Cauko, co poviete na Yongnuo YN-468 ako na prvy blesk? Chcem sa s tym trochu zoznamit. Cital som review na speedlight http://speedlights.net/2010/10/10/yongnuo-yn-468-flash-review/ Co nanho poviete? Za tu cenu asi nic lepsie nezozeniem.
pred par dnami som ten daznikovy softbox objednal tak som zvedavy. Inak ak chces mam jednu sadu navyse - pouzitu raz (stativ na blesk, drziak na blesk a dazdnik, dazdnik difuzny, pt-04 a blesk yn560)
Cize ziadnym YN nepouzijem pri kratkych casoch na presvetlenie tienov /ostre slnko,protisvelto/?
Presne tak. YN použiješ do synchro času Tvojho fotoaparátu. Ak chce človek HSS, neostáva nič iné ako ísť do značkového blesku - takže Nikon, Canon, Metz.... Zjavne implementácia HSS nie je až taká triviálna.
Presne tak. YN použiješ do synchro času Tvojho fotoaparátu. Ak chce človek HSS, neostáva nič iné ako ísť do značkového blesku - takže Nikon, Canon, Metz.... Zjavne implementácia HSS nie je až taká triviálna.
Cize s tienmi mozem zatial bojovat iba s odrazkami ((
Cize s tienmi mozem zatial bojovat iba s odrazkami ((
No máš v podstate tri možnosti ktoré ma napadajú: - odrazky - viac bleskov ktoré sa navzájom vyrušia - použiť neutrálny filter, aby sa dostal pri otvorenej clone pod syncro čas.
No máš v podstate tri možnosti ktoré ma napadajú: - odrazky - viac bleskov ktoré sa navzájom vyrušia - použiť neutrálny filter, aby sa dostal pri otvorenej clone pod syncro čas.
pixel kingy umoznuju aj takzvany hypersync - manualny blesk, cize aj YN 560, nastavis na plny vykon a malo by vsetko fungovat aj pri casoch kratsich ako je x sync (1/250)....
pixel kingy umoznuju aj takzvany hypersync - manualny blesk, cize aj YN 560, nastavis na plny vykon a malo by vsetko fungovat aj pri casoch kratsich ako je x sync (1/250)....
Ahojte, prisiel mi 468 II, mam Nikon D90. Chcel by som sa poradit ohladom nadstaveni. Zatial skusam TTL rezim, funguje to ako ma, pokial neskusam fotit s odrazom, alebo ze difuzer atd.. Fotak potom kompenzuje stratu svetla zvysenim ISA. Ako sa bezne foti s externym beskom? S TTLkom pri bliskani na priamo, a pri zmene polohy hlavy a prislusenstvom uz musim na blesku a na fotaku pouzivat iba manual rezim /s vypnutym auto ISOm/?
Toto by bolo mozne jedine v tom pripade, ze mas nastavene nieco ako auto ISO alebo fotis v rezime P ako profesional... Skus prioritu clony,casu a uvidis, blesk ti nema co sam zvysovat ISO
ak mas manualny blesk, tak fotak o tom nevie (hlavne pri YN 560) tak mne o nom canon nevie, tvrdi ze neni kompatibilny. Tym padom sa da pracovat iba v rezime M .. Akonahle idem do rezimu priorita clony res casu, tak fotak si vyhodnoti situaciu ako bez blesku a podla toho nastavi hodnoty. A ked mu do toho fuknem blesk, tak zarucene ziadna fotka nevyjde. Osobne s tymto bleskom nemam problem, len musim pamatat prepnut na rezim M F8 cas /200 a v pohode.. podla toho kde fotim, tak potom upravujem iso resp znizim o krok clonu, pripadne pridam vykon na blesku a pod .. vacsinov staci v jednej miestnosti jeden "cvicny" zaber.. upravit sklon blesku a pod .. a potom uz len cvakam...
Yongnuo YN-468 - prvy blesk?
- odrazky
- viac bleskov ktoré sa navzájom vyrušia
- použiť neutrálny filter, aby sa dostal pri otvorenej clone pod syncro čas.
- odrazky
- viac bleskov ktoré sa navzájom vyrušia
- použiť neutrálny filter, aby sa dostal pri otvorenej clone pod syncro čas.
ak mas manualny blesk, tak fotak o tom nevie (hlavne pri YN 560) tak mne o nom canon nevie, tvrdi ze neni kompatibilny. Tym padom sa da pracovat iba v rezime M .. Akonahle idem do rezimu priorita clony res casu, tak fotak si vyhodnoti situaciu ako bez blesku a podla toho nastavi hodnoty. A ked mu do toho fuknem blesk, tak zarucene ziadna fotka nevyjde.
Osobne s tymto bleskom nemam problem, len musim pamatat prepnut na rezim M F8 cas /200
a v pohode.. podla toho kde fotim, tak potom upravujem iso resp znizim o krok clonu, pripadne pridam vykon na blesku a pod .. vacsinov staci v jednej miestnosti jeden "cvicny" zaber.. upravit sklon blesku a pod .. a potom uz len cvakam...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa