600D s tym problem mat nebude. Mimochodom 430 EX II Ti bude stacit na 95-99 % veci co budes fotit (pokial nebudes blyskat cez 80x80 cm softboxy).
Ja mam 430 EX II a som s nim velmi spokojny, vykon mi postacuje. Pekne spolupracuje s Pixel King odpalovacmi, kt. teraz testujem - vsetko sa da nastavit z menu a je mozny aj HSS (high speed sync).
Tak mi prisiel blesk speedlite 430 EX II precitala som navody ale neviem kde mam na blesku prepnut aby vedel, ze sa ma spravat ako podriadena jednotka a aby sa mi odpalil mimo tela canonu 600D...... v navode je spominane tlacitko SLAVE ale na blesku ho nevidim .... poradte mi prosim....potrebujem k tomu este nieco?
Tak mi prisiel blesk speedlite 430 EX II precitala som navody ale neviem kde mam na blesku prepnut aby vedel, ze sa ma spravat ako podriadena jednotka a aby sa mi odpalil mimo tela canonu 600D...... v navode je spominane tlacitko SLAVE ale na blesku ho nevidim .... poradte mi prosim....potrebujem k tomu este nieco?
nemam teraz ten blesk pred sebou lae len tak z pamati, tusim uplne prave tlacitko ked podrzis dlhsie tak sa dostanes na nastavenia pre SLAVE. nie som si uplne isty ake vyskusaj.
uplne napravo tlacitko je zoom...haluz je, ze speedlite 430EX to tlacitko ma a speedlite 430EX II to tlacitko nema (vid obrazok)... je tu niekto kto pouziva tento blesk 430 EX II mimo tela a vie to odpalovat bez dalsieho prislusenstva, cize to odpali vstavanym bleskom vo fotaku?
Ide mi o prepinanie na SLAVE aby som odpalila blesk mimo tela fotaku- 430 EXII ho nema ak si vsimnes na obrazku
musis podrzat tlacitko zoom cca 2s (je napravo hore) + si musis vo fotaku zmenit funkciu vstavaneho blesku (das si "menu" - "ovladani blesku" - "nast. funkce vestav. blesku" - "vestaveny blesk" --- a tam si prepnes "nermal zablesk" na "snad bezdr." (v tomto rezime nevies skoro nic nastavovat) pripadne prepnes na "vlast. bezd." (tu uz vies blesk nastavovat no kym si nenastudujes manual tak si to ani nezapinaj)
musis podrzat tlacitko zoom cca 2s (je napravo hore) + si musis vo fotaku zmenit funkciu vstavaneho blesku (das si "menu" - "ovladani blesku" - "nast. funkce vestav. blesku" - "vestaveny blesk" --- a tam si prepnes "nermal zablesk" na "snad bezdr." (v tomto rezime nevies skoro nic nastavovat) pripadne prepnes na "vlast. bezd." (tu uz vies blesk nastavovat no kym si nenastudujes manual tak si to ani nezapinaj)
manual som studovala, vo fotaku som si to nastavila ako ma byt, nevedela som ale, ze tlacitko zoom na blesku mi nahradi tlacitko SLAVE, dakujem vyskusam...
blesk pre Canon 600D
možno ešte ekvivalenty od Giottos - nohy, hlavu aj tak manfrotto radšej a ešte nohy + hlava velbon z rady sherpa 750 a pod.
(ten blesk jedine 430 EXII alebo 580 EX II - tie dvojky su tam dôležité
Ja mam 430 EX II a som s nim velmi spokojny, vykon mi postacuje. Pekne spolupracuje s Pixel King odpalovacmi, kt. teraz testujem - vsetko sa da nastavit z menu a je mozny aj HSS (high speed sync).
je nad flacitkom on/off
je nad flacitkom on/off
+ si musis vo fotaku zmenit funkciu vstavaneho blesku
(das si "menu" - "ovladani blesku" - "nast. funkce vestav. blesku" - "vestaveny blesk" --- a tam si prepnes "nermal zablesk" na "snad bezdr." (v tomto rezime nevies skoro nic nastavovat)
pripadne prepnes na "vlast. bezd." (tu uz vies blesk nastavovat no kym si nenastudujes manual tak si to ani nezapinaj)
+ si musis vo fotaku zmenit funkciu vstavaneho blesku
(das si "menu" - "ovladani blesku" - "nast. funkce vestav. blesku" - "vestaveny blesk" --- a tam si prepnes "nermal zablesk" na "snad bezdr." (v tomto rezime nevies skoro nic nastavovat)
pripadne prepnes na "vlast. bezd." (tu uz vies blesk nastavovat no kym si nenastudujes manual tak si to ani nezapinaj)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa