Ak mas moznost kupovat v amerike, ber SB-900. A mozes to brat, ako investiciu. Na Slovensku, ak to predas neskor tak neprerobis.
Ja som tak kupil teraz Nikona 24-70 plus peniaze som menil cez Skotsku banku, kde som este dodatocne usetril peknu sumu penazi. A zarucna doba ti plati 1rok celosvetovo. Aspon pri 24-70tke mi to potvrdili v Nikone.
Nemám SB900 a neviem ako intenzívne budeš používať blesk, ale podľa niektorých úžívateľov si na sb900 treba dávať pozor na prehriatie. SB700 má teplotný manažment vyriešený lepšie. Tu je dobrá recenzia aj s porovnaním s SB900. http://ishootshows.com/2011/01/06/review-nikon-sb-700-best-new-speedlight-for-cls/
Nemám SB900 a neviem ako intenzívne budeš používať blesk, ale podľa niektorých úžívateľov si na sb900 treba dávať pozor na prehriatie. SB700 má teplotný manažment vyriešený lepšie. Tu je dobrá recenzia aj s porovnaním s SB900. http://ishootshows.com/2011/01/06/review-nikon-sb-700-best-new-speedlight-for-cls/
Nerad o konkretnej veci, ak to nemas overene. Ja ten blesk mam a na tu informaciu sa moze z vysoka.
A? Nenapisal som, ze dany problem nemoze nastat, no nemusi mu klast vahu pri rozhodovani . Ja s tym fotim vsade mozne a absolutne ma neobmedzuje. A to fotim i tanecne vystupenia a prehliadky.
Sb-900 ma vacsi reflektor a bude podlamna podavat viac rozptylene svetlo coz je velke +,mam sitce len sb-600 ale nikdy som nedosiel do stadia ze som musel odpalit vela zableskov na plny vykon,takze prehrievanie je iba problem cvakacov a ne normalnych ludi
SB-700 má menší výkon v porovnaní SB-900 v SB-700 pred prehriatim zvyšujú čas dobíjania, takže spomaľuje prehriatie mám SB-900 netvrdím, že sa mi ešte neprehrial, ale dá sa to mu predísť...
Sb-900 ma vacsi reflektor a bude podlamna podavat viac rozptylene svetlo coz je velke +,mam sitce len sb-600 ale nikdy som nedosiel do stadia ze som musel odpalit vela zableskov na plny vykon,takze prehrievanie je iba problem cvakacov a ne normalnych ludi
Ja na niektorych akciach vela cvakam a nemozem povedat, ze mam s tym problem. Stretol som sa stym, ale to som naozaj prehnal fotenim. A ked si zoberime do uvahy, aky je silny vykon na plno, tak si neviem extra predstavit, kto to vyuziva bezne.
A? Nenapisal som, ze dany problem nemoze nastat, no nemusi mu klast vahu pri rozhodovani . Ja s tym fotim vsade mozne a absolutne ma neobmedzuje. A to fotim i tanecne vystupenia a prehliadky.
Podotkol si ze dotycny to nema overene. To video dokazuje jeho tvrdenie. Tj ze SB900vka sa moze kvoli prehrievaniu zablokovat a bude nepouzitelna kym sa neochladi. SB700vka to ma skutocne vyriesene inteligentnejsie - predlzi cas medzi zableskami a vdaka tomu sa nikdy nezablokuje.
Je jasne ze pre vacsinu ludi to nebude predstavovat ziaden problem, ale pred kupou by sa mal kazdy oboznamit so vsetkymi moznymi uskaliami produktu.
Skus si pozriet aj METZ myslim AF48 alebo nova 50ka. 48 mam a som s nou max spokojny. Alebo Nikon SB700 je asi najlepsia volba pre teba. Ak ale tuzis mat SB900 nezabudni ze je to velke bulo.S prehrievanim som sa ja osobne nesral, vypol som to varovanie a uplne ignorujem nejake prehriatie, blesk ide a nevypina sa.
Nerad o konkretnej veci, ak to nemas overene. Ja ten blesk mam a na tu informaciu sa moze z vysoka.
Ja mu neradím, len mu dávam informácie, ktoré sú mi dostupné. Neviem, či si čítal recenziu, ktorú som pripojil, ale podľa mňa je to dobrý článok, kde nájde pekne porovnané oba blesky, ich plusy a mínusy. Nech sa rozhodne podľa svojich potrieb.
Osobne si myslim , ze najlepsia volba pre teba bude SB700. SB900 je sice profi blesk-ma aj svoje plusy oproti SB700, ale je to zaroven pre mna osobne najvacsie sklamanie za 25 rokov co pouzivam Nikony.
Podava krasne vysledky-makke a farebne prijemne svetlo, ale prehrieva sa ako svina. Sice som vypol co sa dalo, ale nakoniec skoncil tak, ze pri tretej varke promocii asi po 180 zabere sa VYPOL NAVZDY a momentalne je v servise...nastastie som mal so sebou neznicitelnu SB800.
Ked budes fotit iba amatersky tak ti SB900 bude super, ale ked na neho pritlacis, skolabuje.
Okrem toho ked nemas na D90 BG tak je to nevyvazena zostava-je dost velky a tazisko sa posuva, pri troch zaberoch mozno nevadi, ale ked odfotis seriu bude to vadit..
Blesk na Nikon D90
Ja som tak kupil teraz Nikona 24-70 plus peniaze som menil cez Skotsku banku, kde som este dodatocne usetril peknu sumu penazi.
A zarucna doba ti plati 1rok celosvetovo. Aspon pri 24-70tke mi to potvrdili v Nikone.
Tu je dobrá recenzia aj s porovnaním s SB900.
http://ishootshows.com/2011/01/06/review-nikon-sb-700-best-new-speedlight-for-cls/
Tu je dobrá recenzia aj s porovnaním s SB900.
http://ishootshows.com/2011/01/06/review-nikon-sb-700-best-new-speedlight-for-cls/
Ja ten blesk mam a na tu informaciu sa moze z vysoka.
Nenapisal som, ze dany problem nemoze nastat, no nemusi mu klast vahu pri rozhodovani . Ja s tym fotim vsade mozne a absolutne ma neobmedzuje. A to fotim i tanecne vystupenia a prehliadky.
v SB-700 pred prehriatim zvyšujú čas dobíjania, takže spomaľuje prehriatie
mám SB-900 netvrdím, že sa mi ešte neprehrial, ale dá sa to mu predísť...
Nenapisal som, ze dany problem nemoze nastat, no nemusi mu klast vahu pri rozhodovani . Ja s tym fotim vsade mozne a absolutne ma neobmedzuje. A to fotim i tanecne vystupenia a prehliadky.
Tj ze SB900vka sa moze kvoli prehrievaniu zablokovat a bude nepouzitelna kym sa neochladi. SB700vka to ma skutocne vyriesene inteligentnejsie - predlzi cas medzi zableskami a vdaka tomu sa nikdy nezablokuje.
Je jasne ze pre vacsinu ludi to nebude predstavovat ziaden problem, ale pred kupou by sa mal kazdy oboznamit so vsetkymi moznymi uskaliami produktu.
Podava krasne vysledky-makke a farebne prijemne svetlo, ale prehrieva sa ako svina. Sice som vypol co sa dalo, ale nakoniec skoncil tak, ze pri tretej varke promocii asi po 180 zabere sa VYPOL NAVZDY a momentalne je v servise...nastastie som mal so sebou neznicitelnu SB800.
Ked budes fotit iba amatersky tak ti SB900 bude super, ale ked na neho pritlacis, skolabuje.
Okrem toho ked nemas na D90 BG tak je to nevyvazena zostava-je dost velky a tazisko sa posuva, pri troch zaberoch mozno nevadi, ale ked odfotis seriu bude to vadit..
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa