Dobry den, poradite mi niekto s vyberom vhodneho blesku strednej kategorie. Nerad by som hovoril o cenach. chcem mat skor jasno v tom, ktory by bol vhodny v ramci tejto kategorie. Dakujem.
FL-36 od Olyho, ale na šport bude pomalý (dobíjanie) výkon možno postačí, neviem čo chceš fotiť. FL-50 sa dá zohnať z bazáru cca za polovičnú cenu 200-250€ niekedy aj lacnejšie, alebo potom od Metz 50 AF-1, cena za nový cca 200€, prípadne staršia verzia Metz 48AF-1. Potom už len nejaké lacné čínske Yongnuo, Nissin atď, ale tam je otázna spolahlivosť, niekomu blýskal roky, inému skapal po pár dňoch.
..dik za radu. Chcel by som fotit skor podujatia ako firemne akcie, konferencie a tak podobne. Ten FL-50 je asi rychlejsi ako FL-36? Kolko asi trva kym sa ten blesk nabije?
Hlavný rozdiel je vo výkone (smerové číslo), FL-36 dve batérie,FL-50 4 baterie, teda aj rýchlejšie dobíjanie, rozdiel asi 3 sekundy pri blískaní na plný výkon, ale to zrejme aj tak nebudeš v TTL móde. Počítaj aj s tým že 50-ka bude vyzerať na e-510 ako velká krava. Čo sa týka možností nastavenia, obidva na tom budú približne rovnako. Ja som zobral Metz 48 AF-1, výkonovo takmer ako 50-ka za cenu 36-ky, plná kompatibilita, slúži mi asi tri roky bez problémov, takže spokojnosť.
..to asi ano, lebo som iba zacinajuci fotograf a nechystam sa ne nejake extra akcie, ale nie je nakoniec vyhodnejsi ten Metz 48 AF-1, co hovoril Paulie?
..to asi ano, lebo som iba zacinajuci fotograf a nechystam sa ne nejake extra akcie, ale nie je nakoniec vyhodnejsi ten Metz 48 AF-1, co hovoril Paulie?
48 je starší typ, už sa velmi nepredáva, 50-ka je nástupca, ja osobne by som bral radšej ten namiesto FL36, cena je u oboch rovnaká.
..aky mal ten blesk realne dosah? Bolo mozne s nim fotit aj pohyb? Kolko by si zan chcel?
prepac, ze som ti mesiac neodpisal, ale som dlhodobo v zahranici a mam malo casu na ephoto. nemam osobnu skusenost s fotenim pohybu,takze by som klamal tazko odhanut kolko zan ziadat, bol sucastou kit-u s e-510, nie som ani uplne doma v tom kolko stoji, ale zbezne co pozeram, tak 100€ by som si zan vedel vypytat
s Metz nemám skúsenosti tak neviem posúdiť, ale pokial je cena stejnaká skôr by som bral aj tak olympusácky, nebudeš mať isto s ním problémy. a čo ponúka e-peter tak je to vynikajúca cena
prepac, ze som ti mesiac neodpisal, ale som dlhodobo v zahranici a mam malo casu na ephoto. nemam osobnu skusenost s fotenim pohybu,takze by som klamal tazko odhanut kolko zan ziadat, bol sucastou kit-u s e-510, nie som ani uplne doma v tom kolko stoji, ale zbezne co pozeram, tak 100€ by som si zan vedel vypytat
..v pohode ..keby sme sa teda dohodli, ako by sme urobili ten obchod?
Dobry den, poradite mi niekto s vyberom vhodneho blesku strednej kategorie. Nerad by som hovoril o cenach. chcem mat skor jasno v tom, ktory by bol vhodny v ramci tejto kategorie. Dakujem.
Zdravim, ja mam oba a FL-50-tka je o DOST lepsia. Vravim, len preto, lebo aj ja som kupoval najskor FL-36. Hlavne dobijanie na plny vykon z dvoch baterii trva vecnost...na prisvietenie je ale super aj FL-36
Zdravim, ja mam oba a FL-50-tka je o DOST lepsia. Vravim, len preto, lebo aj ja som kupoval najskor FL-36. Hlavne dobijanie na plny vykon z dvoch baterii trva vecnost...na prisvietenie je ale super aj FL-36
Myslel som tym, ked je svetla dost a treba len doblysknut...alebo ked sa pouzivaju dva blesky a FL 36 ten druhy len spusta. Celkovo asi jedina chyba FL-36 je 'nekonecne' dlhe nabijanie (po plnom zablesku)
Myslel som tym, ked je svetla dost a treba len doblysknut...alebo ked sa pouzivaju dva blesky a FL 36 ten druhy len spusta. Celkovo asi jedina chyba FL-36 je 'nekonecne' dlhe nabijanie (po plnom zablesku)
..dakujem za objasnenie. Iba zacinam, teda moc toho o foteni neviem .
externy blesk pre Olympus E 510
poradite mi niekto s vyberom vhodneho blesku strednej kategorie. Nerad by som hovoril o cenach. chcem mat skor jasno v tom, ktory by bol vhodny v ramci tejto kategorie. Dakujem.
Kolko by si zan chcel?
Kolko by si zan chcel?
nemam osobnu skusenost s fotenim pohybu,takze by som klamal
tazko odhanut kolko zan ziadat, bol sucastou kit-u s e-510, nie som ani uplne doma v tom kolko stoji, ale zbezne co pozeram, tak 100€ by som si zan vedel vypytat
nemam osobnu skusenost s fotenim pohybu,takze by som klamal
tazko odhanut kolko zan ziadat, bol sucastou kit-u s e-510, nie som ani uplne doma v tom kolko stoji, ale zbezne co pozeram, tak 100€ by som si zan vedel vypytat
..keby sme sa teda dohodli, ako by sme urobili ten obchod?
..keby sme sa teda dohodli, ako by sme urobili ten obchod?
poradite mi niekto s vyberom vhodneho blesku strednej kategorie. Nerad by som hovoril o cenach. chcem mat skor jasno v tom, ktory by bol vhodny v ramci tejto kategorie. Dakujem.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa