Sedmička sa dá použiť na riadenie externých bleskov. To vie už asi každý. Mňa ale zaujíma možnosť High Speed Sync, synchronizácia s krátkymi časmi. Nech zvolím akúkoľvek kombináciu v nastaveniach master blesku, nikdy sa mi nedá zvoliť práve tento mód, ale prioritne je tam nastavenie na prvú lamelu. Keď si rozbalím paletku s nastaveniami, tak tam mám možnosti prvej a druhej lamely a HSS. A práve HSS sa nedá zvoliť, aj keď tam je táto možnosť. Ak by mal niekto nejakú radu ako urobiť zo sedmičky HSS master, bol by som rád. Používam blesky 430EXII a 580EXII.
Problém je v tom, že zo sedmičky by som mohol manuálne riadiť oba blesky. Ak nasadím 580-tku, automaticky musím použiť ten ako master a tam nemôžem nastavovať 430-tku manuálne z blesku. Takže to bude buď jedno alebo druhé. Vďaka Karol.
Problém je v tom, že zo sedmičky by som mohol manuálne riadiť oba blesky. Ak nasadím 580-tku, automaticky musím použiť ten ako master a tam nemôžem nastavovať 430-tku manuálne z blesku. Takže to bude buď jedno alebo druhé. Vďaka Karol.
Nastavenie na blesku ma prioritu pred nastavenim z fotoaparatu a navyse si mozes dat blesky do roznych skupin.
Teraz hovoríš o jednotke ST-E2? Skúšal som na blesku nastaviť HSS a potom to odpliť s mastrom sedmičkou. Ani tak to nešlo.
Pisal som reakciu na to, ze nemozes nastavovat vykon 430ex, ked robis master s 580ex. Ide to vykon bleskov mozes nastavovat nezavysle ked ich das do roznych skupin. Zial na Canon to negunguje tak ako v niektorych inych stystemoch, ze mozes dat jednu skupinu TTL, druhu manualny vykon. Ak mas TTL musis riadit pomer vykonu, ak mas manual mozes nastavit manualne vykon pre kazdu skupinu. Ak ma niektory blesk nastavenu kompenzaciu na tele blesku, tato kompenzacia by mala mat prioritu pred externymi riadiacimi prikazmi.
Pisal som reakciu na to, ze nemozes nastavovat vykon 430ex, ked robis master s 580ex. Ide to vykon bleskov mozes nastavovat nezavysle ked ich das do roznych skupin. Zial na Canon to negunguje tak ako v niektorych inych stystemoch, ze mozes dat jednu skupinu TTL, druhu manualny vykon. Ak mas TTL musis riadit pomer vykonu, ak mas manual mozes nastavit manualne vykon pre kazdu skupinu. Ak ma niektory blesk nastavenu kompenzaciu na tele blesku, tato kompenzacia by mala mat prioritu pred externymi riadiacimi prikazmi.
7D ako master High Speed Sync
Nech zvolím akúkoľvek kombináciu v nastaveniach master blesku, nikdy sa mi nedá zvoliť práve tento mód, ale prioritne je tam nastavenie na prvú lamelu. Keď si rozbalím paletku s nastaveniami, tak tam mám možnosti prvej a druhej lamely a HSS. A práve HSS sa nedá zvoliť, aj keď tam je táto možnosť. Ak by mal niekto nejakú radu ako urobiť zo sedmičky HSS master, bol by som rád.
Používam blesky 430EXII a 580EXII.
Problém je v tom, že zo sedmičky by som mohol manuálne riadiť oba blesky. Ak nasadím 580-tku, automaticky musím použiť ten ako master a tam nemôžem nastavovať 430-tku manuálne z blesku.
Takže to bude buď jedno alebo druhé. Vďaka Karol.
Problém je v tom, že zo sedmičky by som mohol manuálne riadiť oba blesky. Ak nasadím 580-tku, automaticky musím použiť ten ako master a tam nemôžem nastavovať 430-tku manuálne z blesku.
Takže to bude buď jedno alebo druhé. Vďaka Karol.
Skúšal som na blesku nastaviť HSS a potom to odpliť s mastrom sedmičkou. Ani tak to nešlo.
Skúšal som na blesku nastaviť HSS a potom to odpliť s mastrom sedmičkou. Ani tak to nešlo.
Vďaka.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa