne kydat. Tot vse!
Neporovnávaj blesky Metz a Nissin. Metz je firma pôsobiaca na trhu niekoľko desaťročí a jej produkty sú plne kompatibilné s telami fotoaparátov rôznych výrobcov. Dokonca pridávajú usb port pre update firmweru. Pričom Nissin je čínska napodobenina bleskov, použiteľná len v manuálnom režime. Čo s toho vyplýva? Ak sa nerozumieš problematike, radšej sa zdrž. Zbytočne pomýliš nováčika, ktorý ešte netuší čo je aká značka a podobne.
Dik za radu, mas pravdu. No obavam sa ze na sx 20 filter nebude. Tam ide asi nejaky medzikruzok a tak pouzit filter. p.s.: sorry ak sa nevyjadrujem dostatocne odborne ale som zaciatocnik
mozno ti to bude nejaky tyzden trvat, ale zjavuju sa, ak ta mozem povzbudit, tak za 100 som kupil 420 (pred vianocami) a za 110 430 (tento tyzden). Ak potrebujes hned, mas dostatok penazi a trapi ta najnovsi typ, tak kupis zajtra
mozno ti to bude nejaky tyzden trvat, ale zjavuju sa, ak ta mozem povzbudit, tak za 100 som kupil 420 (pred vianocami) a za 110 430 (tento tyzden). Ak potrebujes hned, mas dostatok penazi a trapi ta najnovsi typ, tak kupis zajtra
speedlite 430ex ii? ak ano mozte mi posla postou neake linky na take bazary s fototechnikov?
Speedlite 270EX
Alebo aky lacny blesk je dobry.
objektivy Canon EF 50mm f/1.8 II
Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS
Canon EF 70-200mm f/4.0 L USM
Chel by som blesk na portrety a pouzival by som ho na dialkovu spust.
a neviem aky objektiv no moj rozpocet je nizky ale Canon blesk Speedlite 430 EX II by bol maximum co by som si mohol dovolit a nepoznate neaku lepsiu alebo aspon tak isto drahu alternativu?
Dakujem
Planujem kupit aj objektiv aj blesk no neviem co skor. Po technickej stranke vobec neviem nic asi.
Najviac ma zaujima ako to je s bleskami. Co som pozeral tu jednen prispevok tak sa pytam na tejto fotke
http://img.ephoto.sk/images/content/old/Image/fotoskola/2010/pribeh_foto/hrame-sa-s-bleskami-guitar-solo/scene.jpg
na tych stojanoch su blesky alebo svetla ? a ak blesky ako sa to spusta ? ako sa to prepaja fotak a blesk ?
Dik
a neviem aky objektiv no moj rozpocet je nizky ale Canon blesk Speedlite 430 EX II by bol maximum co by som si mohol dovolit a nepoznate neaku lepsiu alebo aspon tak isto drahu alternativu?
Dakujem
Planujem kupit aj objektiv aj blesk no neviem co skor. Po technickej stranke vobec neviem nic asi.
Najviac ma zaujima ako to je s bleskami. Co som pozeral tu jednen prispevok tak sa pytam na tejto fotke
http://img.ephoto.sk/images/content/old/Image/fotoskola/2010/pribeh_foto/hrame-sa-s-bleskami-guitar-solo/scene.jpg
Dik
http://cgi.ebay.co.uk/U1545-Nissin-Speedlite-Di866-diffuser-Nikon-Canon-/200553631331?pt=UK_CamerasPhoto_CameraAccessories_CameraFlashUnits_JN&hash=item2eb1ed8e63
dik
aj mne sa tento blesk zapacil. Mam Canon SX 20 is a chcel by som ho pouzivat najma pri foteni akvarii. Myslite ze je tento blesk na to vhodny?
Dik.
aj mne sa tento blesk zapacil. Mam Canon SX 20 is a chcel by som ho pouzivat najma pri foteni akvarii. Myslite ze je tento blesk na to vhodny?
Dik.
Dakujem
Čo s toho vyplýva? Ak sa nerozumieš problematike, radšej sa zdrž. Zbytočne pomýliš nováčika, ktorý ešte netuší čo je aká značka a podobne.
p.s.: sorry ak sa nevyjadrujem dostatocne odborne ale som zaciatocnik
ak ano mozte mi posla postou neake linky na take bazary s fototechnikov?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa