Peto15 SB700-vka ti pôjde odpáliť aj vstavaným bleskom na tvojom foťáku...ale nebude to ttl, výkon blesku si budeš musieť nastaviť manuálne, a ideálne aj čas a clonu na foťáku...
Peto15 SB700-vka ti pôjde odpáliť aj vstavaným bleskom na tvojom foťáku...ale nebude to ttl, výkon blesku si budeš musieť nastaviť manuálne, a ideálne aj čas a clonu na foťáku...
Mam D5000 a planujem SB 700, zatial jedina cesta su odpalovace Pixel King... Mate niekto skusenosti v takejto konfiguracii? Diky
Neviem ako Nikon, ale na Canone fungujú bez problémov (mám 450D). Jedna vec je ale dôležitá, použiť čerstvé baterky, najlepšie klasické AA 1,5 V (moje dobíjacie eneloop-y mali problém - 1,2V). Všetko sa dá pekne nastaviť z menu aparátu, TTL funfuje ako má.
No to je sila, mam SB700 nejaky druhy tyzden a uz som sa pomaly rozlucil s moznostou odpalovat ho internym bleskom na D5100. Teraz citam o SU4 a stym by to malo vraj ist, no uvidime. Ja som to z toho manualu nejak nevycital.
Ahojte. Funguje to rovnako aj na Canone(550d a plánujem kúpiť blesk 430EX II), prípadne má niekto skúsenosti s nejakými lacnými ale dobrými(v pomere k cene) rádiovými odpaľovačmi? Viem, že je to aj inde rozoberané, ale nechcem písať do 10tich tém.
Ked si v menu fotaku v nastaveni riadiacej jednotky Comander mode, nastavuju sa tam skupiny a kanali. Prv v poradi je vstavany blesk. Vacsinou tam byva TTL, staci ho prestavit na sve ciarky --. Vtedy je zablesk vypnuty.
Karol na nikone d3100 sa asi ten comander mode nenachádza však...pýtam sa lebo foťak už mam prekukany aj jeho možnosti ale nič som tam take nenašiel ..
asi ťa sklamem, ale nedá sa. Odpaľovať interným bleskom dokážu až vyššie modely ako ako D90, D7000, ....
ale hoouby ja mam starši model bodox thinklight T520 a odpaľujem s internym bleskom v pohode len si musiš blesk nastaviť na TTL...a to je tá nevýhoda..štve ma to že interny blesk sa neda vypnuť tak aby neblyskal, ale zároveň odpaľoval..:/ čiže akokeby neviditeľny "internobleskoodpaľovač"
ale hoouby ja mam starši model bodox thinklight T520 a odpaľujem s internym bleskom v pohode len si musiš blesk nastaviť na TTL...a to je tá nevýhoda..štve ma to že interny blesk sa neda vypnuť tak aby neblyskal, ale zároveň odpaľoval..:/ čiže akokeby neviditeľny "internobleskoodpaľovač"
Co odpalujes? Notebook lenovo? Zrejme myslis nejake odpalovanie cez svetelne cidlo? Ale to nie je CLS funkcia systemovych bleskov. Zablesk sa da blokovat a priamo NIkon vyraba infra krytku vstavaneho blesku.
Co odpalujes? Notebook lenovo? Zrejme myslis nejake odpalovanie cez svetelne cidlo? Ale to nie je CLS funkcia systemovych bleskov. Zablesk sa da blokovat a priamo NIkon vyraba infra krytku vstavaneho blesku.
ejj Lenovo veď som apeloval na Peťov dotaz či sa dá odpaľovať exter. blesk interným aha tak diik Karol nemyslel som že niečo take vyrábaju
dobry den,potrebujem radu ohladom radiovych odpalovacov a ich odpalovanim.mam pentax k20d a blesk pentax 540 orig.ked nasuniem blesk na radiovy odpalovac tak mi blesk neodpali.skusal som rozne rezimy.kde moze byt chyba?dakujem
dobry den,potrebujem radu ohladom radiovych odpalovacov a ich odpalovanim.mam pentax k20d a blesk pentax 540 orig.ked nasuniem blesk na radiovy odpalovac tak mi blesk neodpali.skusal som rozne rezimy.kde moze byt chyba?dakujem
mas rezim M ?? na blesku alebo su ttl ? máš správny kanál na nich nastavení ?
Do kolkych vlakien to este das, do desiatich? Vies ako sa tomu hovori? Spamovanie.
dialkove odpalovanie blesku
Mate niekto skusenosti v takejto konfiguracii?
Diky
Diky
tu mas jednoduchy odpalovac ... stoji ledva 10 €
Zrejme myslis nejake odpalovanie cez svetelne cidlo? Ale to nie je CLS funkcia systemovych bleskov.
Zablesk sa da blokovat a priamo NIkon vyraba infra krytku vstavaneho blesku.
Diky
Zrejme myslis nejake odpalovanie cez svetelne cidlo? Ale to nie je CLS funkcia systemovych bleskov.
Zablesk sa da blokovat a priamo NIkon vyraba infra krytku vstavaneho blesku.
Vies ako sa tomu hovori? Spamovanie.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa