Hore
Fórum » Blesky
 

Lambency difúzor

fotacik
2011-03-25 11:23:04+01
Lambency difúzor - mate niekto skusenosti?
 
FaFSn
2011-03-25 22:08:57+01
Nikto nič ? Tiež ma zaujal, pretože teraz doma testujem originál Gery Fong a výsledky za tú cenu nestoja. Chcel by som ho využiť pri vysokých stropoch, prípadne v kostole na jemné doblysnutie v protisvetle, alebo pri tvrdom osvetlení cez okná. Podľa, čo som do teraz doma skúsil dosť sa to podobá odrazu od stropu aj s náležitou podexpozíciou spodnej časti snímky a potrebou ferebnej filtrácie odrazeného svetla od farebných stien a stropu. Na portrét je to dobré - trocha mäkšie ako originál Nikon difuzer. Prikladám foto bez úprav.
 
MX5_SVK
2011-03-25 22:37:18+01
Ja ho mam a som spokojny. Vyzera sice divne ale ak nemozes odrazat od stropu tak s Lambency je aj s priamim bleskom fotka celkom fajn. Podla mna vyrazne zmakci blesk. Za tu cenu co som zan dal som s nim maximalne spokojny. Mierne som ho vylepsil "pauzakom" a je podla mojho gusta.
Kupoval som ho z jedneho slovenskeho eshopu za par eur ak mate zaujem o blizsie info poslite mi postu aby so mtu nerobil nikomu reklamu.
 
zabka_gt
2012-08-15 22:18:57+02
Milí ephoťáci,
prosím Vás o radu. Pri nasadenom lambency difúzore na externom blesku sa mi hlava blesku samovoľne sklápa, resp. stačí vyvinúť minimálnu silu na to, aby sa pohla, a to bez stlačenia príslušného tlačítka na blesku, pomocou ktorého sa má hlava riadne sklápať a otáčať. Difúzor nie je ťažký, ale hlavu blesku dosť predĺži a v tom je problém. Stačí málo opatrný dotyk, alebo niekedy aj trhnutie fotoaparátom, napr. keď visí na popruhu na krku. Bojím sa, aby som si tým blesk nepoškodila, nevylámala. Používam staršiu Nikon SB600-ku a požičanú som mala aj novú SB700-ku, dialo sa s ňou to isté. Ako to riešite vy, ktorí tiež používate tento typ difúzora? Je možné blesk nejako spevniť v tom kĺbe tak, aby pritom nebola obmedzená ohybnosť hlavy, keďže ju počas fotenia potrebujem natočiť aj iným smerom? Vďaka za rady.
 
Strana 1 z 1
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()