Mam mensi problem. na vianoce sme si kupili blesk 430II ale mame mensi problem ze nevieme spustit pomocne af svetlo v manualnom rezime. v automatike sa spusti vzdy aj pri CA aj pri creativnych rezimoch ale pri P, M, Av, Tv to skratka nespusti to svetlo. Telo mame 50D, obj 17-85mm.
kde moze byt problem? hladal som aj v manuali aj v nastaveniach jak fotaku tak blesku, a jedine co som nasiel bolo C.Fn v blesku na polozke 8 je Spousteni pomocneho svetla AF a je nastavene na 0, cize povolit.
to ale na canone neviem ci je? aspon som si teda toho neni vedomy co to znamena
AF nastaveny na SIngle (vyhladaj v navode). Problem moze byt aj vo vybere AF bodu. Nie som Canonista, ale mam taky úpocit, ze som cital, ze prisvetlovanie funguje len ak mas vybraty stredny bod. Za to ale ruku do ohna nedam.
to som skusal tiez ten stredny bod, akurat mam zapnuty nie sigle ale af servo, este skusim teda prehodit na ten sigle a odpalit tak.
ale aj tak by to bolo divne. sak pri plnom automate aj pri inych si predca on sam hlada bod. a tam to funguje. zbehnem domov pre fotak a odskusam ten single este
to som skusal tiez ten stredny bod, akurat mam zapnuty nie sigle ale af servo, este skusim teda prehodit na ten sigle a odpalit tak.
ale aj tak by to bolo divne. sak pri plnom automate aj pri inych si predca on sam hlada bod. a tam to funguje. zbehnem domov pre fotak a odskusam ten single este
mám ho doma... na servo ti to nebude fungovať nikdy, na sigle to funguje tak isto je to aj so vstavaným bleskom v tele... pomocné prisvietenie pri serve nefunguje...
AF servo je kontinualne preostrovanie, ktore sa pouziva pri snimani pohybu. Ako prisvetlovat pohybujuci sa objekt trvale? Niako. Preto ti to nejde. Ako si sa dostal k nastaveniu na Servo netusim. Hrajkas sa s novym fotakom? Odporucam vsetko resetovat a vratit do povodneho stavu. Potom nastavit len to, co skutocne vies, co urobi.
pri serve ti fungovat nebude. to by musel svietit stale
takze na signle to funguje aj na ai focus.... ale este jedna vec.... pri automatike to vytvori mriezku a pri manuale to vytvori len pruzok resp aby som bol presny tak na blesku sa pri automatike zapne svetlo z laveho(ked sa pozeram naneho z predu kde je nazov) a pri manuale sa rozsvieti prave svetlo.
2karol: ne fotak je priatelkin ja len skusam nejake vecicky a hrajkam sa.
no to bude ais tym ze blesk vie ktory bod mas vybrany a podla toho rozsvecuje len tu cast mriezky ktoru potrebuje a na serve ti to naozaj nikdy nebude fungovat....
takze na signle to funguje aj na ai focus.... ale este jedna vec.... pri automatike to vytvori mriezku a pri manuale to vytvori len pruzok resp aby som bol presny tak na blesku sa pri automatike zapne svetlo z laveho(ked sa pozeram naneho z predu kde je nazov) a pri manuale sa rozsvieti prave svetlo.
bacha nech ti priatelka nenakladie po rukach ked pojde nablizsie fotit ... a rada? Zober si navod a vsetko co stlacis si precitaj co spravi Usetris hodiny na forach
Problem z Canon EX 430 II
kde moze byt problem? hladal som aj v manuali aj v nastaveniach jak fotaku tak blesku, a jedine co som nasiel bolo C.Fn v blesku na polozke 8 je Spousteni pomocneho svetla AF a je nastavene na 0, cize povolit.
na servo ti to nebude fungovať nikdy, na sigle to funguje
tak isto je to aj so vstavaným bleskom v tele... pomocné prisvietenie pri serve nefunguje...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa