Chcem sa spitat ci s tymto bleskom mozem dosiahnut taketo vysledky ako tento fotograf napriklad na tomto videu http://www.youtube.com/watch?v=XKxmLRxqQtQ alebo ci by som nato potreboval az Speedlite 580 EX II ? Mam canon 450d a chcel by som si k Speedlite 430 EX II dokupit neaky lacni ale spolahlivy dialkovy odpalovac neviete mi neaky poradit? + by som sa chcel spitat ako sa vola ten ,,drziak,, na ktorom je ten blesk v tom videu? Dakujem za radi.
...ako ten slepý kôň hovorí nevidím prekážky. Myslím, že by mal na to stačiť aj Speedlite 430 EX II + niečo, čo ho dokáže na diaľku odpáliť. Najlacnejší, najspoľahlivejší, ale zároveň najnepraktickejší je kábel medzi foťákom a bleskom.
tak STATIV mam ja doma a ze by sa to na neho podobalo no neviem. a tie ,,stojani,, na reflektory v studiu sa tiez neako volaju ale neviem jak a podoba sa to skvor na ne...
za bieleho dňa je problém lebo lacné odpaľovače majú synchronizačný čas najkratší 1/200-250 a to ti za jasného dňa asi stačiť nebude. Máš tri možnosti. Prvá a najdrahšia je kúpiť si drahý Pocket Wizard a nebudeš ničím obmedzovaný. Druhá a hodne praktická záležitosť je kúpiť si ešte jeden blesk a to 580EX II ktorý budeš používať ako master na odpaľovanie 430EX, zas nebudeš moc obmedzovaný. Tretia možnosť je kúpiť si spomínaný odpaľovač ktorý nebude tak drahý ako Pocket Wizard no povolí ti len časy do 1/200-250. Toto ti za jasného dňa síce stačiť nebude ale podvečer je to absolútna pohoda. Máš ešte jednu možnosť a to kombinovať viacej možností. Ja kombinujem druhú a tretiu. Blesky mám dva a mám aj odpaľovač. Neviem, no po skúsenostiach s ozaj ´´lacnými´´ ( cca 100€ ) čínskymi hlúposťami som šiel do značky Fomei a neviem si vynachváliť. Používam odpaľovač a prijímač TR-10D-TX ako v exteriéry so systémovými bleskami Canon tak v štúdiu zo štúdiovými zábleskami. Funguje spoľahlivo a hlavne zakaždým aj odpáli blesk čo sa pri tých lacných nie vždy podarilo. Kábel ja moc neodporúčam, mne osobne zavadzia a dosť ma obmedzuje no pravda je tá že je najlacnejší ale aj najnepraktickejší
za bieleho dňa je problém lebo lacné odpaľovače majú synchronizačný čas najkratší 1/200-250 a to ti za jasného dňa asi stačiť nebude. Máš tri možnosti. Prvá a najdrahšia je kúpiť si drahý Pocket Wizard a nebudeš ničím obmedzovaný. Druhá a hodne praktická záležitosť je kúpiť si ešte jeden blesk a to 580EX II ktorý budeš používať ako master na odpaľovanie 430EX, zas nebudeš moc obmedzovaný. Tretia možnosť je kúpiť si spomínaný odpaľovač ktorý nebude tak drahý ako Pocket Wizard no povolí ti len časy do 1/200-250. Toto ti za jasného dňa síce stačiť nebude ale podvečer je to absolútna pohoda. Máš ešte jednu možnosť a to kombinovať viacej možností. Ja kombinujem druhú a tretiu. Blesky mám dva a mám aj odpaľovač. Neviem, no po skúsenostiach s ozaj ´´lacnými´´ ( cca 100€ ) čínskymi hlúposťami som šiel do značky Fomei a neviem si vynachváliť. Používam odpaľovač a prijímač TR-10D-TX ako v exteriéry so systémovými bleskami Canon tak v štúdiu zo štúdiovými zábleskami. Funguje spoľahlivo a hlavne zakaždým aj odpáli blesk čo sa pri tých lacných nie vždy podarilo. Kábel ja moc neodporúčam, mne osobne zavadzia a dosť ma obmedzuje no pravda je tá že je najlacnejší ale aj najnepraktickejší
Neviem aké si mal skúsenosti s \"lacnými\" 100€ odpaľovačmi, čo sa týka spoľahlivosti odpálenia (mne sa ešte nestalo, že by sa blesk neodpálil) a dosahu (keďže je to rádiové, tak mi to išlo bez problémov cez pár stien v interiéri) , tak ja mám vysielač za 10€ a prijímač za 10€. Pri odpaľovači blesku nepotrebuješ nič viac ako jeden signál \"odpáľ sa\", to je podľa mňa všetko.
Neviem aké si mal skúsenosti s \"lacnými\" 100€ odpaľovačmi, čo sa týka spoľahlivosti odpálenia (mne sa ešte nestalo, že by sa blesk neodpálil) a dosahu (keďže je to rádiové, tak mi to išlo bez problémov cez pár stien v interiéri) , tak ja mám vysielač za 10€ a prijímač za 10€. Pri odpaľovači blesku nepotrebuješ nič viac ako jeden signál \"odpáľ sa\", to je podľa mňa všetko.
a predstav si neodpálili sa vždy aj keď je to také jednoduché. Fotievam rôzne akcie a lezie mi na nervy keď niečo nefunguje tak ako má. Keď za 5 hodín nafotíš 250 detí a z toho ti 30 krát neodpáli záblesk tak ťa to vytočí a kúpiš niečo spoľahlivé. Fomei je spoľahlivý a to je pre mňa podstatné a nie to či stojí 10€ alebo 200€. Ďalšia vec je viac frekvencií a aj samotný rozsah. Nieje nič lepšie ako keď ti prímač blýska ako divý len preto že v nákupnom centre na podobných vlnách funguje SBSka zo svojim bezpečnostným systémom a aj to sa mi stalo. Je to o využití, ja som prvý kúpil no name šmejd a nešiel tak ako by mal. Pri druhom som už neriskoval. Je to tak lacné že na jednej akcii si to zarobí samo na seba a ja mám kľud a istotu že to bude fungovať. Nieje nič horšie ako keď sa napríklad dieťa upokojí na 5 sekúnd a tebe neodpáli záblesk. Máš po snímku, máš po peniazoch a máš zbytočné nervy.
môže to blbnuť, ja do Cactusov V4 musím kupovať alkalické batérie, nabíjateľné blnu som zistil, asi malé napätie... S alkalickými idú na 100% a ešte pozor na frekvenčné pásmo v EU je iné voľné ako v USA a v Číne tuším ale toto ni eje moja parketa.
Ten fotograf hovori...ze blesk ma na full power, ISO 100 a F16 a potom ze: Im trying to overpower the sun... to je joke, s takou hrackou overpower the sun... ale pridata, ze len ciastocne... ak xces prerazit slnko potrebujes 600ku lampu a nie takuto hracku... Mne osobne sa pacila prva fotka z videa, lebo mala aj tien - od slnka... Inak ak xces mam 580 II na predaj, viac v poste...
takze nedosiahnem 430II taketo vysledky? lebo by som 430 chcel vyuzit ako studiovi blesk. a na 580 II by som velmi tazko zohnal peniaze tak sa chcem spitat ci by ste mi ho neradili kupit uz z druhej ruky.
a predstav si neodpálili sa vždy aj keď je to také jednoduché. Fotievam rôzne akcie a lezie mi na nervy keď niečo nefunguje tak ako má. Keď za 5 hodín nafotíš 250 detí a z toho ti 30 krát neodpáli záblesk tak ťa to vytočí a kúpiš niečo spoľahlivé. Fomei je spoľahlivý a to je pre mňa podstatné a nie to či stojí 10€ alebo 200€. Ďalšia vec je viac frekvencií a aj samotný rozsah. Nieje nič lepšie ako keď ti prímač blýska ako divý len preto že v nákupnom centre na podobných vlnách funguje SBSka zo svojim bezpečnostným systémom a aj to sa mi stalo. Je to o využití, ja som prvý kúpil no name šmejd a nešiel tak ako by mal. Pri druhom som už neriskoval. Je to tak lacné že na jednej akcii si to zarobí samo na seba a ja mám kľud a istotu že to bude fungovať. Nieje nič horšie ako keď sa napríklad dieťa upokojí na 5 sekúnd a tebe neodpáli záblesk. Máš po snímku, máš po peniazoch a máš zbytočné nervy.
No pokiaľ si v takých podmienkach ako píšeš, tak môže byť. Väčšine ľudí to ale na použitie v štúdiu, alebo na nejakej jednoduchej lokácii bude stačiť.
Canon Speedlite 430 EX II
alebo ci by som nato potreboval az Speedlite 580 EX II ?
Mam canon 450d a chcel by som si k Speedlite 430 EX II dokupit neaky lacni ale spolahlivy dialkovy odpalovac neviete mi neaky poradit?
+ by som sa chcel spitat ako sa vola ten ,,drziak,, na ktorom je ten blesk v tom videu?
Dakujem za radi.
a tie ,,stojani,, na reflektory v studiu sa tiez neako volaju ale neviem jak a podoba sa to skvor na ne...
napr prvy co som nasiel...
http://www.studiove-blesky.sk/183-stativ-pre-studiove-blesky
http://www.mini-max.sk/product.php?id=1423
http://www.mini-max.sk/product.php?id=1049
http://www.mini-max.sk/product.php?id=1221
Im trying to overpower the sun... to je joke, s takou hrackou overpower the sun... ale pridata, ze len ciastocne... ak xces prerazit slnko potrebujes 600ku lampu a nie takuto hracku...
Mne osobne sa pacila prva fotka z videa, lebo mala aj tien - od slnka...
Inak ak xces mam 580 II na predaj, viac v poste...
lebo by som 430 chcel vyuzit ako studiovi blesk.
a na 580 II by som velmi tazko zohnal peniaze tak sa chcem spitat ci by ste mi ho neradili kupit uz z druhej ruky.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa