Neviem ci sa to tu riesilo, nenasiel som, ale skusal som pouzit tento blesk externe, cize mimo aparatu, odpalovanie na dialku pomocou blesku na canon eos 60d. Vsetko funguje, len sa mi stalo ze mi dosli baterky, a premyslal som, ako napojit blesk z ext zdroja, napr maleho trafa, pytam sa, ci by to bolo mozne, ake trafko pouzit... Ext konektor som na blesku nenasiel Ak tu taketo nieco je, temu zmazat alebo zablokovat
Samozrejme je to možné, pokiaľ má blesk konektor pre externé napájanie, všetko sa dá. Ja som si tak spravil ext.napájanie pre moj blesk SB-900 a bezproblémov. Len treba si zistiť aké napájanie (koľko voltov ) daný blesk potrebuje...Ak je človek aspoň trochu zbehlý v elektronike, tak to nie je žiadny problém. Keď fotografujem doma, hodím blesky na externé napájanie a blískam do aleluja, netrápim sa s baterkami.
a nebolo by to mozne?? myslim teoreticky, vytiahnut kabel z blesku plus minus a hodit na to trafo.. ved to potrebuje 6v a obmedzit prudovo, napr....
pouzitim trafa len znizis napatie, ale stale tam mas striedave napetie takze to budes musiet usmernit, potom idelne vyhladit nejakym stabilizatorom cize jednym slovom zohnat/sknstruovat jednosmerny 6V zdroj. No a ked budes ma toto nejak rozober blesk aby si to tam pripojil a mozes pouzivat, ale kedze niesi takto zdatny neodporucam ti to...no vlastne ani takemu zdatnemu by som to neodporucal jednoduchsie bude FAKT KUPIT tie enelopy
Napájať blesk striedavým napätím z trafa určite nie. Ako spomínali vyššie, treba stabilizovaný zdroj. Neviem aký je tvoj zámer, či potrebuješ blýskať na plný výkon a rýchlo dobíjať blesk, ak ano, tak počítaj s tým že ten blesk zachvílku zapečieš, zrejme aj preto nemá možnosť pripojenia na ext.zdroj.
jezis..... jasne ze do neho nenapeciem striedave napatie pre boha.... potrebujem vediet, ci sa neposkodi blesk, ak ho napojim na 6V jednosmernych s prudom napr 1800mA (kedze taketo tuskove pouzivam, nejde mi o caste bliskanie, ide mi o to, aby som v domacich podmienkach nemusel stale dookola nabijat baterky, ak nemusim, tiez im to neprospieva.. a ak ma ext napajanie vyssia rada, moze to fungovat aj na nizsej....
jezis..... jasne ze do neho nenapeciem striedave napatie pre boha.... potrebujem vediet, ci sa neposkodi blesk, ak ho napojim na 6V jednosmernych s prudom napr 1800mA (kedze taketo tuskove pouzivam, nejde mi o caste bliskanie, ide mi o to, aby som v domacich podmienkach nemusel stale dookola nabijat baterky, ak nemusim, tiez im to neprospieva.. a ak ma ext napajanie vyssia rada, moze to fungovat aj na nizsej....
No, ale ono je to 1800 mAh, z tych bateriek kludne mozes zmykat aj 3600 mAh, len kapacitne vydrzia len polhodku.
Odber zalezi na zariadeni ktore odobera. Pri zdroji sa udava maximalny prudovy odber. Cize potrebujes postavit zdroj, ktory znesie prudovy odber cca 2 ampere, co ti s prehladom da hocktora nabijacka od mobilu Napr. moja k htc ma output na 5V, 1A. Treba nejaku silnejsiu
Technicky nie je problem nahradit tuskove baterie stabilizovanym zdrojom. Ale zdroj, ktory zvladne prudovy odber odhadom 5A pri napati 6V bude mozno drahsi ako sada akumulatorov s nabijackou a navyse Ti bude pri blesku stale zavadzat kabel. Su ale aplikacie, kde je napajanie externym zdrojom vhodnejsie riesenie ako strazit stav nabitia baterii - napriklad dlhodobe casozberne fotografovanie pomalych procesov.
Jednoduchá otázka a veľa rôznych odpovedí - tak pridám ešte jednu. Napájať blesk z externého zdroja samozrejme ide, ak si na to trúfaš. Potrebný je jednosmerný zdroja a vyriešiť ako ho napojiť. Zdroj - napätie musí byť v rozmedzí počet bateriek krát 1,5 V maximálne až počet bateriek krát 1 V minimálne. Čiže asi od 6V po 4V. Zdroj by mal byť schopný dať prúd aspoň 2A . Lepšie je viac, ale nie je to kritické, menší prúd len spomalí nabíjanie. Pripojenie - je väčší problém ak blesk nemá konektor. Vtedy je jediná možnosť pripojiť sa na kontakty namiesto bateriek. To sa dá vyriešiť použitím nejakej vložky s kontaktami namiesto batérií. Ale musí to byť dobre mechanicky a spoľahlivo vyriešené, pretože nespoľahlivý kontakt môže spôsobiť poškodenie blesku. Toto by som videl ako ďaleko väčši problém ako samotný zdroj.
tym padom pripojenie je riesene presne cez rozhranie blesku a stabilizator spolu s usmernovacom bude schovany v krabicke od battery packu kde sa pripoji len dvjozila a sup do zasuvky. a za cca 15 eur. A fungovalo by to tym padom na Canonacke y YongNuacke bliskadla ale zatial soms a k tomu este nedhodlal
Blesk Speedlite 430ex II externe napajanie
Ak tu taketo nieco je, temu zmazat alebo zablokovat
jednoduchsie bude FAKT KUPIT tie enelopy
Odber zalezi na zariadeni ktore odobera. Pri zdroji sa udava maximalny prudovy odber.
Cize potrebujes postavit zdroj, ktory znesie prudovy odber cca 2 ampere, co ti s prehladom da hocktora nabijacka od mobilu
Napr. moja k htc ma output na 5V, 1A. Treba nejaku silnejsiu
Napájať blesk z externého zdroja samozrejme ide, ak si na to trúfaš. Potrebný je jednosmerný zdroja a vyriešiť ako ho napojiť.
Zdroj - napätie musí byť v rozmedzí počet bateriek krát 1,5 V maximálne až počet bateriek krát 1 V minimálne. Čiže asi od 6V po 4V. Zdroj by mal byť schopný dať prúd aspoň 2A . Lepšie je viac, ale nie je to kritické, menší prúd len spomalí nabíjanie.
Pripojenie - je väčší problém ak blesk nemá konektor. Vtedy je jediná možnosť pripojiť sa na kontakty namiesto bateriek. To sa dá vyriešiť použitím nejakej vložky s kontaktami namiesto batérií. Ale musí to byť dobre mechanicky a spoľahlivo vyriešené, pretože nespoľahlivý kontakt môže spôsobiť poškodenie blesku. Toto by som videl ako ďaleko väčši problém ako samotný zdroj.
moja predstava je ale spachat toto pripojenie cez externy Battery Pack CP-E4
napr takyto :
http://www.ebay.com/itm/Flash-Battery-Pack-CP-E4-Canon-580EX-II-550EX-8x-AA-/160564148263?pt=Camera_Flash_Accessories&hash=item25625e7827
tym padom pripojenie je riesene presne cez rozhranie blesku a stabilizator spolu s usmernovacom bude schovany v krabicke od battery packu kde sa pripoji len dvjozila a sup do zasuvky. a za cca 15 eur. A fungovalo by to tym padom na Canonacke y YongNuacke bliskadla
ale zatial soms a k tomu este nedhodlal
ma niekto napad ako to este vysperkovat?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa