Zdravím Vás, už dlhodobo sa pohrávam s myšlienkou kúpy držiaka blesku na fotenie rodinných udalostí a a iných podujatí. Doteraz som fotieval len s externým bleskom METZ a chcem sa preto spýtať na Vaše skúsenosti prípadne odporúčania. V knihe od Scotta Kelbyho som našiel odporúčanie na WPF-QR: Bracket With QR Flash Adapter a Canon má vo svojom portfóliu tiež podobný produkt s názvom Canon Flash Bracket SB-E2. Dakujem za akékoľvek nápady a rady.
Podla toho co mi ujo Gogel vyhodil, ide o drziaky na telo. S niecim takym by som ja fotit asi nechcel. Aj cinske napodobneniny su dost drahe. Pri tom nevidim jediny dovod preco to mat. Rozdiel oproti nasadenemu blesku je minimalny a to neviem ci je mam vysledok povazovat za lepsi alebo horsi. Urcite to urobi dlhsie tiene, kedze blesk je dalej od objektivu ale aj tak je to malo aby to vyzeralo prirodzene. Navyse tie dzriaky vyzerju ako obchodno-nakladna lod Nostromo z filmu Votrelec. Cize moj nazor je nie. Radsej TTL kabel a blesk v ruke.
Ano viem ako tie drziaky vypadaju. A taktiez vo svojom okoli som sa nestretol s nikym kto by och pouzival, na strane druhej som sa o tom docital v knihach a na jednej akci vo Francuzsku som videl fotografa ako s tou celou zostavou fotil (a ten komplet bol teda fajne velky), tak ma to zaujalo. Dalsi chlapik potom pouzival inu taktiku -> maly Speedlite do ruky a fotil cez bezdrotove spojenie. Mna vsak skor zaujima ci dakto nema skusenosti pri pouzivani toho tipu drziaku.
Ja o tom tiež uvažujem, a moje myšlienky na takýto systém sú iba pekné až na tú cenu. Ja to chcem, kvôli tomu, že fotky v sérií budú vyzerať podobne. Lebo hoci budem robiť fotky navýšku aj na šírku svetlo pôjde stále zhora.A nie raz z hora raz z boku
Používanie držiaka blesku
už dlhodobo sa pohrávam s myšlienkou kúpy držiaka blesku na fotenie rodinných udalostí a a iných podujatí. Doteraz som fotieval len s externým bleskom METZ a chcem sa preto spýtať na Vaše skúsenosti prípadne odporúčania. V knihe od Scotta Kelbyho som našiel odporúčanie na WPF-QR: Bracket With QR Flash Adapter a Canon má vo svojom portfóliu tiež podobný produkt s názvom Canon Flash Bracket SB-E2.
Dakujem za akékoľvek nápady a rady.
Cize moj nazor je nie. Radsej TTL kabel a blesk v ruke.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa