Fórum » Blesky

Yongnuo YN-468 - prvy blesk?

stojan
stojan 2011-07-25 14:25:10+02
Cauko, co poviete na Yongnuo YN-468 ako na prvy blesk? Chcem sa s tym trochu zoznamit. Cital som review na speedlight http://speedlights.net/2010/10/10/yongnuo-yn-468-flash-review/ Co nanho poviete? Za tu cenu asi nic lepsie nezozeniem.

pavucina
2012-05-28 11:19:21+02
príspevok od: mipro
pred par dnami som ten daznikovy softbox objednal tak som zvedavy. Inak ak chces mam jednu sadu navyse - pouzitu raz (stativ na blesk, drziak na blesk a dazdnik, dazdnik difuzny, pt-04 a blesk yn560)
ya kolko bz si to predal ?

Sanfu
2012-05-28 16:33:15+02
Mám otázočku, tieto blesky (zaujíma ma hlavne YN-560) podporujú HSS? Ak áno, dajú sa aj použiť v HSS režime s odpaľovačmi Pixel King?

calven
2012-05-28 16:40:49+02
príspevok od: Sanfu
Mám otázočku, tieto blesky (zaujíma ma hlavne YN-560) podporujú HSS? Ak áno, dajú sa aj použiť v HSS režime s odpaľovačmi Pixel King?
Nie. Ani jeden YN blesk nemá HSS. Teda aspoň ja o ničom takom neviem.

Wlady
2012-05-29 08:11:32+02
príspevok od: calven
Nie. Ani jeden YN blesk nemá HSS. Teda aspoň ja o ničom takom neviem.
Cize ziadnym YN nepouzijem pri kratkych casoch na presvetlenie tienov /ostre slnko,protisvelto/?

calven
2012-05-29 08:38:46+02
príspevok od: Wlady
Cize ziadnym YN nepouzijem pri kratkych casoch na presvetlenie tienov /ostre slnko,protisvelto/?
Presne tak. YN použiješ do synchro času Tvojho fotoaparátu. Ak chce človek HSS, neostáva nič iné ako ísť do značkového blesku - takže Nikon, Canon, Metz.... Zjavne implementácia HSS nie je až taká triviálna.

Wlady
2012-05-29 09:19:19+02
Presne tak. YN použiješ do synchro času Tvojho fotoaparátu. Ak chce človek HSS, neostáva nič iné ako ísť do značkového blesku - takže Nikon, Canon, Metz.... Zjavne implementácia HSS nie je až taká triviálna.
Cize s tienmi mozem zatial bojovat iba s odrazkami ((

calven
2012-05-29 09:26:41+02
Cize s tienmi mozem zatial bojovat iba s odrazkami ((
No máš v podstate tri možnosti ktoré ma napadajú:
- odrazky
- viac bleskov ktoré sa navzájom vyrušia
- použiť neutrálny filter, aby sa dostal pri otvorenej clone pod syncro čas.

denySK
2012-07-12 22:03:34+02
No máš v podstate tri možnosti ktoré ma napadajú:
- odrazky
- viac bleskov ktoré sa navzájom vyrušia
- použiť neutrálny filter, aby sa dostal pri otvorenej clone pod syncro čas.
pixel kingy umoznuju aj takzvany hypersync - manualny blesk, cize aj YN 560, nastavis na plny vykon a malo by vsetko fungovat aj pri casoch kratsich ako je x sync (1/250)....

calven
2012-07-13 10:49:31+02
príspevok od: denySK
pixel kingy umoznuju aj takzvany hypersync - manualny blesk, cize aj YN 560, nastavis na plny vykon a malo by vsetko fungovat aj pri casoch kratsich ako je x sync (1/250)....
Toto je zaujímavá informácia. Máš to odskúšané?

denySK
2012-07-13 10:54:45+02
nemam, ale podla net diskuzi to funguje. AJ s manualnymi bleskami, ale aj so studiovymi zableskami, co je celkom super vecicka.

denySK
2012-07-13 12:29:58+02
Ahojte, prisiel mi 468 II, mam Nikon D90. Chcel by som sa poradit ohladom nadstaveni. Zatial skusam TTL rezim, funguje to ako ma, pokial neskusam fotit s odrazom, alebo ze difuzer atd.. Fotak potom kompenzuje stratu svetla zvysenim ISA. Ako sa bezne foti s externym beskom? S TTLkom pri bliskani na priamo, a pri zmene polohy hlavy a prislusenstvom uz musim na blesku a na fotaku pouzivat iba manual rezim /s vypnutym auto ISOm/?
Toto by bolo mozne jedine v tom pripade, ze mas nastavene nieco ako auto ISO alebo fotis v rezime P ako profesional... Skus prioritu clony,casu a uvidis, blesk ti nema co sam zvysovat ISO

morseee1
2012-07-13 12:46:22+02
blesk sam o sebe nezvysi ISO ..

ak mas manualny blesk, tak fotak o tom nevie (hlavne pri YN 560) tak mne o nom canon nevie, tvrdi ze neni kompatibilny. Tym padom sa da pracovat iba v rezime M .. Akonahle idem do rezimu priorita clony res casu, tak fotak si vyhodnoti situaciu ako bez blesku a podla toho nastavi hodnoty. A ked mu do toho fuknem blesk, tak zarucene ziadna fotka nevyjde.
Osobne s tymto bleskom nemam problem, len musim pamatat prepnut na rezim M F8 cas /200
a v pohode.. podla toho kde fotim, tak potom upravujem iso resp znizim o krok clonu, pripadne pridam vykon na blesku a pod .. vacsinov staci v jednej miestnosti jeden "cvicny" zaber.. upravit sklon blesku a pod .. a potom uz len cvakam...

Strana 3 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()