Fórum » Blesky

D5000 + SB700

Dubius
2011-03-21 01:23:37+01
Ahojte
Uvažujem o kúpe blesku SB 700 na Nikon D5000. Chcel som sa opýtať či je to dobrá kombinácia, teda v tom zmysle či nebude niečo v takejto dvojke "haprovať", či pôjde všetko tak ako by malo ísť? Zároveň aj to kde je tento blesk najvhodnejšie kupovať z e-shopov čo sa týka hľadiska ceny a dodatočnej výbavy ( difúzery, filtre a pod. )? Pretože som si všimol, že tu na e-shope sa dodávajú k SB 700 aj tieto veci a inde neboli uvedené ako súčasť dodávky. Alebo sú jej štandardnou súčasťou len na daných portáloch nie sú uvedené?
A ešte jedna otázka SB 700 sa radí ešte do strednej triedy alebo je to už profesionálna trieda.
Áno viem pýtam sa trochu primitívne otázky, ale už sa mi raz stalo, že som kvôli takýmto prkotinám kúpil mačku vo vreci a nechcem to opakovať
Takisto ak máte niekto skúsenosti s danou kombináciou môžte napísať čo a ako ( či ste spokojný a pod. )

afkaa.i
2011-03-21 02:45:10+01
budu fungovat spolahlivo.

z overenych eshopov, vsade davaju rovnake prislusenstvo.

nebude z teba profesional vdaka vybave.

DuFFi
2011-03-21 09:35:46+01
príspevok od: Dubius
Ahojte
Uvažujem o kúpe blesku SB 700 na Nikon D5000. Chcel som sa opýtať či je to dobrá kombinácia, teda v tom zmysle či nebude niečo v takejto dvojke "haprovať", či pôjde všetko tak ako by malo ísť? Zároveň aj to kde je tento blesk najvhodnejšie kupovať z e-shopov čo sa týka hľadiska ceny a dodatočnej výbavy ( difúzery, filtre a pod. )? Pretože som si všimol, že tu na e-shope sa dodávajú k SB 700 aj tieto veci a inde neboli uvedené ako súčasť dodávky. Alebo sú jej štandardnou súčasťou len na daných portáloch nie sú uvedené?
A ešte jedna otázka SB 700 sa radí ešte do strednej triedy alebo je to už profesionálna trieda.
Áno viem pýtam sa trochu primitívne otázky, ale už sa mi raz stalo, že som kvôli takýmto prkotinám kúpil mačku vo vreci a nechcem to opakovať
Takisto ak máte niekto skúsenosti s danou kombináciou môžte napísať čo a ako ( či ste spokojný a pod. )
Manzelka pouziva D5000ku v spolupraci s bleskom SB600. Jedina nevyhoda tejto kombinacie je, ze D5000ka nevie odpalovat blesky na dialku, cize ak by si chcel blesk pouzivat takym sposobom, ze ho das z fotaku dole, tak budes potrebovat napr. sync kabel.

Shooter
2011-03-21 10:40:40+01
Mám SB-700 v kombinácii s D40 a funguje všetko bez problémov. Teda nie úplne všetko, ale iba to čo moje telo podporuje. Konkrétne nefunguje vysokorýchlostná synchronizácia (HSS) a ako DuFFi povedal diaľkové odpaľovanie. A obsahu balenia sa báť nemusiš, v každom shope je rovnaké, iba ak by tam voľačo ryžák zabudol pribaliť

mirosz
2011-03-21 13:01:07+01
príspevok od: Dubius
Ahojte
Mozno sa oplati pockat 2 tyzdne, vyzera ze na ephotoshop.sk bude 5% zlava na vsetko od Nikonu (predpokladam ze aj blesky). Ak teda nechces kupovat na ebay a pod.
Ziadna reklama, tiez planujem kupit SB700 a asi na ephotoshop.

Strana 1 z 1

Inzercia