TTL automatika nemusí fungovať.Ide o to či nepoškodím foťák ak tam dám inný blesk ako NIKON?
No určite treba dávať pozor na napätie, detaily ale k tomu neviem... ja osobne by som neriešil blesk, ku ktorému nie je jasne povedané, že funguje aj na Nikonoch...
Mám NIKON D3100.Môžem použiť aj inný blesk ako NIKON?Napríklad PANASONIC?
Odporúčam, mimo značky NIKON, jednoznačne METZ. Dá sa povedať, že je to z "neznačkových" bleskov asi jediný, o ktorom sa dá povedať, že bude kompatibilný s NIKONOM.
mna minule jeden chlapik presviedcal, ze metz je lepsi ako sb-600 lebo je silnejsi a ma viac funkcii. Mal tusim ten mensi model. Ale vzladom na to, ze blikal do neba, tak ten vykon asi potrebuje.
ahojte , taktiez mam nikon D 3100 a planujem kupu blesku momentalne ma oslovil tento Nissin Di622 mark2 co si o nom myslite resp. ake s nim mate skusenosti? Dakujem
ahojte , taktiez mam nikon D 3100 a planujem kupu blesku momentalne ma oslovil tento Nissin Di622 mark2 co si o nom myslite resp. ake s nim mate skusenosti? Dakujem
SB600, dnes cena okolo 200EUR, v bazoroch este menej. Pri originaly mas zaruku v kompatibilite aj do dalsich modelov/rokov, samozrejme plnu funcionalitu CLS.
otazka je na co ho chces. ak potrebujes len vykonnejsie flashovadlo / fill-in s moznostou aspon trochu smerovat smer utoku uplne ti postaci SB400. maly skladny - k D3100 ako stvoreny.
ak pozadujes pokrocilejsie funkcie - ktore ale neviem ci (s D3100) vyuzijes - tak SB600 ako pise slavmiro je dobra volba
ak chces vykonne, funkcne, pohodlne a do buducnosti rozsirovatelne riesenie tak SB700
a este k tvojej otazke ohladne Nissin : idealne je ist po co mozno najviac kompatibilnych rieseniach - na Canona ... Canon - na Nikona ... Nikon - na Riska drz balonika ... OLO - na Robka Hranola ... kosak a (pneumaticke) kladivo / aspon 25 kilove
Blesk na NIKON
ak pozadujes pokrocilejsie funkcie - ktore ale neviem ci (s D3100) vyuzijes - tak SB600 ako pise slavmiro je dobra volba
ak chces vykonne, funkcne, pohodlne a do buducnosti rozsirovatelne riesenie tak SB700
- na Canona ... Canon
- na Nikona ... Nikon
- na Riska drz balonika ... OLO
- na Robka Hranola ... kosak a (pneumaticke) kladivo / aspon 25 kilove
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie