Fórum » Blesky

nefunguje i-ttl d5100 a sc-28

tibike
2011-10-30 15:18:02+01
Ahojte, kupil som si nikon d5100 a skusil som odpalovat blesk pomocou noname kabla sc-28. Funguje mi iba v manualnom mode a nefunguje i-ttl. So starym nikonom d40 mi to funguje bezproblemovo. Nastavenie vo fotaku je i-ttl aj blesk je i-ttl. Skuste poradit, kde moze byt chyba. dakujem.

Shooter
2011-10-30 19:00:34+01
A na tele ti blesk v TTL odpáliť ide? Slús poriadne prečistiť kontakty na tele aj na kábli. Zober vatovú tičinku a namoč ju do liehu a jemne ňou pretri kontakty. Aj keď sa môžu zdať byť čisté, často stačí aj men%

Shooter
2011-10-30 19:03:22+01
A na tele ti blesk v TTL odpáliť ide? Skús poriadne prečistiť kontakty na tele aj na kábli. Zober vatovú tičinku a namoč ju do liehu a jemne ňou pretri kontakty. Aj keď sa môžu zdať byť čisté, často stačí aj menšia masnota, aby nimi neprešiel TTL signál. Čosi podobné som riešil nedávno aj ja na Nikone D90 + SB700, kde mi občas vypadávalo TTL pritom na D40-tke bolo všetko OK. Skúsil som SB-900 a ten fungoval. Tak som poriadne prečistil všetky kontakty na tele aj na blesku a od tej doby mám kľud (klop, klop)

tibike
2011-10-30 23:04:04+01
príspevok od: Shooter
A na tele ti blesk v TTL odpáliť ide? Skús poriadne prečistiť kontakty na tele aj na kábli. Zober vatovú tičinku a namoč ju do liehu a jemne ňou pretri kontakty. Aj keď sa môžu zdať byť čisté, často stačí aj menšia masnota, aby nimi neprešiel TTL signál. Čosi podobné som riešil nedávno aj ja na Nikone D90 + SB700, kde mi občas vypadávalo TTL pritom na D40-tke bolo všetko OK. Skúsil som SB-900 a ten fungoval. Tak som poriadne prečistil všetky kontakty na tele aj na blesku a od tej doby mám kľud (klop, klop)
ked ho nasadim na telo tak funguje normalne, dakujem, skusim to vycistit a uvidim

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()