Zdravym vsetkych, mozem sa spytat? nevie tu niekto ci je to pravda ze s nikonom D5000 sa neda odpalovat? vraj nie. dakujem
Odpalovat sa da, ale niev tak akoby si si to asi zelal, teda s vyuzitim funkcie CLS v systemovych bleskoch Nikon. Musis pouzit dodatocne vybavenie, najcastejsie radiove odpalovac od nejakej inej znacky.
Na low-end triedu úplne postačuje aj Nikon SB 400, na ktorý sa buď akosi zabúda, alebo sa podceňuje. Osobne ho používam dokonca častejšie, ako jeho silnejších súrodencov. Je malý a skladný, vždy po ruke, na valnú väčšinu bežných situácií postačuje výkon a čo je hlavné, je nielen rýchly, ale na 2 tužkové batérie v pohode spravím vyše 500 snímkov. Jeho ďalšiu výhodou je cena, ktorá je polovičná od väčších bleskov Nikon-u, ale vždy je to originál a nie náhrada od druhovýrobcu.
Odpalovat sa da, ale niev tak akoby si si to asi zelal, teda s vyuzitim funkcie CLS v systemovych bleskoch Nikon. Musis pouzit dodatocne vybavenie, najcastejsie radiove odpalovac od nejakej inej znacky.
chcem si zakupit blesk metz 50 af-1 a s tym by som chcel potom odpalovat s neakym odpalovacom k tomu
čítam na fore rrôzne veci o Bleskoch a D5000 a neviem nájsť odpoveď. Chcem sa ako úplný začiatočník: Kúpil som D5000 a chcel by som kúpiť blesk 1, neviem či Nikon alebo Sigmu alebo iného výrobcu 2, Našiel som na WWW SB 910 ako blesk od Nikonu s vysokým zaťažením, i keď je napájaný z AA batérii 3, Je možné takýto blesk odpaľovať D5000 na diaľku??? Priamo alebo cez odpaľovače? 4, V akých módoch odpalovanie funguje a v akých nie?
Viem že sa pýtam ako dili..... ale aj keď študujem manuály nie je mi to až tak jasné....
Záleží na tom, či ten výkon potrebuješ a využiješ, ja som najprv kúpil Sigmu 500. Na D3000 mi bola ťažká a zbytočne veľká. Tak výkonný blesk potrebuje masívne telo s lepšou ergonómiou. Na menšie telo by som volil menší blesk, ak nepotrebuješ v noci fotiť celý kaštieľ v noci.Pozri ten rozdiel na foto dolu.
Záleží na tom, či ten výkon potrebuješ a využiješ, ja som najprv kúpil Sigmu 500. Na D3000 mi bola ťažká a zbytočne veľká. Tak výkonný blesk potrebuje masívne telo s lepšou ergonómiou. Na menšie telo by som volil menší blesk, ak nepotrebuješ v noci fotiť celý kaštieľ v noci.Pozri ten rozdiel na foto dolu.
Ano opticky to tak vyzerá ale mne ide v prvom rade o funkčnosť OKI a tak aký blesk je menší? asi by som nechcel prísť o možnosť natočenia výbojky do vrchu alebo do strán.
Tie Nikon blesky vyzerajú i tak rovnako len výkon a ovládanie je iné
Chcem robiť aj fotky kedy blesk nebude v saniach ale niekde mimo fotoaparát a bude sa odpalovať na diaľku, ale ako? IR alebo HF neviem a neviem čo je HSS
Ano opticky to tak vyzerá ale mne ide v prvom rade o funkčnosť OKI a tak aký blesk je menší? asi by som nechcel prísť o možnosť natočenia výbojky do vrchu alebo do strán.
Ja mám Nissin 466, natáčanie do strán nemá, ináč ostatné funkcie ako i-TTL v origu.
Blesk pre Nikon D5000
Je malý a skladný, vždy po ruke, na valnú väčšinu bežných situácií postačuje výkon a čo je hlavné, je nielen rýchly, ale na 2 tužkové batérie v pohode spravím vyše 500 snímkov.
Jeho ďalšiu výhodou je cena, ktorá je polovičná od väčších bleskov Nikon-u, ale vždy je to originál a nie náhrada od druhovýrobcu.
1, neviem či Nikon alebo Sigmu alebo iného výrobcu
2, Našiel som na WWW SB 910 ako blesk od Nikonu s vysokým zaťažením, i keď je napájaný z AA batérii
3, Je možné takýto blesk odpaľovať D5000 na diaľku??? Priamo alebo cez odpaľovače?
4, V akých módoch odpalovanie funguje a v akých nie?
Viem že sa pýtam ako dili..... ale aj keď študujem manuály nie je mi to až tak jasné....
Ďakujem za vaše odpovede a Váš čas či trpezlivosť
Chcem robiť aj fotky kedy blesk nebude v saniach ale niekde mimo fotoaparát a bude sa odpalovať na diaľku, ale ako? IR alebo HF neviem a neviem čo je HSS
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa