Pouzitim tohto blesku fotak neposkodis. To je ale jedina dobra sprava. Tento blesk je plne maualny a neumoznuje nastavit absolutne nic. Je na nom len ON/OFF. Na D90 budes musiet prepnut na manual, nastavit rucne citlivost, cas pre synchronizaciu s bleskom a aj clonu. Hodnotu clony odcitaz z tabulky na zadnej strane blesku podla zaostrenej vzdialenosti. Pre niekoho bez skusenosti to zanmena asi tak 20x dlhsi cas, kym nieco odfoti a naviac nie je iste, ci to expozicne nastavi dobre.
Ahojte! Potrebovala by som pomoc, radu. Dostala som taký starší blesk HANIMEX X 214 od jedného známeho. Mám Nikon D90. Môžem ich spolu používať?
Neboj sa toho používania. Aspoň sa čo to naučíš o expozícii z bleskom. Ale: - musíš mať čas sa s tým hrať, - musíš mať pri tom trpezlivosť, - musíš fotiť (aspoň na začiatku) nie veľmi akčné scény , - musíš sa naučiť porozumieť tej tabuľke, inak budeš odkázaný na metódu pokus-omyl Ešte by niekoľko odrážok mohlo byť, ale tieto sú také najhlavnejšie, čo ma napadli. Ak sa Ti tieto "musíš" zdajú priveľmi obmedzujúce, tak ho zahoď a kúp si niečo s TTL...
Nikon D90 a Hanimex X 214
Obrazok tabulky:
http://shop.sitiodocanoamarelo.com/hanimex-x214
Ale:
- musíš mať čas sa s tým hrať,
- musíš mať pri tom trpezlivosť,
- musíš fotiť (aspoň na začiatku) nie veľmi akčné scény
- musíš sa naučiť porozumieť tej tabuľke, inak budeš odkázaný na metódu pokus-omyl
Ešte by niekoľko odrážok mohlo byť, ale tieto sú také najhlavnejšie, čo ma napadli. Ak sa Ti tieto "musíš" zdajú priveľmi obmedzujúce, tak ho zahoď a kúp si niečo s TTL...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa